iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch – Apple pregateste cantitati extrem de limitate de panouri din sticla de safir

iPhone safir - iDevice.ro

 De luni de zile se zvoneste ca Apple ar urma sa produca panouri frontale din sticla de safir pentru protejarea ecranului iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch, dar procesul de fabricare al acestei componente se dovedeste a fi extrem de complicat. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, compania americana este capabila sa produca, in colaborare cu un partener numit GT Advanced, intre 1.35 de milioane si 2.25 milioane de panouri frontale din sticla de safir pana la sfarsitul acestui an.

US-based GT Advanced Technologies (GTAT), the exclusive sapphire supplier for Apple, is estimated to supply enough sapphire to make covers for up to 1.35-2.25 million 5.5-inch iPhones by the end of 2014 based on the progress of GTAT’s sapphire production ramp. GTAT started sapphire production in August 2014 and expects revenue contributions from sapphire to begin in the fourth quarter, and Apple’s fourth down payment is due in October 2014.

  Numarul de componente pe care Apple le poate produce impreuna cu GT Advanced este atat de mic incat pare putin probabil ca iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch sa fie lansat anul acesta, decat in situatia in care nu va avea ecranul protejat de safir. Chiar si in situatia in care terminalul va fi lansat in cursul anului viitor, daca Apple nu va obtine cateva zeci de milioane de panouri din sticla de safir pentru ecrane, atunci sansele ca iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch sa vina fara aceasta protectie sunt foarte mari.