Apple cedeaza presiunilor facute in China, foloseste servere locale pentru a stoca datele iCloud

  Cu mai bine de o saptamana de zile in urma o televizune controlata de catre guvernul din China a rulat un reportaj in care acuza compania Apple ca ofera agentilor de spionaj din SUA date confidentiale din iDevice-uri. Guvernul chinez a pus o presiune enorma pe Apple cu acest reportaj si a decis sa interzica agentiilor sale sa mai cumpere produse ale celor din Cupertino, asa ca Apple s-a vazut nevoita sa cedeze acestor presiuni.

In its latest effort to dispel security concerns raised by China, Apple has begun storing its users’ data in China on state-controlled China Telecom’s Internet-based storage. Apple takes user security and privacy very seriously. We have added China Telecom to our list of data center providers to increase bandwidth and improve performance for our customers in mainland China.

  China Telecom, un operator de telefonie mobila detinut de catre guvernul chinez, isi va inchiria centrele de date catre Apple pentru a stoca datele iCloud ale chinezilor, insa Apple sustine ca ele vor fi criptate in totalitate. Cei din Cupertino sustin ca masura are rolul de a permite utilizatorilor sa acceseze mai rapid datele din conturile iCloud folosind servere locale si nu cele americane, insa stim cu totii ca la mijloc este interesul Apple de a atrage “simpatia” guvernului chinez.

  Cei de la China Telecom sustin ca Apple le-a testat centrele de date si reteaua timp de 15 luni de zile inainte de a lua decizia de a ii folosi in mod exclusiv infrastructura pentru a stoca datele iCloud. Acestea fiind spuse, intregul episod dovedeste faptul ca Apple poate fi fortata sa actioneze conform dorintelor unui guvern daca piata in care isi desfasoara activitatea este suficient de importanta pentru ea.