Galaxy Note 7 a salvat iPhone 7

Galaxy Note 7 a salvat iPhone 7 de la un esec major in 2016, problemele produsului Samsung redirectionand foarte multi clienti spre terminalul Apple.

Peste doar cateva zile va avea loc prezentarea iPhone 7, iar ceea ce avea sa fie un eveniment fara surprize, se poate transforma intr-o sansa extrem de mare pentru compania Apple. Ieri Samsung a anuntat scoaterea Galaxy Note 7 din vanzare din cauza unor baterii defecte care explodeaza in timpul incarcarii, evenimentul fiind unul fara precedent.

Toata lumea lauda curajul Samsung, insa sentimentul general este ca, din pacate, coreenii au ratat o mare sansa de a isi creste substantial vanzarile. Desi Samsung a procedat bine si isi ajuta clientii, vorbim totusi despre un defect foarte periculos care pune intr-o lumina extrem de negativa compania si va afecta extrem de mult vanzarile Galaxy Note 7.

iPhone 7 pe de alta parte se anunta a fi un terminal fara stralucire, cu putine noutati importante si un design neschimbat, insa in noul context global, el este prezentat intr-o lumina complet diferita. Dintr-un paria, iPhone 7 se transforma in terminalul spre care se indreapta toata atentia in momentul de fata, chiar si a unor persoane care au precomandat Galaxy Note 7.

iPhone 7 a fost salvat de Galaxy Note 7

Acum iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor avea parte de atentia intregii lumi, iar cei de la Apple sunt suficient de inteligenti pentru a profita de moment si a fura multi clienti ai Samsung. Ce port audio, ce design vechi, ce baterie mica ? Nu explodeaza cand il incarci! Nu are cine stie ce alte probleme care m-ar lasa fara telefon in cateva luni! Cam asa vor gandi multi.

Samsung a avut sansa de a dovedi ca iPhone poate fi invins si succesul seriei Galaxy S7 sugera faptul ca Note 7 va avea succes, insa Samsung ne-a demonstrat din nou ca nu este capabila sa produca terminale de calitate. Nu are acea atentie mare la detalii pe care o are Apple, nu are acel control strict de calitate, ci are doar ideea de a face mult, indiferent daca este bun, sau prost.

galaxy note 7 salvat iphone 7

Cu acest esec, iPhone 7 are cale libera spre succes, iar Apple a inceput deja sa isi foloseasca masina de marketing pentru a promova terminalul. In saptamanile urmatoare Apple va investi sume foarte mari de bani pentru a promova iPhone 7 in detrimentul Galaxy Note 7 si va avea succes.

Aproape ca a fi tentat sa spun ca totul este un sabotaj al Apple, pentru ca totul mergea atat de bine pentru Samsung si dintr-odata s-a oprit, brusc, fara explicatii. Apple este o companie mare, dar are si noroc, iar in 2016 va straluci din nou, dar cu un produs lipsit de viata.

Voi ce parere aveti ?

176 COMENTARII

  1. Eu unul abia astept lansarea. iPhone 7 Plus 128 GB pe negru va fi următorul telefon. Nu e un moft. Sunt doar pasionat. Samsung face mult si prost. Cantitate fără calitate.

  2. Samsung nu e capabila sa produca telefoane de calitate ?
    Ce gluma buna !
    Poate iPhone 6 si + care sufera de touch disease sunt mai de calitate !
    Macar Samsung isi repara greselile – ceea ce Apple nu face niciodata .
    Ca moderator , ar cam trebui sa lasi opiniile personale pt comentatori , nu sa incerci cu orice ocazie sa arunci cu noroi in Samsung , pt ca i-au intrecut pe Apple din orice punct de vedere (afara de profit) .
    Probabil ca si tu si cei de la Apple nu puteti dormi noaptea de grija Samsung .
    E penibil !

  3. Toate sunt doar niste chinezarii cu probleme “fabricate” de oameni destepti pentru a lasa loc de update si alti bani cheltuiti! Prostire in masa!

  4. Articol tendentios. Iphone nu are cum sa straluciasca doar fiindca Note are o problema. Ramane tot un telefon fara design, ecran, baterie, soft limitat, etc

  5. Adica tu ai dreptul la opinie personala si eu nu ? Te rog sa ma scuzi, dar… e putin cam comunista treaba.
    Da, am vorbit aseara cu Tim Cook si mi-a zis ca e atat de fericit ca nu poate adormi.
    Macar iPhone-urile n-au fost inca lansate cu functia de bomba integrata.

  6. corect….si banuiesc ca apple nu o sa faca misto de samsung la prezentare.Pun pariu ca daca era invers, sigur samsung ar fi facut misto

  7. Apple niciodată nu a facut mișto de Samsung sau alți competitori,nici nu au spus ca sunt cei mai buni in ceea ce fac(adică nu se lauda ca alții)

  8. Aceasta este o una dintre marile probleme ale omenirii , alături de problema originii vieții pe pământ sau veșnica întrebare : ce a fost mai întâi – oul sau găina?

  9. Salut. Ieri am primit Note7(bomba). Il voi folosi pentru o perioada scurta de timp (trebuie trimis inapoi si primesc tel cu bateria schimbata ). Despre tel pot sa spun ca arata si functioneaza impecabil, bateria nu a explodat(lasat la incarcat peste noapte),scanerul iris functioneaza ireprosabil chiar daca ai ochelari la ochi si e intuneric bezna. Ecran,camera foto…senzatie.
    O zi buna sa aveti

  10. In articolele tale despre bombele Apple nu erai asa entuziasmat cand exploda un iphone si nenorocea un om , spre deosebire de Samsung unde nimeni nu a murit sau sa ales cu arsuri de gradul 3

  11. Si eu imi amintesc cu nostalgie prezentarile Apple in care se face misto de concurenta …imi amintesc cand utilizatorii Apple au acuzat Apple de niste probleme nerezolvate si Steve Jobs a inceput sa faca referire la problemele celorlalte companii

  12. Parerea mea este ca iPhone nu poate avea succes datorita Note 7, pentru ca cine vrea sa ramana pe android nu va trece pe iOS atat de usor. Oamenii nu cumpara hardware, ci un sistem hardware + software.
    Da, Note 7 are o problema, dar va fi corectata imediat.

  13. Poate ca explodeaza si iph , produse indoielnice cu componente si acumulatori schimabate de “ingineri” , apoi vandute sh la creduli …. Aici e vb de un produs nou cu o grava problema de fabricatie.

  14. Nu vezi ca acest articol este special pentru a arunca cu pietre in Samsung? ….ca la articolele cu exploziile iphone toata lumea se face ca ploua

  15. Foarte serios corectata , pot spune in stilul marilor COMPANII !!
    Altii ca-au renascut din cenusa ( saracie crancena ) dau vina pe utilizatori ori se ascund in spatele unor comparatii salvatoare .

  16. Ar trebui si alti producatori sa integreze functia Bomba in terminale. Iar chinezii sa cloneze functia, adaugand cateva noutati gen improscare cu lichid, mesaje pe carcasa, submeniuri dedicate functiei si altele. Per ansamblu este o idee ce merita exploatata mai ales de producatorii de carcase anticipative:))

  17. Este adevarat ca si marii producatori auto fac rechemari? Este rau in a corecta ceva ce a aparut in procesul de fabricatie?

  18. “parerea mea si a altora este ca Samsung face produse impecabile” cum sa fie impecabile cand Active avea probleme cu apa, note cu pen si exploziile??!! impecabile este sinonim cu ireprosabile,fara defect,fara cusur.Cred ca unii folosesc cuvinte fara sa le cunoasca intelesul

  19. -iphone 4 probleme cu adezivul , ecran galben
    -iphone 5 zgariat direct din cutie , utilizatorii sau plans
    -iphone 6/6 plus indoit (efect de bumerang ) si probleme cu display ul
    -Apple watch , produce iritati/arsuri , multi utilizatori sau plans si au cerut banii inapoi

  20. Ia cautati pe net “iphone explodeaza” si vedeti cate grozavii se intampla cu iPhone. Este ca si cum Romania ar rade de sistemul de educatie din Danemarca.
    Unei fete i-a ars iphone-ul pe pat, o chinezoaica a murit electrocutata, unui tip i-a explodat iPhone-ul si posesorul a suferit arsura de gradul III, etc. Sincer, iPhone este intr-o pozitie atat de ingrata in ceea ce priveste subiectul “explozie”, incat este o rusine ca cineva sa arate cu degetul Note 7.

  21. Una este sa explodeze cateva iphone dupa luni de zile de la lansare si vanzri de zeci de milioane…si alta e 1 note vandut o explozie avuta

  22. Sunt produse impecabile. E adevarat ca mai apar si unele bube, dar Samsung le inlocuieste imediat, si cu produse NOI. Apple nu recunoaste problemele, si spune ca tu esti vinovat pentru cum folosesti iPhone-ul. Daca ai noroc, dupa ce te milogesti la “geniile Apple”, ti se da in scarba un iPhone reconditionat.

    Asa cum scrie George, iPhone are probleme de constructie la fiecare generatie.

  23. ohoooho, e plin netul de mutilari si iphone in fire. sunt imbatabili aici, numai tu cate ai prezentat…

    ” Samsung ne-a demonstrat din nou ca nu este capabila sa produca terminale de calitate. Nu are acea atentie mare la detalii pe care o are Apple, nu are acel control strict de calitate, ci are doar ideea de a face mult, indiferent daca este bun, sau pro0st. ”

    iar toate astea sustin integral cele expuse:

    you re holding the phone the wrong way
    iPhone 5 Battery Replacement Program
    iPhone 5s Being Delivered With Scratches
    iPhone 6 6S and 6 Plus affected by touch disease screen
    iPhone’s battery exploded
    ios big issue: wifi, calls, battery stats, crashing apps…

    Niciun producator de terminale mobile nu a avut atentia mare la detalii si calitate ca Apple, Adevarat!

  24. Rata de defecte este de 0.01% la Note 7, in timp ce rata de defecte la iPhone 6 este de 34%, cel putin cu problema ecranului. Tu stii matematica?

  25. Una este sa explodeze iphone dupa cateva luni si sa ucida oameni sa ii lase mutilati pe viata , sau Apple watch cu arsuri/iritati si alta este ca Note 7 abia lansat sa explodeze 2 unitati in cazuri exclusiv izolate fara ca nimeni sa fie ranit …da mare diferenta

  26. deci rata este 0.01% din 10 modele vandute wow….tu stii matematica?pariu ca daca nu puneau stop vanzarilor si inca continuau vreo 2-3 luni..rata crestea considerabil

  27. Asa rat4t esti? Acum imi furi replicile catelus? Mi-am batut joc de tine cateva zile la rand folosind n useri si acum tu imi folosesti replicile . Hahahaha

  28. am vazut eu…sunt oameni care au iphone si sunt platiti de samsung sa le supra incarce telefonul pana explodeaza, pozeaza si lanseaza poze in mass media etc

  29. Doamneee… tu ai terminat clasa a 10a? Rata este obtinuta prin “extrapolare”, inteligentule. Nu iti explic care este tehnica statistica de extrapolare, pentru ca tu nu intelegi.

  30. Pt ca ii permite Zaone. Pt ca Zaone e foame de bani si daca ii donezi 10€ il poti injura si pe el fara sa fii banat si fara za iti stearga comentariile

  31. Ma refeream ca esti degeaba pe site asta, nimeni nu are nimic de invatat de la tine, doar cum sa jigneasca si sa ironizeze pe altii.o zi buna. Nu mai raspunde. Nu mai intru cu tine in discutii

  32. nimeni nu are de invatat de la nimeni pe internet…doar din articole.Deci stai calm ca nu este un raspuns inteligent sau sa motiveze atacul tau asupra userului meu

  33. Super!! Daca voi exagera vreodata cu incarcatul pozelor nepotrivite, pls spune-mi si le retrag cu scuzele de rigoare 🙂

  34. Nu as spune nimic si as accepta ca sunt si defecte la productia unui asemenea dispozitiv. Insa nu pot ramane tacut cand vad exagerarile lui Scrb Scrb si jiji (sau vali, ca e aceeasi persoana).

  35. corect…deci ele ies bomba din fabrica….iar altii compara un iphone explodat care putea sa aiba si bateria schimbata la baieti

  36. Te referi la update-urile de iOS care incetinesc iPhone-urile, si in cele din urma le fac inutil de lente? Nu cred… Apple face numai produse perfecte.

  37. Asa e, nu am alta treaba decat sa iti raspund comentariilor tale de copil. Zaone a publicat un articol de curand, unde scria ca defectele sunt la 0.01% din dispozitive, sau de 1 la 42.000 dispozitive.

  38. Am de apple asa : imac 2013, macbook air, appletv4, time capsule, iph5s, ipad 4, ipad air2, iph 6s. Pot spune ca niciodata nu m-au lasat cu ochii in soare, functioneaza absolut ireprosabil, super calitate… Tot odata va marturisesc ca sunt cu ochii , ca pe lumanare pe frigiderul samsung :)))))

  39. Si eu am un yacht in Monaco, sase Rolls-Royce (pe care le schimb in functie de culoarea sosetelor), patru care se vacante in Caraibe, doua turnuri de birouri in Los Angeles, si multe alte elicoptere, nici nu mai stiu cate.

  40. Adică cum înlocuiești bomba cu alta bomba ? Daca e defect samsungu ‘ se inlocuieste ? Pai sistemul de operare Android e defect Din fabrica , nativ . Cind se blochează de 15 ori pe zi , Primești alt samsung in loc ?

  41. Este studiu pe Wall street.Deja samsonistii nu mai sunt doar “hateri” acuma sunt si bombe mobile.Se recomanda de catre autoritati sa evitati conflictele live cu samsonisti pt ca se pot sinucide si sa va omoare si pe voi

  42. Vezi , p….ii cand nu mai au ce spune incep cu jigniri …. :))) naspa sa fii samsonist . Multumesc lui D-zeu ca m-a luminat si aleg produsele apple …. :))))))

  43. Ba,decât sa va certați,mai bine i-ați mulțumi lui zaone ca are grija de aceasta aplicație si ne furnizează informații in fiecare ora!Respect frate

  44. Despre ce vorbesti??? Apple stie sa proiecteze telefoane de calitate??? E o gluma?? Ai uitat de prblema legata de receptie , la un model mai vechi ….de bendgate la generatia 6…etc…etc

  45. Asta cam asa este !!
    iPhone-ul a mutilat copii , unele au provocat incendii grave , case incendiate , aproape ca au deturnat un avion de linie iar TROLL-ul – SRB SRB face caterinaca cand defapt trebuie sa-i crape obrazul de rusine pentru ca apara o companie cunoscuta pentru problemele sale deloc putine , chiar are curajul de a spune ca este o companie ce nu face greseli .
    Acest precedent , aceste probleme Samsung nu pot acoperii ZECILE de explozii si suferinta acelor OAMENI care au suferit ARSURI din cauza unor produse APPLE nesigure si cu probleme .
    Merg mai departe si spun , in cazul Samsung au ars doua phablet-uri iar in urma verificarii fulger inginerii Samsung au luat decizia de a retrage toate terminalele , iar cele ajunse in mana clientilor inlocuite cu terminale noi .
    Ce face acum Samsung este fara PRECEDENT ,, OK , o sa vedeti ce impact va avea acest precedent in cazul in care un produs Apple face o noua victima .
    Totul o sa se intoarca impotriva lor , o sa vedeti ca am dreptate iar TOT ce este scris aici ramane dovada , si intotdeauna timpul este singurul ce poate demonstra ce inseamna sa favorizezi o companie ce nu merita asta .

  46. Cât de adevărat scrii! Cred că ai dreptate, în sensul că scandalul Note 7 va dăuna lui Apple, în situația în care o nouă problemă similară la iPhone ar obliga moral Apple să facă un gest similar.
    Imaginează-ți Apple să retragă de pe piață 60 milioane de iPhone-uri!
    Desigur că Apple ar putea să ignore o asemenea problemă de fabricație, dar lumea va spune: “uite că Samsung e mai tare decât Apple, pentru că s-a gândit la binele clientului” Și pa-pa noul iPhone…