iPhone 6 ar putea avea 1 GB RAM

  Daca asteptati de cativa ani de zile ca Apple sa implementeze 2 GB RAM in iPhone-urile sale, ei bine astazi aflam ca acest lucru este departe de a se intampla, dar probabil unii dintre voi nu sunt uimiti. In imaginea de mai sus puteti vedea o schita pentru hardware publicata de catre o companie din China, ea fiind aparent preluata de la Apple si sugerand ideea ca in iPhone 6 vom regasi aceeasi cantitate de 1 GB de RAM precum in vechile modele.

  Desi iPhone 6 cu 1 GB RAM urmeaza sa fie lansat de catre compania americana, n-ar trebui sa va speriati prea tare, chiar daca smartphone-urile concurente cu 2 GB RAM exista de un an de zile pe piata. De-a lungul timpului Apple a reusit sa ofere performante bune pentru terminalele sale chiar si fara a implementa harwdare extravagant in ele, insa poate ca pentru iOS 8 nu ar fi stricat sa ofere macar 1.5 GB RAM pentru toate terminalele sale.

  iPhone 6 va fi prezentat pe data de 9 septembrie de catre compania Apple, lansarea iPhone 6 urmad a avea loc pe data de 19 septembrie.

19 COMENTARII

  1. Ar trebui sa faca de 0,9 GB RAM ca e iphone si ala merge…..cred ca si bateria e un pic cam exagerata de mare la cei 1810 mAh.

  2. :)) bine punctat zaone.ios mi se pare de 100 de ori mai stabil si mai rapid decat androidul si probabil din cauza asta nu ii intereseaza sa puna atatia GB de ram daca nu e nevoie.

  3. Eu zic ca stiu baietii ce fac. Aveti idee de ce pe android e nevoie de maqi mult de 1 gb? pentru ca sistemul de kk android functioneaza ca o masina virtuala si atunci pentru a putea rula cu cat mai putin lag si blocaje are nevoie de memorie .

  4. componentele extra costa bani , cum ati vrea sa maximizeze apple profitul….?!? deja nu au ce sa mai aduca in plus fata de concurenta… poate display bazat pe lapte de laptuci…. :))

  5. Pe iPhone, ca pe iPhone, 1 GB RAM e cam la limita, dar la iPad trebuie macar 1.5 GB. iPad Air gafaie rau daca deschizi mai multe website-uri si daca alea au mult continut, e si mai rau.

  6. @zaone: mie pe iPad 4 imi da Safari crash frecvent cand deschid ceva site-uri mai grele. Mai nou da crash si la wikipedia, nu inteleg de ce. Plus ca deschid un joc lasat pe fundal si ma trezesc ca o ia de la inceput in loc sa ramana pe pauza.

  7. De aia nu baga Apple un hardware mai performant, pentru ca fanii Apple sunt mereu, dar mereu multumiti cu ceea ce li se serveste. Stiti si voi prea bine ca nu lipsa de ram cauzeaza “lag and shit” la Android, si ca Android 4.4 merge excelent si cu 500 MB RAM pe terminale vechi, dar voua va place sa gasiti mereu scuze pentru Apple, aruncand cu noroi in Android.
    Apple nu vrea sa cheltuie inca 16 dolari pentru inca 1 GB, pentru ca Apple e interesata DOAR de profitul propriu, si nu de experienta utilizatorului. Android este foarte stabil, ceea ce scrieti voi tine de trecut, dar unii nu pot accepta prezentul.
    Apple va aduce inovatii atunci cand utilizatorii isi vor arata nemultumirea fata de ceea ce li se ofera.

  8. Ios este un sistem de operare stabil pentru ca nu il poti modifica,fata de Android pe care il poti face absolut cum vrea fiecare,din aceasta cauza in unele cazuri poate avea lag sau sa se mai blocheze.

    Exact asta se intampla si cand faci jailbreak si incepi sa iti modifici functiile Ios dupa bunul plac,apar bug-uri sau incepe sa aibe lag.

    Iar ideea asta,era bun 1.5 gb memorie ram,dar lasa ca merge si un 1gb,pe bune…?

    Dar tinand cont ca in fiecare an,apare acelasi telefon,cu nimic in plus ce mai conteaza chestiile astea marunte…

  9. Ani la rand Apple a criticat materialele folosite la confectionarea altor marci de telefoane…ca sunt din plastic si asa mai departe.

    Toti fanii Apple , “Telefonul meu e facut din aluminiu,uite cum se simte in mana..si asa mai departe”

    Apare Iphone 5C,o bucata de plastic :)) toti fanii Apple “Este din plastic premium” :))

    Apple poate sa puna “marul” si pe un ***** :)) si sa-i puna pret 100$ ca s-ar gasii fani care sa zica,dar e un ***** premium ,trebuie sa-l am!

    :))

  10. Pe ipad air este jale mare cu safari din cauza memoriei insuficiente, eu joac ff mult la pariuri iar pe unul dintre site-uri daca dar rapid in jos se inchide safari, este fff deranjant, pacat de restul ecosistemului care recunosc este mult mai ok decat multe nave spatiale pe android…..dar uneori ram-ul face diferenta

  11. Ar putea avea 1gb ram …..dar totusi sa asteptam momentul lansarii sa nu ne stresam inutil,ca o facem fix degeaba.Apple va baga 1gb ram si daca spunem noi ca nu si daca spunem ca da …..de cele mai multe ori ca si orice corporatie defapt interesul este spre companie si in proportie destul de mica catre consumator.
    Dar totusi ca parere personala ,tind sa cred ca tot acest amalgam de zvonuri si “scapari“ leaks-uri etc sunt in mare parte voit date pe mana presei .Iar faza asta cu 1gb ram,camera tot de 8mp,ba este safir ba nu este ,bateria ba de 2100 ba de 1800 au si un oarecare efect de marketing anume de a mai stoarce din vanzarile de 5s/5c si vechile ideviceuri cat se mai poate de mult.F multe persoane probabil vor spune:“eh iphone 6 nu aduce mare noutati ,poate doar un display mai mare si cam atat “ deci de ce sa nu imi iau tot un 5s !? Dar totusi nu cred ca va fi asa ,desi nu va aduce in termeni de hardware extrem de multe noutati ,va aduce suficient de multe peste 5s cat sa ti-l doresti f tare(cam asta e politica lor bine determinata )
    Referitor strict la ram .Este f probabil sa fie 2gb ram cum s-a tot vehiculat si probabil il vor avea totate ideviceurile din acest an(air2 ,mini retina2,ip5.5 si ip4.7) pt a fi aceasi experienta pe toate sau f asemanatoare (doar poate 200-300mhz la procesor in plus cum a fost cazul ipad air).Nu cred ca vor fi discrepante mari .Mai este si varianta sa lanseze cu 1 Gb ram dar ddr4 (care este cu pana la 50% mai performant si totodata mai economic decat ddr3) care se tot speculeaza ca din toamna va fi intalnit pe piata la mai multe dispozitive (probabil si note 4 dupa speculatii) .Eu cred ca este f putin probabil sa aibe tot 1gb ddr3 dispozitivele lansate in toamna.Nici in ios 7 uneori nu este suficient ,dar tinant cont ca ios 8 aduce noutati destule reamintesc metal (gaming intensiv ) garantat Apple va fi fortat sa mareasca cantitatea de ram .Este chiar posibil sa vedem 2gb ddr4 cuplat cu procesorul nou a8,arhitectura pe 64 bit ,vom vedea cu adevarat performante desktop class,cum s-au laudat inca de la 5s .