Valeriu Gheorghita: Atentionare! Riscul Ignorat in Valul 4

Valeriu Gheorghita emite o atentionare extrem de importanta cu privire la un urias risc ignorat de catre foarte multi romani in plin val 4 de infectari cu Coronavirus, el aducand in atentie faptul ca familiile cu coprii care merg la scoala au sanse mai mari de a se imbolnavi.

Valeriu Gheorghita atrage atentia asupra acestui lucru deoarece un copil poate aduce virusul in familie si ii poate imbolnavi pe toti membrii daca nu sunt vaccinati, iar asta deoarece varianta Delta se raspandeste mult mai usor decat celelalte detectate pana acum.

“Pentru noi este foarte important să promovăm conceptul de imunizare la nivelul întregii familii, tocmai pentru că riscul de fapt în cazul în care un copil se infectează este să transmită celor din familie cu care intră în contact și în cazul în care sunt persoane vulnerabile evoluția poate să fie nefavorabilă, cu cazuri cu severitate crescută.

De altfel, sunt studii publicate care ne arată că de pildă familiile care au copii preșcolari au un risc de 15% mai mare să înregistreze îmbolnăvire prin COVID-19, iar cei care au copii școlari din clasele primare în sus au un risc de 20%-25% mai mare să înregistreze cazuri în interiorul familiei.

Practic, confirmă faptul că transmiterea există atât de la părinți, bunici la copii, dar și invers, așa încât este principala modalitate prin care noi putem să limităm răspândirea virusului, numărul de cazuri de îmbolnăviri, alături, desigur, de respectarea celorlalte măsuri de prevenție, cea mai importantă fiind masca de protecție și respectarea măsurilor de igienă individuală.”