TELEKOM Romania – importanta si beneficiile aduse prin tranzitia Cosmote si Romtelecom

  Saptamana trecuta Cosmote si Romtelecom au anuntat oficial tranzitia spre brand-ul TELEKOM Romania in cursul urmatoarelor luni de zile, companiile confirmand oficial ceea ce toata lumea stia de luni de zile. Grupul telecom Deutsche Telekom detine Cosmote si Romtelecom de o buna perioada de timp si a implementat o multitudine de schimbari in interiorul companiei pana in prezent, insa acum isi va folosi brand-ul in mod public.

  Telekom, sau T-Mobile in anumite tari, este unul dintre cele mai puternice brand-uri in telefonia mobila, cu sute de milioane de clienti si sute de mii de angajati in intreaga lume, iar intrarea pe piata romaneasca reprezinta o schimbare importanta pentru noi. Orange si Vodafone domina telecom-ul romanesc de ani buni de zile si concurenta facuta din partea unui jucator precum Telekom ar putea genera o nou revolutie in ceea ce priveste calitatea serviciilor si preturile practicate pentru acestea.

  Cei din Telekom Romania pregatesc de o buna perioada de timp o gama noua de oferte pentru clientii existenti si cei viitori, unele dintre ele fiind chiar mai bune decat cele ale RCS & RDS. Mai mult decat atat, compania investeste in imbunatatirea si extinderea infrastructurii, deci vom vorbi despre servicii ale caror calitate va fi superioara celei oferite de catre Orange sau Vodafone in aproape orice regiune a tarii.

  Combinarea a doua dintre cele mai mari companii din Romania va oferi Telekom Romania capacitatea de a veni mult mai eficient in intampinarea nevoilor clientilor cu oferte mai bune decat cele ale concurentilor, unele dintre ele fiind implementate de cateva luni de zile. Eu unul ma astept ca Telekom Romania sa depaseasca Vodafone in ceea ce priveste numarul de clienti in cativa ani de zile si sa fie un oponent mult mai serios pentru Orange.

  In Romania imaginea conteaza extrem de mult si brand-ul german Telekom va atrage o gama noua de clienti pe care Cosmote sau Romtelecom nu-i puteau convinge sa le foloseasca serviciile, iar Vodafone va fi probabil cel mai afectat in perioada urmatoare. Pentru ca imaginea este atat de importanta, ma astept ca promovarea Telekom sa aiba la baza si un accent pus pe faptul ca vorbim despre o companie germana, o companie care domina piata din Germania si probabil va intentiona sa o domine pe cea de aici.

  Voi ce beneficii sau dezavantaje credeti ca va aduce intrarea Deutsche Telekom in Romania?