iOS 8 beta 5 – iata toate noutatile – articol actualizat constant

  Disponibil din cursul acestei seri pentru iDevice-urile noastre, iOS 8 beta 5 are pentru noi o multitudine de noutati, dupa cum v-am anuntat deja din articolul dedicat changelog iOS 8 beta 5. Separat de acele modificari ale interne, vom discuta acum despre cele vizibile pe care le intalnim in utilizarea de zi cu zi a iDevice-urilor noastre, lista de mai jos fiind actualizata constant pe masura ce alte noutati sunt descoperite.

  iOS 8 beta 5 poate fi instalat de catre toti cei care au deja iOS 8 beta 4 prin sistemul Software Update, instalarea prin intermediul iTunes fiind deasemenea posibila. Teoretic puteti instala iOS 8 beta 5 fara UDID inregistrat urmand acest tutorial, insa daca doriti o procedura mai simpla, iDevice.ro va poate ajuta si detalii gasiti in aceasta pagina.

  Actualizarile le puteti urmari in Safari pentru iOS.

1. Aplicatia Health monitorizeaza informatii despre spirometrie.

2. iCloud are disponibila o noua iconita in aplicatia Settings.

3. A fost implementata functia SMS Relay care permite trimiterea de mesaje SMS printr-un iPhone folosind un Mac sau o tableta iPad si functia Continuity.

4. Implementarea unor noi optiuni pentru iCloud in meniul dedicat acestui sistem in aplicatia Settings.

5. Aplicatia Health permite acum afisarea Medical ID-ului in LockScreen.

6. Aplicatia Health are disponibile o diverse iconite noi pentru categoriile sale.

7. iCloud Photo Streams permite acum optimizarea spatiului ocupat de pozele inregistrate folosindu-ne iDevice-urile.

8. A fost simplificat sistemul de accesare a Spotlight.

9. Siri poate controla acum aplicatiile Podcasts si iBooks.

10. Safari are disponibila o noua optiune pentru adaugarea de website-uri in lista de bookmarks.

11. A fost implementat un nou sunet pentru expedierea de mesaje audio prin iMessage.

12. Aplicatia Health ne permite sa exportam datele catre aplicatii terte.

13. Aplicatia Health are un nou meniu dedicat in meniul Privacy al aplicatiei Settings.

14. A fost rezolvata o problema care afisa in mod eronat pozele de profil ale contactelor listate in agenda de contacte.

15. Implementarea optiunii de a activa sau dezactiva functia Predictive Text.

48 COMENTARII

  1. […]   iOS 8 beta 5 a fost lansat si pentru Apple TV-urile compatibile cu aceasta versiune a sistemului de operare, iar compania americana a implementat pentru utilizatori o interfata usor modificata. Update-ul aduce o serie de iconite noi pentru toate aplicatiile principale listate in ecranul principal din interfata de utilizator, ele fiind concepute de catre americani in stilul utilizat deja pentru iOS 7. […]

  2. – whatsapp nu functioneaza corect.
    – are mai multe buguri decat beta 4, insa am facut ota update. Cand vor aparea linkurile de download atunci voi face un clean install.

    Cat despre performante generale.. e prea devreme de spus.

  3. am pus beta 5 si nu inteleg de ce toti pe youtube la message le apare cu albastru plus ca le merge faza cu microfonul si camera.. la mine in loc de microfon apare send .. si la camera pot doar sa trimit , nu merge si faza cu apasatul

  4. Se poate instala si daca am 7.1.2!? Pe iphone 5s este ok sa il pun sau inca mai are buguri si ar fi indicat sa mai astept?

  5. Din păcate după ce cei de la Orange mi-au schimbat de 5 ori iPhone-ul 5s am renunțat la acest marca de telefon pe care o foloseam și-n 2007 trecând prin toate modelele de pana acum …. Sincer la început eram supărat insa cu timpul am observat ca mai exista si alte modele de telefoane. Am achiziționat HTC One M8 si sunt foarte mulțumit de el. Văzând posturile din acest forum care arată ce update-URI aduce iOS 8 îmi dau seama cât de bine e ca am renunțat la iPhone si ce înseamnă cu adevărat un update. De curând pe Android m-ai exact pe HTC One M8 am avut parte de un upda te la 4.4.2 la 4.4.3 … Ce aduce acest update este ceea ce Apple nu a adus in cei 7 ani de utilizare iPhone, adică îmbunătățind performanțele bateriei, wi-fi si bluetooth, la modul real, pe lângă multe alte chestii care contează m-ai puțin. Cine are un model HTC ca al meu înțelege ceea ce spun. De ce cei de la Orange au acceptat sa-mi schimbe de 5x telefonul iPHone 5s, nu are importantă oricum nu pentru ca așa vroiam eu …. Concluzia e ca un update nu trebuie sa aducă doar grafica noua si aplicații pe care majoritatea nu le folosim, nu ne trebuiesc, nu ne ajuta la nimic, ci performanța cât m-ai buna a telefonului …

  6. @DeeJay Ademar pacat ca nu te ajuta cu gramatica acel telefon. Duci mare lipsa.
    Asta cu bateria mai mult o scoti din burta, cam exagerezi. Majoritatea imbunatatirilor in general pe orice platforma privind bateria au doar un placebo efect. Unii spun ca s-a imbunatatit, ba altii ca tine mai putin. Iar daca intr-adevar a adus ceva imbunatari la baterie probabil versiunea anterioara a avut un impact negativ asupra acesteia, iar update-ul a rezolvat problema. Daca dai un search vei vedea diferite persoane care sustin ca de fapt acest update a scazut autonomia bateriei.

    Da, nu ar strica daca ar mari autonomia, si asta in general mai la orice smartphone, dar eu unul la iPhone nu pot zice ca am avut probleme cu bateria, pe langa faptul ca datele mobile si wifi-ul sunt mereu pornite.

  7. @roastedwookie In ceea ce priveste schimbarea telefonului de 5 ori am acte care pot dovedi asta, si crede-ma am avut intentia de a face publica aceasta problema, insa in urma unor discutii cu cei de la Orange am ajuns la o intelegere amiabilă si nu vreau sa dezvolt mai mult. Pentru cine are urechi sa auda ….
    @irsp Gramatica la care faci referinta nu era decat text predictiv din telefon. In ceea ce priveste bateria daca ai cunoaste putin telefonul HTC ti-ai da seama despre ce vorbesc eu aici. Nu stiu ce si unde ai citit, insa ori nu ai citit unde trebuie ori nu stii sa citesti.

  8. @ Deejay
    Din cate stiu, ca sa ti schimbe un telefon defect trebuie sa l duci de vreo 3 ori la reparat si abia atunci ti l schimba, daca nu se mai poate repara. Imi vine greu sa cred ca ai fost atat de ghinionist incat sa ti dea 5 iPhone uri defecte, unul dupa celalalt

  9. Deejay Ademar , rămâi la m8 , si cauta un site care este dedicat fanilor android..:) , probabil cei de la orange ti-au dat acelasi telefon fara ai face ceva anume.. Bafta.

  10. @ “dijey”, nu ii mai baga in seama pe acești ignoranti care nu realizează importanta comentariilor tale.
    Sa stii ca suntem multi si cei care apreciem calitatea deosebita a comentariului tau. Esti prea deosebit ca acest forum… “M-ai” exact, te invitam cu drag sa nu iti mai irosesti timpul aici. Timpul tau poate fi utilizat cu mult mai mult folos dând dedicatii pe taraf TV pe manelele tale preferate pentru distinsele tale rude si cunostinte fara ca vreun rautacios sa iti atragă atenția ca esti agramat, sau privind emisiunile educative pentru persoane cu pregătirea ta deosebita de la CancanTV.

  11. Salut…am si eu o problema cu iphone 5 ios 7.1.2 ….imi descarca bateria in standby…in 8 ore imi consuma 40-50% am cam tot off…push …location…etc… De la ce sa fie? Multumesc

  12. […]   iOS 8 beta 5 a fost lansat in cursul zilei de luni de catre compania Apple si un numar limitat de noutati au fost descoperite in el, insa asta nu inseamna ca schimbarile nu sunt importante. In aceasta a cincea versiune beta a sistemului de operare iOS 8, compania Apple a rezolvat o multitudine de probleme de functionare si a imbunatatit radical performantele iDevice-urilor, asa ca vorbim despre un update binevenit si un nou pas bun in directia corecta spre iOS 8. […]

  13. @ Petronius Nu vad rostul comentariilor tale, nu ma cunosti , nu stii cu ce ma ocup. Daca atat te duce mintea sa comentezi banuiesc ca tu urmăresti acest gen de emisiuni, eu neavând timp pentru tv. Daca ai ceva de spus la obiect în ceea ce priveste postarea mea, te rog … Daca nu iti recomand cu placere cateva sedinte de terapie la psiholog … Pentru frustrare! Cu respect…

  14. Eu cand spuneam ca am schimbat IPhone 4S de 7 ori nu ma credea nimeni . Si daca pot sa banuiesc Deejay Ademar ca au schimbat telefonul din cauza semnalului / call failed/ call failed. Dar vai ce surpriza :). IPhone-ul e superior multor smartphoane , din pacate pe partea de telefonie este un telefon submediocru.

  15. Daca imi poate spune si mie careva, daca dupa ce faci update la beta 5 apar setarile de notificari si informatiile zilei in ecranul blocat (enable / disable)
    In beta 1,2,3 si 4 nu sunt afisate.

  16. Salutare,
    oameni buni, androidul nu inseamna samsung sau sony sau htc sau orice alt producator de smartfone , daca vreti sa vedeti intradevar cum se misca un android inercati un terminal nexus , si cred ca asta e cel mai bun device cu care poate fi comparat iphone-ul.Folosesc o tableta ipad air si ca telefon un nexus 5 deci chiar am facut o bumparatie indelungata intre cele doua device-uri.
    Am avut si Samsung , sotia are samsung si vreau sa scun ca acel UI face androidul sa se miste in halul ala pe samsung , si cred ca asta e valavil pt toate device-urile cu android care au UI peste sistemul de operare.
    Deci incercati un nexus si apoi comparati cele doua sisteme de operare.
    Zi buna

  17. si eu am avut probleme cu un iPhone 5 cred ca tot asa l-am dus de 5 ori pe la orange ..,asa ca domnu ala care era asa pro iPhone el e genu care inghite tot ce I da apple n ai nici o sansa sa il contrazici ca iPhone ul poate fi de kkt si inca ceva Roasted daca tu te inchini la iPhone seara si ai poza lu steve jobs deasupra patului eu cred ca tu esti frustratul …cel putin theoretic ar trebui sa respecti parerea fiecaruia nu sa sari asa la beregata de fiecare data cand unu scrie ca nu stiu ce nu ia mers la iPhone….ptr tine ii recomand luizaoane sa faca in continuare aticole gen ” un iPhone salaza viata unui x aine sau papagal….,” :)) ca erau zeu pe paman credca aveai orgasm la astfel de articole….adevaru e ca aple in ultimul timp ne fte pe an ce trece tot m ai mult….regret sa spun asta dar asta e adevarul obiectiv a si daca am m ai facut greseli gramaticale amintitiv ca aici nu e cenaclu literar si nici curs academic de limba romana asa ca abtinetiva

  18. @niagara
    N-o fi cenaclu sau vreun curs academic de limba romana, insa cand vad cat de mult te straduiesti sa scoti niste cuvinte pe gura si alea , mi se face scarba.

    Cat tine te iphone… si eu am avut probleme cu iphone 5s, l-am trimis de 2 ori in garantie la vodafone si a 3a oara mi s-a schimbat terminalul cu unul nou. Dupa aceea n-am mai avut probleme. Asta nu m-a facut sa renunt la iphone sau sa balmajesc fel de fel de baliverne despre apple, cum am vazut ca face cineva pe aici. Am luat problema ca atare si mi-am amintit de ce am renuntat acum 2 ani la android si windows.

    Numai bine!

  19. si eu am avut probleme cu un iPhone 5 cred ca tot asa l-am dus de 5 ori pe la orange ..,asa ca domnu ala care era asa pro iPhone el e genu care inghite tot ce I da apple. nu ai nici o sansa sa il contrazici ca iPhone ul poate fi de kkt. si inca ceva Roasted daca tu te inchini la iPhone seara si ai poza lu steve jobs deasupra patului eu cred ca tu esti frustratul …cel putin teoretic ar trebui sa respecti parerea fiecaruia nu sa, sari asa la beregata de fiecare data cand unu scrie ca nu stiu ce nu ia mers la iPhone….ptr tine ii recomand lui zaoane sa faca in continuare aticole gen ” un iPhone salaza viata unui xsau y caine sau papagal….,” :)) cred ca aveai orgasm la astfel de articole….adevaru e ca apple in ultimul timp ne fte pe an ce trece tot m ai mult….regret sa spun asta dar asta e adevarul obiectiv. a si daca am m ai facut greseli gramaticale amintesc cititorilor ca aici nu e cenaclu literar si nici curs academic de limba romana asa ca abtineti-va

    Citeste versiunea originala pe: http://www.idevice.ro/2014/08/04/ios-8-beta-5-iata-noutati/#ixzz39mdmkHDd
    Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

  20. @ “dijei”
    De ce nu ai timp de televizor? Esti prea prins cu dusul si luatul mobilelor din service? Sau vizitezi muzee si citesti mult? Mi-am dat seama din calitatea comentariilor tale si din acel “m-ai” plasat strategic ca esti un om de cultura..