De ce am renuntat eu la folii si carcase pentru iPhone

  Achizitionand iPhone 5S in cursul anului trecut am cumparat initial si o carcasa din piele fabricata de catre compania Apple in ideea de a proteja terminalul de lovituri sau alte accidente. Am combinat la un moment dat carcasa si cu o folie pentru protejarea dispozitivului, insa am renuntat rapid la carcasa si ceva mai greu, dar definitiv, la folia care promitea sa-mi tina iPhone-ul departe de zgarieturi pana in toamna acestuia an.

  La carcasa pentru iPhone am renuntat pentru ca ii ascunda design-ul frumos, il facea mult mai greu si ingreuna introducerea/scoaterea terminalului din buzunar, insa cel mai tare m-a deranjat faptul ca o carcasa de 40€ si-a pierdut definitiv culoarea intr-o luna. Lasand la o parte acest aspect m-am lamurit definitiv ca a-ti ascunde iPhone-ul intr-o carcasa este o metoda buna de a il proteja daca esti extrem de neindemanatic sau daca ai o dorinta arzatoare de a il feri de zgarieturi, insa protectia este imaginara. Chiar si carcasele Apple zgarie iPhone-urile pe margini, iar cele de la producatori terti nu sunt mai grozave.

  In ceea ce priveste folia, m-am izbit de vechile probleme pe care asemenea folii le au: dezlipirea in timp, murdarirea excesiva a partilor dezlipite si praful de pe degete care ramanea mereu pe ecran. Lasand la o parte faptul ca mereu ai senzatia ca folosesti un plastic ieftin atunci cand apesi pe ecran si ignorand problema incalzirii excesive determinate de cauciucul aplicat peste carcasa, foliile trebuie schimbate o data la doua/trei luni, iar daca nu esti atent la montare risti sa cheltui destui bani pe inlocuiri.

  Am fost si voi ramane un adept al utilizarii iPhone-urilor “naked”, adica fara vreun accesoriu care sa le ascunda design-ul frumos, sa le faca grele sau sa distorsioneze imaginile de pe ecran si nu stiu daca ma va convinge ceva sa renunt la idee. Da, am trecut prin probleme cauzate de accidente, am schimbat ecranul unui iPhone, nu am grija de al meu si de multe ori a facut cunostinta cu pamantul, asa ca sunt patit si-mi pastrez opinia.

  Pe tine ce te motiveaza sa folosesti folii sau carcase pentru iPhone?

44 COMENTARII

  1. Nici eu nu folosesc folie pe ecran sau huse , Am un IPhone 5C È™i am decupat o folie È™i am pus-o pe spate , capacul se zgârie foarte repede chiar È™i in ‘husa’ Apple .

  2. Si eu am renuntat la folie (AlienSurface) de 6-7 luni, tot din cauza la ce ai spus tu. Am pastrat doar folia pe spate. Carcasa nu am folosit niciodata la 3G, 4 si 5S, strica design-ul.

  3. in primu rind iarna daca nu ai folie pe fata se abureste ma refer la iphone si de obicei eu nu tin cheile si monezile la un loc cu telefonu

  4. Acum 2 saptamani nevasta mea si-a spart ecranul telefonului “naked”, cum ii spui tu, scapand-ul pe asfalt. Apoi eu am scapat 5s-ul pe gresie, dar avand carcasa de silicon. Nu a patit nimic. N-o sa intru in polemici despre cum au cazut fiecare si diverse statistici, dar voi pastra carcasa … 🙂

  5. Si in ce priveste husele si foliile totul este in capul vostru si de asta piata accesoriilor mobile este in contiinua dezvoltare

  6. Cu folie si un bumper ieftin (ebay) reusesc sa tin telefonul ca si nou un an de zile.. Asta la momentul upgrade-ului mai adauga vreo 2-300 de lei minim la telefon.. Face rentabil upgrade-ul: un tel vechi ce arata nou, vandut in Ro = (aproape) cu versiunea nou lansata luata la liber din USA. Works like charm every year 🙂

  7. Nu se merita sa il protejezi pentru ca o sa cheltui mai multi bani pe protecție decat diferența de pret între unul uzat si unul ca nou si plus ca nu te bucuri de finetea si frumusetea lui

  8. Eu nu am folosit nici-o data folie sau huse pentru protectie……si nici nu stau sa imi feresc prea tare dispozitivele mele , culmea e ca in ciuda faptului ca nu stau sa-mi feresc idevice-urile , arata toate foarte bine , comparativ cu ale prietenilor mei care apeleaza la diferite metode de protectie.

  9. Problema cu multe metode de protectie este ca, un anumite cazuri, ele pot deteriora dispozitivele mai tare decat o lovitura. Exemplul cel mai bun sunt bumperele care zgarie marginile iPhone-urilor.

  10. Eu folosesc o husa de silicon moale de 8 lei si o folie care costa 3 lei pe care o schimb la 3-4 luni.Telefonul arata ca nou.Tinand cont ca nu mi-a cazut nici odata de cand il am(o luna de la lansare).In masina se loveste in suportul la pahare , in buzunar mai sta si cu cheile la un loc dar fara probleme de zgarieturi pana acum.Tel este 5s gold.

  11. Eu imi pastrez telu, cu husa de piele de la apple si folie de 5 lei pe fata. Husa de piele am avut si pe i5 si acum i5s. Am scapat telefonu de ciment, o parte din husa s-a rupt rau, daca nu o aveam imi pierdeam telefonu. Deci pana la urma pentru mine a meritat investitia in husa. Te gandesti si la faptu ca o husa iti poate salva telefon de 25 mil.

  12. De la iphone 4s am renuntat la orice husa/folie.
    Intr-un an nu reusesc sa-l zgarii atat de tare, deci nu merita sa-l tin in plastice.

  13. Am o carcasa Lifeproof…Acum e un fel de Xperia Z1: waterproof, shockproof, dustproof. Sunt mai linistit…Prima oara mi-a cam stat inima cand am vazut iPhone-ul 5S sub apa (in carcasa evident)…

  14. Al meu are aproape doi ani si arata de parca am sapat la cartofi cu el. Ca sa-i ascund zgarieturile i-am luat carcasa ultra slim, si cu folie, parca e nou.

  15. Am renuntat de mai bine de 2 luni la orice metoda de protectie. Telefonul este intact ! Iphone 5s.

    Sunt toata ziua pe campuri dar am mare grija de el. Totul tine de utilizator !

  16. Zaone te inseli eu am o carcasa Prodigee daca o vezi îți schimbi părerea nu are cum să-ți lase vreo zgârietură îți pot trimite o poza sau video sa vezi cum intra in ea tel protezeaja si marginea de aluminiu are un fel de sanie cand bagi tel in ea.

  17. Aceeași problema cu feliile se dezlipesc odata la 2 luni aminarea de pe ecran si fol folie allien surface dar degeaba:( stie cineva cât de practica este acea folie siliconata care daca scapi tel cu ecranul se sparge doar folia ? Este ff subțire am inteles si ff ok dar rezista ? Sau tot 2-3 luni ms

  18. Mai baieti voi chiar tineti iphoanele pe post de bibelou mai ales 5 si 5s care au carcase de aluminiu si sticla de rahat. Sa ii spuneti voi lui mutu’ ca sunt rezistente. Mie un iphone4 mi s-a zgariat de la o simpla moneda din buzunar, apoi sa il mai scapi si pe jos, insa pot spune ca o carcasa fina de silicon transparent de 30 lei si o folie pe baza de sticla de 37lei (Glass tempered) nu zic ca nu sunt benefice, sunt foarte benefice si se vad si formele terminalului foarte bine prin ele.
    Asa ca nu tot ce zboara de la Apple si cu pret giga se poate savura, sunt lucruri chinezesti ce is si ieftine si mult mai bune insa trebuiesc doar cautate.

  19. Eu am la 5S folie clară pe fata si husa Case Mate Tough(tot Case Mate Tough am avut înainte si pe 4S). Husele astea sunt din 2 bucati(cauciuc si plastic tare),la 4S era într-adevăr mai butucanos,dar la 5S e superslim. De la pasti de cand am tel-ul,odata l-am scăpat pe beton si odata pe gresie,pe beton s-a ciobit folia,iar pe gresie n-a avut nimic. Sunt 100% convins ca era pa ecranul cel puțin in cazul betonului si era pa 29 meleoane. Toți vb de protecție,dar nimeni nu zice de grip-ul pe care il ai cu o husa de calitate vs naked(al meu a fost 80 lei). Acuma fiecare face cum vrea,atâta timp cat e mulțumit de alegerea făcută.

  20. Si eu am 5 ,
    Si cum zice Zaone , am renuntat si eu la accesorii , e mai bine asa .. Frumos , atractiv , elegant , imi place mai mult asa ..:)

  21. Am avut ultima data folie de sticla pe el , am renuntat la ea de vreo 2 luni , il folosesc naked . La cele vechi am folosit folie tot timpul , era ok si cu folie ieftina . Cea de sticla il face mai gros si mai greu !

  22. Nu stiu ce-ati fumat voide vi se dezlipeste folia de pe ecran in 2-3 luni… insa va pot recomanda folia de la GelaSkins, e incredibila. Glossy, nu schimba culorile precum altele, are ceva deasupra ei ca sa alunece degetele mai bine… v-o recomand e destul de ok la pret.

  23. Parerea mea e ca daca ai iPh il ai pt design ca altfel luam Androide. Eu de cate ori pun o carcasa sau folie parca nu mai am iPh (am avut tot felul de carcase: slim, originala Apple, de metal, etc). OK am spart doua ecrane la iPh 5 si acum iPh5S arata cam mototolit pe margini dar tot nu l-as baga in carcasa.

  24. Si eu folosesc carcasa originala Apple neagra cam de un si este intacta si fara sa afecteze in vreun fel marginile telefonului.

  25. Foliile au fost un marketing inca de la inceput. Am un iphone 3g luat de nou si pastrat de aproximativ 5 ani fara nici un fel de protectie. In afara de carcasa (care arata destul de jalnic), ecranul nu are nici o zgarietura si functioneaza perfect. Singurul lucru care il vad intr-adevar util dar care compromite mult experienta de utilizare este bumperul (iphone 5 scapat pe jos cu bumper…. 0 efecte)

  26. Eu de la primul iPhone la care i-am spart carcasa si apoi am avut ocazia sa folosesc carcase otterbox , am folosit protecÈ›ii de ecran pt fiecare si daca a fost necesar le-am schimbat , utilizez in special pt 5s si iPad produsele spigen si sunt fff mulÈ›umit , nu am fost obligat sa schimb nimic si toate sunt inca in funcÈ›iune si de zburat au zburat , de căzut au căzut si doar pe 3GS se vad urmele , in rest pe 4, 4s si 5s nu prezintă urme de Shock-uri , insa clar am schimbat carcase la greu , prefer sa-l simt in mana, nu sa am senzaÈ›ia ca imi va aluneca din mana , nu sunt neidemanatic …desfasor activitati si-le folosesc in condiÈ›ii extreme…am chiar pt munte o protectie element sector5 black ops elite , o waterproof de la SURVIVOR -griffin si protecÈ›ii ecran de la spigen ,,glass tr nano slim “

  27. Am un ipad care e pe post de galtera cu husa de super protecÈ›ie pe care o are. Câte o data ma mai uit la câte-un ipad si ma mir de cat de subÈ›ire e pe lângă namila mea cu husa pe el. Dar nu il scot… Pare asa fragil săracu ipad. Pe 4s am o husa de cauciuc antiaderent ce are spatele ca un Nintendo gameboy. E de efect: am tel cu doua fete :).
    Cand iti iei iphone trebuie sa iti iei