Tutorial: Cum sa folosesti Cydia pe iOS 4.2.1 jailbroken cu redsn0w

Dupa cum prea bine stiti deja unele iDevice-uri au parte de un tethered jailbreak pe iOS 4.2.1 si din pacate situatia se complica destul de mult. Acest tethered jailbreak sau semi-tethered jailbreak este diferit fata de celelalte deoarece la resetarea terminalului acesta nu se va bloca in Recovery Mode ci va intra normal in sistem dar nu veti putea folosi Cydia, aplicatiile instalate din Cydia, Safari, etc. Partea buna este puteti suna, puteti folosi aplicatiile din iOS si probabil cele instalate din AppStore, insa cam atat, deci “dracu este pe jumatate negru”.

Daca resetati terminalul va trebui sa urmati pasii de mai jos pentru a putea folosi aplicatiile din Cydia, Cydia, Safari, etc.

Terminalele tethered pe iOS 4.2.1 cu redsn0w 0.9.6 beta 4 sunt :

  • iPhone 3GS(bootrom nou) – tethered;
  • iPhone 4 – tethered;
  • iPod Touch 2G(MC – bootrom nou) – tethered;
  • iPod Touch 3G – tethered;
  • iPod Touch 4G – tethered;
  • iPad – tethered;
  • Apple TV –  tethered.

Inainte sa folositi acet tutorial trebuie sa faceti jailbreak terminalului vostru urmand tutorialul acesta.

Pasul 1

Conectati terminalul la PC. Deschideti redsn0w(daca aveti Windows 7 va recomand sa folositi redsn0w in comapatibility mode cu Windows XP), apasati butonul Browse,selectati  ipsw-ul iOS 4.2.1 descarcat la pasul 1 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 2

Bifati Just boot tethered si apasati next.

Pasul 3

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Next si redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.
  • Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui sa aveti imaginea aceasta afisata in redsn0w.

Pasul 4

Dupa ce introduceti telefonul in DFU Mode redsn0w va incepe sa implementeze jailbreak-ul. Este posibil ca redsn0w sa se blocheze, in cazul acesta tineti simultan apasate butoanele Home + Lock, telefonul se va reseta, va boota in sistem si trebuie sa reluati procesul de la pasul 4.

Dupa ce terminalul intra in sistem veti putea folosi Cydia si restul aplicatiilor disponibile in mod normal doar pentru terminalele jailbroken.

45 COMENTARII

  1. Salutare .Pe iphonelu meu 3g cu 4.2.1, dupa jailbreak cu redsn0w 0.9.6 : cydia e putin schimbata -merge , mobile terminal-merge , openssh ok , appsync 4.2 merge care e pe cydia.hackulo.us (sursa de adugat in cydia ) si vad ca,mi sincronizeaza aplicatiile.

  2. Fuzzyband Downgrader
    @fuzzyband Fuzzyband Downgrader
    I forgot to mention. Fuzzyband 4.1 was published in cydia yesterday. It supports 5.14.02 and down/upgrades to 5.13.04 for ultrasn0w
    EXISTA ASA CEVA?AM UN IPHONE 3G BB 5.14?POT SA FAC DOWNGRADE CU FUZZY?

  3. Pai daca faci JB normal, fara optiunea “Just boot tethered” nu merge Cydia, deci e inutil. Daca folosesti optiunea aia dupa restart nu iti mai merg programele instalate.

  4. pe ipad nu prea merge jailbreakul..
    se instaleaza corect, dar nu intra in cydia (adica intra si iese)
    si safari-ul face la fel

    dupa restart, inca ramane iconita de cydia (dar tot nu intra in ea) si la fel face si safari..
    in rest, settings pare functional

    am facut jailbreakul de 2 ori, deci nu cred ca vreo greseala..

  5. @papastratos: Instalezi fuzzyband si testezi.
    @florin83: Corect.
    @mihaii: Cred ca trebuie sa recitesti tutorialul.
    @radu: 4.2 nu exista, a fost lansat direct 4.2.1.

  6. “Conectati terminalul la PC. dDeschideti redsn0w(daca aveti Windows 7 va recomand sa folositi redsn0w in comapatibility mode cu Windows XP), apasati butonul Browse,selectati custom ipsw-ul iOS 4.2.1 descarcat la pasul 1 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.”

    cum gasesc pe mac custom ipsw-ul iOS 4.2.1.?

  7. daca am ios 4.1 si vreau sa fac restore tot la 4.1 fara sa-mi update-eze Baseband-ul??
    am inteles ca trebuie sa bag in itunes shift+restore si imi baga ce ios vreau..adica 4.1.. am shsh-urile salvate la 3.1.3..4.0..4.1…si si baseband : 05.12.01..multumesc

  8. Salut ,

    Daca fac UPDATE DIN ITUNES,la 4.2.1 ,ce bootroom voi avea?
    Pentru ca am vazut ca la 4.1 nu pot face restore ,error 3194 .nu mai este signed by apple firmware-ul din cate am citit!
    Va merge GPS-ul IGO pe 4.2.1 ,versiune de jailbreak unthr. si unlock cu showbr.?
    Multumesc anticipat,
    Edd

  9. Salutare!

    e chiar o mare problema cu versiunea asta de jailbreak, chiar daca prima etapa merge (fara sa functioneze safari si cydia, dupa cum ai spus si tu), etapa 2 implementarea … e un esec total, adica dupa ce urmez toti pasii pentru Just boot tethered , reusesc sa intru in cydia prima data, imi cere sa faca update la cydia dupa care cere reboot si dupa reboot nu mai functioneaza nici cydia nici safari …… e prima data cand patesc acest lucru ma refer la versiunea iOS 4.2.1,
    exista si altii solutii de jailbreak ?
    Multumesc!