iPhone 6 genereaza o crestere a costurilor de productie ale smartphone-urilor Android si nu numai

  iPhone 6 a intrat deja in productie si urmeaza sa fie prezentat in toamna de catre compania Apple, iar pentru el cei din Cupertino au facut un numar RECORD de comenzi. Mai exact, Apple cere pana in 80 de milioane de terminale pana la sfarsitul anului de la partenerii sai, aceasta comanda enorma generand o crestere de 5% pana la 10% a pretului smartphone-urilor fabricate de catre competitorii companiei americane.

  Foxconn, Pegatron si Winstron sunt partenerii Apple care au cele mai multe comenzi pentru componente/asamblare facute de catre companie, iar pentru a reduce numarul de clienti cu comenzi mici au crescut preturile. Se pare ca aceasta schimbare a mentalitatii producatorilor de piese este fara precedent in industrie, deoarece in anii trecuti acestia scadeau preturile pentru a atrage clienti, iar acum le cresc pentru a ii alege pe cei mai profitabili.

  Era de asteptat ca Apple sa genereze probleme de acest gen pentru producatorii de componente pentru terminale mobile, compania americana facand comenzi din ce in ce mai mari an dupa an.

2 COMENTARII