Iata cum pot fi preluate datele noastre personale din iOS folosind un backdoor ce nu este recunoscut de Apple (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=z5ymf0UsEuw&w=580&h=370]

  Saptamana aceasta un fost dezvoltator de solutii de jailbreak pentru iPhone si iPad a lansat o serie de acuzatii impotriva Apple conform carora iOS-ul contine vulnerabilitati ce permit preluarea datelor personale ale noastre. Hackerul sustine ca Apple stie despre existenta acestor vulnerabilitati si refuza sa le blocheze, Apple sustinand ca serviciile ce le contin sunt facute pentru diagnosticare si nu pot fi exploatate.

  In ideea de a demonstra vulnerabilitatea existenta in iOS, hackerul Jonathan Zdziarski a facut clipul video de mai sus si ne prezinta cum pot fi preluate datele personale dintr-un iDevice, chiar si daca sunt criptate. Desi intregul scenariu presupune indeplinirea unor conditii si datele nu pot fi furate fara anumite fisiere dintr-un calculator care a fost marcat ca fiind “de incredere”, in final hackerul sustine ca vorbim totusi de o vulnerabilitate.

 Pentru clip el a folosit un iDevice care ruleaza iOS 7.1.2 si are activata criptarea datelor dintr-un backup, un cod de siguranta fiind deasemenea setat de catrre el. Clipul video este destul de lung si prezinta in detaliu procedura ce trebuie urmata pentru a exploata terminalul, iar in ciuda faptului ca nu oricine poate prelua datele, , Apple trebuie sa isi rezolve problemele.