Scannerul pentru iris din Galaxy Note7 are limitari si poate fi periculos

Dimineata ati vazut un clip video in care ni se arata cat de rapid este iris scannerul din Galaxy Note7, iar astazi vedem doua imagini in care sunt afisate o serie de instructiuni de utilizare pentru noul terminal si unele recomandari facute de catre cei de la Samsung pentru persoanele care vor cumpara noul produs luna viitoare.

Conform celor de la Samsung, nu este recomandata scanarea ochilor la mai putin de 20 de centimetri de iris scanner, iar asta pentru ca retina ar putea fi afectata de catre componenta care este folosita pentru acest tip de identificare biometrica, Samsung recomandand scanarea la 25cm – 35cm de panoul frontal.

Mai mult decat atat, Samsung nu recomanda folosirea iris scannerului din Galaxy Note7 pe ochii beblusilor si desigur ca nu recomanda folosirea sa de catre utilizatorii care poarta ochelari, cei cu lentile de vedere putand avea deasemenea probleme in a isi scana retina in mod corect folosind dispozitivul.

Limitarile iris scannerului din Galaxy Note7

Practic, acest iris scanner al Galaxy Note7 are si unele limitari, deci nu poate fi utilizat fara restrictii in chiar orice fel de conditii, iar ochii pot fi afectati de raza laser care scaneaza retina, deci utilizatorii trebuie sa fie atenti cum il folosesc pentru a nu suferi vreo vatamare pe termen lung a ochiului.

Foarte multa lume se intreaba cat de bine va functiona acest iris scanner si la fel de multa lume il considera inutil din moment ce exista deja un cititor de amprente, insa Samsung nu prea mai avea cu ce sa vina nou, asa ca implementeaza functii din concepte pentru a mai atrage unii utilizatori spre terminalele sale.

Galaxy Note7 limite scanner iris

Voi cat de util credeti ca va fi scannerul pentru iris in Galaxy Note7 ?

32 COMENTARII

  1. clasic, era si normal sa nu fie calumea sistemul, din moment ce nu este Apple dar dupa cum zicea cineva, deschide noi orizonturi, pt sanatatea ochilor mai ales

  2. pai asa e la astia, poti face orice cu telefonul, tu zilnic nu faci nici 20% din tot ce stie el sa faca dar platesti pt tot. ar trebui ca la config. masinilor nemtesti, sa pui tu ce folosesti si sa platesti doar pt asta. probabil astfel un note ar fi 400$

  3. si voi credeti tot ce spun….PENIBILI !!! oricum daca voi nu credeti ca este recomandat o distanta minima pt sanatatea ochilor sunteti PRAF !!!! SAMSUNG PANA LA MOARTE PT VOI la propriu, sau mai bine zis in acest caz, pana la orbire

  4. Mare carcotas e romanul! Si smartphone-ul iti strica ochii, e mesajul ala clasic, disclaimer-ul lor. Vai de capul meu, ca niste mamaie sunteti toti

  5. Dar sa-ti lasi ochii prada ecranului LCD cum este ⁉️ Ce patesc ochii tai in zece ani conform sfaturilor si atentionarilor doctorilor oftalmologi din intreaga lume ⁉️ Ce patesc copiii lasati cu orele in fata unui device la o distanta necorespunzatore fata de ecran ⁉️
    Acel scanner pana sa ajunga pe piata are de trecut anumite teste , are de luat aprobari si trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a putea intra pe piata .

  6. ti-l scaneaza intr-o fractiune de secunda ,, uite eu am citit ca ochiul maro apreciaza cu exactitate dimensiunea scannerului pentru a putea dilata pupila , pupila ce este capabila sa masoare tolii ochiului maro .

  7. Și la telefoane este la fel: dacă ai nevoie de funcțiile unui smartphone, îți cumperi smartphone, dacă nu, îți cumperi un Nokia 3310 sau un smartphone de 150€. Nu este vina producătorilor că utilizatorii sunt snobi și cumpăra un smartphone doar ca să fie cool și în rând cu lumea. Sunt destule persone care dau 800€ pe un smartphone doar ca să folosească Facebook și WhatsApp. Sunt mulți care habar nu au la ce folosesc 70% din funcțiile unui smartphone de top.

  8. Nu e vorba ca sunt lcd-uri , crt-uri , oled-uri , toate afecteaza , chiar expunerea prelungita la o sursa de lumina puternica afecteaza , chiar distanta apropiata provoaca leziuni ireversibile ochilor .
    Toate au limitari si atentionari .

  9. Trollaleala este boala ta :))
    Da, scanerul asta deschide orizonturi noi, eu am scris asta, iar remarca ta ma face sa imi dau seama ca tu imi citesti comentariile, dar nu ai sange-n outze sa imi raspunzi; sau poate nu ai outze, cine stie?

    Scanerul asta deschide orizonturi noi pentru ca in jurul lui se vor dezvolta solutii de securitate in viitor. In vreme ce amprenta este utila si usor de folosit, cineva poate sa iti deblocheze dispozitivul cu amprenta ta atunci cand dormi. Imagineaza-ti ce ar spune iubitul tau cand ar vedea ca tu te uiti la poze cu babe…

    Daca ai avea si tu scaner de iris, iubitul tau nu ar putea sa iti deblocheze iPhone-ul, pentru ca ai avea ochii inchisi.

  10. Viorel:cine a zis ca nu iti raspunde la comentarii? te-am mai intrebat asta, ce treaba are cu outele tale ca nu iti pot da reply si iti scriu cu “viorel” ? numai tu poti inventa o stare de “frica” pe internet…wtf is that? tatal tau te maltrata si virtual dar cum? cum poate sa iti fie frica sau sa ai/sa nu ai sange-n outze pe net ???? deobicei e o stare face to face sau dupa ce cunosti o persoana in realitate.Da scanerul va deschide multe orizonturi pt oameni ce isi vor deschide cabinete pt copii/oamenii cu probleme la ochi afectati de iris scan si cei ce vor prinde asta din timp vor face multi bani.

    Si ce cum iti ia degetul sa il puna pe touchid, este greu sa deschizi ochii in somn prin tragere de ploape,ochii dati peste cap revenind la normal? Stai calm ca tatal tau ar putea sa iti faca asta in somn

  11. am mai vazut in pagina principala ca ai comentat la articole si de fiecare data stiam deja ca daca este despre samsung zici de bine sau daca este cazul iei apararea prin diverse metode. cumva pt mine ai devenit previzibil si din pacate acest aspect pt mine este si plictisitor. Se pare ca daca nu sunt eu aici, nimeni nu poate anima acest site prin niciun fel. EU SUNT DUMNEZEU !

  12. Când apare ceva bun pe piața apar tot felul de papagali care încearcă sa atragă atenția prin clasica piedica românească Gica Frână.
    Ați observat capcana din acest articol?
    Este vorba de un articol specializat, cu dispozitive specializate și este aruncat “la bataie” copiilor din cartier sa se invrajbeasca intre ei … sa își spună părerile deși nici măcar 1% dintre cititori nu au state grele de plata în instalarea de dispozitive de securitate…gen cctv,amprenta,citire iris.
    Invrajbiti-va băieți , nu uitați ca unii de pe acest blog si-ar vinde și părinții pt un idevice.
    Continuați sa va certați pentru niște porcării, așa faceți și jocul lui Apple .
    Certati-va în continuare…

  13. Foarte bine ca apara Samsung si incearca sa echilibreze balanta pe care tu o indrepti doar spre Apple .
    Ceea ce tu faci te defineste ca TROLL pe iDevice .
    Una e sa iei apararea Samsung iar alta e sa-ti bati sistematic joc de Samsung ceea ce in cazul lui Viorel nu se aplica cand este vorba de Apple .

  14. E clar ca nu stii ce inseamna troleala. Din moment ce marii fanatici sunt samsonisti, atunci ca sa ii enervezi nu zici de bine ci de rau despre samsung.

  15. Ai dreptate, V.P.! Nu mi-am bătut joc de Apple niciodată, și nu o voi face vreodată. De Srb, cu cea mai mare plăcere!

  16. Imposibil! zaone scrie foarte corect iar Srb scrie foarte aiurea, cu multe greseli gramaticale. Nu poate fi aceeasi persoana. In plus zaone scrie foarte mult la articole, nu ar avea timp de prostii de astea, sa raspunda la mesaje.