iPhone X – Face ID Esueaza in Prima Prezentare

iPhone X are Face ID care a esuat in prima prezentare publica din cauza neglijentei unui angajat Apple, care nu a pregatit telefonul pentru conferinta.

iPhone X va fi echipat cu un nou sistem biometric de securitate numit Face ID, acesta facand recunoastere faciala pentru a controla o varietate de functii ale sistemului de operare. Face ID inlocuieste Touch ID in iPhone X, compania Apple avand grija ca utilizatorii sa nu ramana fara un sistem de securitate biometrica de care sa se poata folosi pentru a isi securiza telefoanele si a face plati prin intermediul Apple Pay.

iPhone X a avut Face ID prezentata in cadrul conferintei Apple de aseara, insa chiar in timpul prezentarii sistemul a esuat in a face recunoasterea faciala. Vorbim despre un moment destul de penibil pentru Apple si pentru care Steve Jobs ar fi concediat cativa oameni, Craig Federighi nereusind sa treaca prea bine peste el, insa realitatea este ca problema nu a fost la iPhone X sau la noul Face ID.

iPhone X are in clipul video de mai jos prezentat acel moment in care Craig Federighi duce telefonul la fata si incearca sa faca deblocarea cu Face ID, dar i se cere un cod de siguranta. Ei bine acel cod de siguranta apare nu pentru ca Face ID nu a recunoscut fata lui Craig Federighi, ci pentru ca iPhone X fie fusese repornit, fie se facuse recunoastere faciala gresita de prea multe ori si era necesara introducerea codului de acces pentru activarea Face ID.

iPhone X avea Face ID dezactivat in acel moment, aceasta fiind o masura de securitate care este disponibila si pentru Touch ID in momentul de fata. Practic, iPhone X si Face ID nu au avut vreo problema in a face autentificarea, ci masurile de securitate ale Apple pentru iOS 11 au creat un moment penibil, dar care nu ar trebui sa puna intr-o lumina proasta sistemul de recunoastere faciala, pentru ca el a functionat fara probleme in rest.