Apple reduce in mod intentionat performantele iPhone-urilor ?

  In fiecare an, cu lansarea fiecarui iPhone nou si a fiecarei versiuni majore a iOS, foarte multi utilizatori se plang din cauza faptului ca vechile modele ale iPhone functioneaza mai greu. Reducerea performantelor iPhone-urilor a generat o multitudine de teorii care sustin ca Apple modifica in mod intentionat iOS-ul pentru a il face sa ruleze mai greu pe terminalele vechi in ideea de a “motiva” utilizatorii sa faca upgrade la terminalele noi.

  Un profesor de economie al Harvard si-a motivat studentii sa testeze aceasta teorie si unul dintre ei a folosit Google Trends pentru a afla cat de mult se plang utilizatorii din cauza acestui tip de probleme. Conform Google, majoritatea cautarilor privind probleme de performante ale iPhone-urilor apar chiar in momentul lansarii unei versiuni importante a iOS si acest lucru este perfect normal.

  Dupa cum explica profesorul Harvard, Apple nu ar reduce in mod intentionat performantele iPhone-urilor noastre, ci optimizarea pentru hardware nou si implementarea de functii noi ingreuneaza modul de functionare al terminalelor vechi. In aceasta idee, voi stiati deja ca un iPhone vechi de 2 ani de zile nu va functiona la fel de bine precum unul vechi de 1 an si in niciun caz la fel de bine precum unul nou.

  E normal ca hardware-ul vechi sa nu ruleze perfect software nou si in cazul iPhone-urilor profesorul de economie sustine ca vorbim despre simpla problema hardware si nimic mai mult.