iPhone 6 – noi teste de reistenta demonstreaza duritatea panoului de safir (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=b7ANcWQEUI8&w=580&h=370]

  Cu doar doua saptamani de zile in urma v-am prezentat primele teste extreme de rezistenta pentru ecranul iPhone 6, iar astazi avem parte de o continuare a lor. In cele doua clipuri video prezentate in acest articol, ecranul iPhone 6 este distrus folosind o sageata, insa inainte de toate ni se demonstreaza cat de vulnerabil este el in fata zgarieturilor facute folosind smirghel.

  Daca va intrebati de ce este folosit acest tip de material pentru a testa ecranele, ei bine ratiunea este destul de simpla: pentru ca el este capabil sa zgarie ecranul iPhone 6, in timp ce cheile, cutitele, etc, nu o pot face. Safirul este mai dur decat materialele folosite pentru fabricarea obiectelor mentionate anterior, asa ca el trebuie zgariat cu materiale mai dure de atat, smirghelul lasand o multitudine de zgarieturi pe el, dar si pe Gorilla Glass-ul din iPhone 5S.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=9TqkgqsZkJs&w=580&h=370]

  Desi panoul, presupus a fi din safir, pentru iPhone 6 rezista mai bine la acest tip de zgarieturi decat Gorilla Glass, safirul folosit pentru butonul Home al iPhone 5S are un grad de rezistenta mai mare, asa ca acum se pune in discutie daca safirul folosit pentru panou este pur sau nu. Daca acest panou frontal nu este din safir pur ci doar are o laminare facuta, atunci rezultatul este cat se poate de normal.

  Testele de mai sus au demonstrat fara dubiu ca sticla de safir este foarte dura si poate rezista chiar si in fata unei “torturi” produse de catre smirghel, insa o sageata il poate distruge oricand.