Apple a implementat in iOS un sistem care te poate impiedica sa deschizi anumite aplicatii

App-Store

  Probabil unii dintre voi au auzit de-a lungul timpului de termenul kill-switch care reprezinta o functie ce a fost implementata de catre Google si Apple in iOS si Android OS. In baza acestei functii, cele doua companii pot sterge sau bloca orice aplicatii existente in iDevice-urile noastre fara ca noi sa stim acest lucru, Google folosindu-se de sistem in trecut pentru a sterge aplicatii infectate cu malware din terminalele Android care le contineau.

  Apple inca nu s-a folosit de acest sistem, insa ar putea-o face, deoarece un judecator din Brazilia ar putea-o obliga sa stearga aplicatia Secret din iDevice-urile brazilienilor. Totul are la baza un proces in care multiple persoane au fost hartuite de catre utilizatori anonimi ai aplicatiei Secret, el obligand deja Apple si Google sa stearga aplicatia din App Store Brazilia, decizia putand fi extinsa si la stergerea aplicatiei din terminale.

  Daca in cazul Google vorbim despre o stergere efectiva, in cazul Apple situatia este diferita, compania putand pur si simplu bloca deschiderea aplicatiei din iDevice-uri. Terminalele noastre se conecteaza in mod regulat la un server Apple care contine aplicatii blacklisted, iar daca una dintre cele instalate in terminalele noastre este regasita in lista Apple, atunci ea nu va mai fi deschisa in terminale dupa conectarea la el.

  Desigur ca prin jailbreak sistemul poate fi dezactivat, insa daca se intampla ca unele aplicatii sa nu vi se mai deschida si ele sa nu mai fie prezente in App Store, macar veti sti care este problema.