Google pregateste o schimbare majora pentru Google Play pe care Apple ar trebui sa o adopte

Google logo - iDevice.ro

  V-am spus acum cateva ore ca Apple a fost criticata de catre Comisia Europeana deoarece nu a rezolvat problema aplicatiilor cu in-app purchase-urilor care sunt insealatoare si pacalesc utilizatorii. Google a fost in aceeasi masura criticata pentru exact aceeasi problema, insa Google a gasit o rezolvare simpla pentru problema, alegand sa nu mai marcheze acest tip de aplicatii ca fiind disponibile gratuit in Google Play.

  Nu se stie deocamdata cum vor fi marcate acele aplicatii, din moment ce nu este necesara platirea unui pret pentru a le descarca, insa Google va implementa modificarea din septembrie. Impreuna cu ea, compania Google va stabili si un set de reguli pe care dezvoltatorii vor trebui sa le respecte cand isi dezvolta aplicatiile pentru a nu incuraja copiii sa faca achizitii de in-app purchase-uri in timp ce folosesc aplicatiile.

  Ca sa fiu sincer, Apple ar trebui sa adopte o masura similara si sa marcheze corespunzator aplicatiile dezvoltate in baza modelului freemium.

2 COMENTARII

  1. De aia exista jailbreak ca sa luam tot ce vrem gratis multumita chinezilor care ne-au dat o alternativa a hackulos prin ppmarket-u lor