Cum au crescut incasarile iPad cand vanzarile au scazut

In T2 2016 compania Apple a vandut 9.9 milioane de tablete iPad in intreaga lume, cu 300.000 de unitati mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, cei din Cupertino preconizand ca urmeaza sa inregistreze o noua scadere a vanzarilor de tablete iPad, asa ca toata lumea se astepta deja la acest lucru.

Desi vanzarile de tablete iPad au scazut cu 9% comparand cele doua trimestre fiscale, incasarile pentru cei de la Apple din tabletele iPad au crescut cu 7%, situatia fiind una destul de neobisnuita pentru cineva care priveste lucrurile stricto sensu, insa realitatea din spatele acestei realizari dezvaluie ca strategia celor din Cupertino incepe sa dea roade.

In T2 2016 Apple ar fi incasat 4.876 miliarde de dolari de pe urma vanzarilor de tablete iPad, iar cresterea in incasari se datoreaza faptului ca ambele modele ale iPad Pro au preturi medii de vanzare mai mari decat tabletele vandute in aceeasi perioada a anului trecut, iar de aici vine cresterea de 7% in incasarile generale.

Vanzarile scad, incasarile si profitul cresc

Mai exact, desi Apple a vandut mai putine tablete decat in aceeasi perioada a anului trecut, incasarile au crescut deoarece tabletele vandute au fost mai scumpe, iar asa compania Apple a reusit sa scoata bani chiar si din scaderea vanzarilor produselor sale, iar aici sta practic geniul celor din Cupertino.

Foarte multa lume a ramas surprinsa de faptul ca Apple a reusit sa anunte ceva bun din ceva rau, insa cam asa merg afacerile pentru cei din Cupertino, ei avand inteligenta de a face mai multi bani, chiar si atunci cand vanzarile scad si ne putem astepta la situatii similare in trimestrele fiscale urmatoare.

Aceasta este prima oara in ultimele 10 trimestre fiscale cand incasarile de tablete iPad au crescut in comparatie cu un trimestru fiscal anterior, iar cei de la Apple pot privi cu incredere spre viitor, mai ales daca vor convinge mai multa lume sa cumpere tablete iPad Pro.