Apple confirma implementarea VoLTE in iPhone

  VoLTE, sau voice-over LTE, este o tehnologie pe care tot mai multi operatori de telefonie mobila incep sa o implementeze in propriile retele, compania Apple intentionand sa ofere suport pentru ea in iPhone-uri. Confirmarea vine prin intermediul unor oferte pentru locuri de munca publicate de catre Apple in propriul website, compania cautand ingineri specializati in VoLTE, IMS si nu numai.

The company is currently advertising for a cellular systems protocol engineer, calling for experience with “VoLTE” and “IMS.” Other positions are calling for experience with the Session Initiation Protocol (SIP) protocol. Apple is also looking for a senior baseband engineer to work on “cutting-edge” audio for its devices, which will include the Adaptive Multi-Rate Wideband (AMR-WB) speech compression codec, which is part of the VoLTE specification. The engineer will help to “implement, port, and deploy AMR-WB, AMR-NB, CELP, EVRC-B, EVRC, EVS Vocoders, and Jitter Buffers on Mobile devices,” according to the ad.

  Desi deocamdata VoLTE este o tehnologie aflata in stadiile incipiente ale adoptarii la nivel global, compania Apple este interesata sa ofere suport pentru ea in iPhone-uri, poate chiar incepand cu iPhone 6. Acum cei de la Apple cauta ingineri specializati in lucrul cu aceasta tehnologie si din moment ce ea ar trebui sa fie utilizabila la scara larga pana anul viitor, sansele ca iPhone 6 sa sa includa suport pentru ea sunt mari.

  Partea si mai interesanta este ca acest suport pentru VoLTE ar putea fi extins si la iPhone 5, iPhone 5S sau iPhone 5C, avand in vedere ca modem-urile acestor terminale permit efectuarea de apeluri voce prin LTE. Desigur ca nimeni nu stie daca Apple va decide sa nu ofere aceasta functie exclusiv pentru iPhone 6, dar cert este ca hardware-ul din iPhone-uri vechi de 2 ani de zile contine suport pentru VoLTE.

3 COMENTARII