iPhone 6 – Apple discuta despre implementarea unui sistem de plati mobile cu marile companii producatoare de carduri

  De ani de zile se zvoneste ca Apple urmeaza sa implementeze un sistem de plati mobile pentru iDevice-uri folosind Touch ID, iar in iPhone 6 Apple ar urma sa ni-l ofere. Conform unor informatii aparute recent, compania Apple ar fi discutat cu marii procesatori de plati pentru a implementa plati mobile in iPhone 6, iar cei de la Visa ar fi fost deja de acord sa colaboreze cu cei din Cupertino pentru proiect.

Apple has told some partners its system would involve a so-called secured element in the phones—a piece of hardware where sensitive information such as a phone owner’s financial credentials can be stored. The company also aims to run the system without giving up any control to wireless carriers.

  Facand parte dintr-un proiect numit iWallet, sistemul ar urma sa stocheze datele bancare ale utilizatorilor intr-o aplicatie pentru iOS, prin ea urma a fi autorizate platile din terminale. Pentru a se asigura ca datele sunt scurizate complet, compania Apple ar urma sa utilizeze o noua componenta pentru terminalul sau, aceasta urmand a contine informatiile confidentiale de plata.

  Desi s-a speculat ca Apple va implementa NFC in iPhone 6, informatiile aparute astazi sustin ca Apple ar putea utiliza tehnologiile Bluetooth sau Wi-Fi pentru a autoriza platile, Touch ID fiind implicat. Deocamdata nu se stie cum ar urma sa functioneze intregul proces, el urmand a fi lansa tin toamna imprena cu iPhone 6, iar daca Visa este intr-adevar de acord cu implementarea sa, atunci sansele sale de lansare sunt mari.