iOS 8.4 – probleme de performante si rezolvari

iOS 8.4 performanteiOS 8.4 a fost lansat pentru iPhone, iPad si iPod Touch in cursul zilei de marti, compania Apple oferindu-ne in mod oficial Apple Music si Beats 1 Radio, plus o noua aplicatie Muzica prin care putem accesa aceste servicii.

Separat de aceste noutati importante, compania Apple a modificat usor si modul in care functioneaza iOS 8.4, astfel ca unii utilizatori au raportat diverse probleme de performanta dupa instalarea actualizarii, unele terminale functionand mai greu decat in cazul utilizarii iOS 8.3.

Vorbim in principal despre iPhone, iPad si iPod Touch-urile vechi care au hardware nu foarte puternic, acestea avand unele probleme un a rula fluid toate meniurile si functiile disponibile in iOS 8.4, suficient de multi utilizatori plangandu-se din cauza acestui lucru chiar si pe forumurile Apple.

In baza a ceea ce au raportat diversi utilizatori si in baza a ceea ce am testat eu, dezactivarea anumitor animatii ale sistemului de operare poate genera o imbunatatire dramatic a performantelor iOS 8.4 pentru terminalelor cu hardware vechi, insa asta presupune renuntarea la anumite functii.

Cum rezolv problemele de performanta ale iOS 8.4 ?

In meniul Settings > General > Accessibility, Configurari > General > Accesibilitate veti gasi toate optiunile pentru modificarile pe care urmeaza sa le faceti, unele dintre ele implicand inclusiv un respring pentru interfata de utilizatori in vederea activarii sau dezactivarii.

Pentru a imbunatati performantele iPhone, iPad sau iPod Touch-urilor vechi in iOS 8.4 va trebui sa activati optiunea Reducere Miscare, Reduce Motion, si sa activati optiunea Reducere Transparenta, Reduce Transparency, ele dezactivand animatii care genereaza un consum mare de date.

Separat de acestea, o alta optiune pe care trebuie sa o dezactivati se numeste Perspective Zoom, ea fiind afisata in cazul aplicarii anumitor wallpaper-uri, dezactivarea facandu-se inainte de a aplica acel wallpaper prin meniu Settings > Wallpaper, Configurari > Wallpaper.

Efectuand aceste modificari veti putea folosi un iOS 8.4 mult mai rapid pe iPhone, iPad si iPod Touch-urile voastre.