Apple si HP au discutat despre o colaborare pentru a extinde functionalitatea Siri

  Acum mai bine de o luna de zile compania Apple a anuntat oficial initierea unui parteneriat cu IBM pentru a cuceri segmentul business din SUA, insa inainte de incheierea acestui acord Apple a discutat inclusiv cu HP. Discutiile cu cei de la HP au avut in centru asistentul personal Siri, HP venind cu o idee interesanta in baza careia angajatii unei companii ar putea utiliza Siri pentru a cauta informatii in bazele de date ale companiei in acelasi mod in care cauta informatii pe internet.

The idea is for employees to be able to ask their Android device for company information such as financial data or product inventory information in the same way they do routine personal searches for weather, traffic or restaurant locations. Google search doesn’t currently offer any such integration with corporate databases and software applications, but it’s an area Google has looked at as it tries to chip away at the iPhone’s lead among business customers. 

  HP a purtat discutii inclusiv cu Google pentru implementarea unei asemenea functionalitati in Google Now, insa nici Apple, nici Google nu s-au lasat convinse de ideile celor de la HP. Avand in vedere ca Apple a incheiat deja un parteneriat cu IBM, exista in continuare sanse ca HP sa incheie un parteneriat cu Google pentru a oferi aceasta functionalitate companiilor, insa totul va presupune ca aceste companii sa ofere acces sistemului Google la informatiile proprii.