Tutorial: Untethered jailbreak si unlock orice iPhone/iPod Touch/iPad pe iOS 4.2.1 folosind sn0wbreeze 2.2(Windows)

368

sn0wbreeze 2.2 este singurul program care ne permite sa facem un custom ipsw pentru iOS direct din Windows. Aceasta noua versiune permite untethered jailbreak pentru iOS 4.2.1 dar ne si permite sa facem update la iOS 4.2.1 fara a face update de baseband. Folosind aceast program NU veti face unlock terminalelor voastre pentru ca nu contine software de unlock in el. Nu veti putea decoda baseband-urile 05.14.x, 05.15.x, 02.10.x, 03.10.x pentru ca nu exista solutie de decodare pentru ele. Nu veti putea face downgrade de la baseband-ul 06.15.00 de iPad si nici nu veti rezolva problemele cu GPS-ul.

Daca aveti probleme cu folosirea aplicatiei YouTube instalati PushFix din Cydia pentru a le rezolva. iH8sn0w nu are voie sa implementeze patch-ul in sn0wbreeze.

sn0wbreeze 2.2 functioneaza cu urmatoarele dispozitive :

 • iPhone 3G
 • iPhone 3GS
 • iPhone 4
 • iPhone 4-Verizon
 • iPod touch 3G
 • iPod touch 4G
 • iPad
 • AppleTV 2G

Pasul 1

Descarcati iOS 4.2.1 pentru dispozitivul vostru de aici :

Pasul 2

Descarcati sn0wbreeze 2.2 aici : [download id=”118"]

Pasul 3

Schimbati extensia fisierului firmware downloadat la pasul 1 din .zip in .ipsw. Daca sunteti pe Windows Vista/7 atunci dati click dreapta pe sn0wbreeze si selectati Run as Administrator. Veti primi un mesaj de avertizare sa nu distribuiti programul, apasati ok apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 4

Acum veti fi intampinati de un ecran care va cere sa cautati in calculator locul unde ati salvat fisierul iOS 4.2.1 descarcat la pasul 1 si sa il deschideti, dupa ce programul verifica fisierul  apoi va aparea semnul ok, dupa care apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 5

Programul are 2 optiuni de lucru : simple mode si expert mode. Simple mode este cea mai simpla si lipsita de optiuni metoda, iar expert mode va da posibilitatea sa customizati tot ce vrei sa introduceti in firmware, in tutorialul acesta vor explica expert mode. Si simple si expert mode pastreaza baseband-ul intact.

A treia optiune se numeste Baseband Preservation Mode pe care puteti sa o selectati daca aveti un iPhone pentru care nu doriti sa faceti update de baseband dar nici jailbreak. Selectarea acestei optiuni va permite sa faceti update la iOS 4.2.1 FARA update de baseband. Selectand aceasta optiune veti face un custom ipsw care NU are Cydia instalata, NU face jailbreak dispozitivului vostru ci pur si simplu pastreaza baseband-ul intact. Aceasta optiune este pentru cei care nu doresc sa faca jailbreak nici unlock si nici update de baseband. Nu o folositi daca aveti nevoie de jailbreak si unlock, pentru asta folositi simple/expert mode.

Pasul 6

Acum ajungem la lucrurile ceva mai complicate. In ecranul acesta sn0wbreeze va afisa optiunile pe care le avem in configurarea firmware-ului, optiunea General este cea care va poarta prin toate celelalte asa ca o vom selecta pe aceasta. Selectati General dupa care apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 7

Acum veti ajunge in ecranul care va ofera urmatoarele optiuni :

 • Activate the iPhone – optiunea de a activa telefonul, bifati-o daca NU aveti cartela operatorului de unde e cumparat telefonul, daca o aveti sau telefonul e deblocat din fabrica atunci debifati-o si faceti activarea cu iTunes;
 • Install Animated Boot Logo – daca activati aceasta optiune veti instala un boot logo animat, daca o dezactivati nu va fi instalat;
 • Install SSH – va instaleaza OpenSSH din Cydia pentru a va permite sa accesati fisierele de sistem prin SSH;
 • Enable Background Wallpaper – activeaza optiunea de a seta un wallpaper pentru iPhone 3G;
 • Enable Battery-Percentage – activeaza optiunea de a afisa procentajul bateriei pe iPhone 3G;
 • Enable Nativ Multitasking – activeaza multitasking nativ din iOS pentru iPhone 3G.

Ramane la atitudinea voastra daca doriti sa le activati sau nu.

Root Partition size va da posibilitatea de a selecta spatiul repartizat partitiei de sistem, va recomand sa lasati valoarea de acolo. Apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 8

Acum veti ajunge in meniul unde puteti selecta aplicatii din Cydia/din calculator care sa fie automat instalate in ipsw. Selectati din calculator fisierele .deb dorite folosind optiunea browse apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 9

Dupa ce ati selectat fisierele corespunzatoare ajungeti in meniul principal unde trebuie sa selectati Build ipsw pentru a incepe procesul prin care este facut custom ipsw-ul vostru.

Dupa ce apasati butonul albastru veti ajunge intr-un meniu unde puteti alege daca doriti sa jucati PacMan sau sa vedeti clasica rotita.

Pentru a rula PacMan trebuie sa aveti flash instalat, din pacate mie nu mi-a mers desi am flash asa ca va puteti juca cu optiunea sa vedeti daca merge.

Dupa ce terminati de facut custom ipsw-ul veti avea afisat mesajul de mai jos.

Pasul 10

Acum apasati butonul ok pentru a introduce terminalul in Pwned DFU Mode folosind sn0wbreeze. Este foarte important sa urmati pasii de mai jos. Conectati dispozitivul la PC.

Pentru inceput inchideti dispozitivul vostru.

apasati butonul Power pentru 3 secunde;

tinand apasat Power apasati si Home si tineti-le apasate pentru inca 10 secunde;

dati drumul butonului Power si tineti apasat doar home iar dispozitivul ca intra in DFU Mode.

Pasul 11

Dupa ce se termina procesul deschideti iTunes, tineti apasati butonul Shift de pe tastatura in timp ce apasti pe restore si selectati custom ipsw-ul facut cu sn0wbreeze, ar trebui sa aiba denumirea aceasta sn0wbreeze_iPhone 4-4.2.1.ipsw si ar trebui sa fie pe desktop.

Pasul 12

Dupa ce porneste dispozitivul vostru, conectati-va la internet, deschideti Cydia si instalati ultrasn0w pentru a face unlock.