Xiaomi – noul copiator axat pe Apple

  Xiaomi si-a prezentat recent cel mai nou smartphone din propria oferta, iar vicepresedintele sau, Hugo Barra, a fost intrebat la un moment data daca nu cumva Xiaomi copiaza Apple. Raspunsul lui Barra, fost vicepresedinte al Google, a fost cat se poate de amuzat, el sustinand ca atunci cand ai designeri care gandesc la fel exista posibilitatea ca produsele sa fie similare, insa aceasta asemanare este pur accidentala.

  De la designeri si pana la CEO, toti cei de la Xiaomi par a fi gand in gand cu Apple, produsele fiind atat de similare incat ai spune ca Barra l-a clonat pe Jony Ive si l-a ascuns intr-un buncar din China. Xiaomi Mi Phone, Xiaomi Mi Pad, Xiaomi Mi Router si Xiaomi Mi Box sunt denumirile pur accidentale ale produselor Xiaomi care seama cu cele ale Apple, insa asemanarile dintre companii nu se opresc aici.

  CEO-ul Xiaomi este un fan cunoscut al lui Steve Jobs si de ani de zile se imbraca precum el la conferintele companiei sale, ba mai mult foloseste acelasi “one more thing…” pentru a prezenta produsele importante. In final Xiaomi a copiat si layout-ul Apple Store-urilor pentru a oferi experienta ieftina a celor de la Apple, insa nu inainte de a copia in materialele sale promotionale si design-ul iconitei Aperture pentru a prezenta camera celui mai recent smartphone propriu.