iPhone 8 – iata de ce va avea rezolutie mai mare

iPhone 8 va avea o rezolutie mai mare pentru ecran in 2017 la 3 ani dupa ce Apple a facut ultima schimbare de acest gen pentru seria iPhone.

iPhone 8 va avea o rezolutie mai mare decat cea a iPhone 7 Plus, conform unor noi zvonuri aparute in cursul zilelor trecute, iar asta este perfect de inteles. Conform informatiilor de zilele trecute, iPhone 8 va avea un ecran de 5.8 inch cu rezolutie de 2800 x 1242 pixeli, insa doar 2436 × 1125 pixeli ar urma sa fie folositi pentru aplicatii, restul pentru un meniu special de functii.

Totusi, vorbim despre o crestere substantiala a rezolutiei iPhone 8 in comparatie cu cea a iPhone 7 Plus, cea mai mare oferita pana acum de catre Apple in iPhone. Mai exact, rezolutia iPhone 8 urmeaza sa creasca la 2800 x 1242 pixeli de la 1920 x 1080 pixeli, o schimbare de acest gen fiind asteptata de catre foarte multa lume de foarte mult timp.

Daca va ganditi ca iPhone 8 nu va veni cu o crestere a rezolutiei standard, atunci ar trebui sa va ganditi la faptul ca au trecut 3 ani din momentul in care acest lucru s-a intamplat. 2014 este anul in care Apple a facut ultima schimbare pentru rezolutia iPhone-urilor, iar in 2017 va face o noua schimbare pentru iPhone 8 multumita noului ecran.

iPhone 8 – iata de ce va avea rezolutie mai mare

Inaintea iPhone 6, compania Apple crestea rezolutiile terminalelor sale iPhone o data la 2 ani de zile, insa incepand cu iPhone 8 ar putea face acest lucru o data la 3 ani de zile. Adevarul este ca a cam venit momentul ca iPhone 8 sa fie lansat cu o rezolutie mai mare din moment ce majoritatea smartphone-urilor Android au rezolutii mari acum.

iPhone 8 cu a sa rezolutie de 2800 x 1242 pixeli intra in concurs cu restul smartphone-urilor Android care au rezolutii de 2560 x 1440 pixeli in momentul de fata. Vorbim despre o diferenta in rezolutii pe verticala si orizontala, dar asta este normal pentru ca Apple ar putea oferi un aspect ratio diferit pentru ecranul iPhone 8, avand in vedere dimensiunile sale.

Parerea mea este ca iPhone 8 va avea o rezolutie mai mare anul acesta pentru ca a trecut de mult timp ca Apple sa faca aceasta schimbare. Daca rezolutia iPhone 8 va fi intr-adevar cea de 2800 x 1242 pixeli, sau va fi una mai mica, ramane de vazut, insa cred ca exista sanse minime ca rezolutia sa ramana la fel anul acesta.

iphone 8 ecran rezolutie mare