Prima Pagina baseband Tutorial: Untethered Jailbreak si unlock iOS 5.1.1 pe iPhone, iPad si iPod...

Tutorial: Untethered Jailbreak si unlock iOS 5.1.1 pe iPhone, iPad si iPod Touch cu sn0wbreeze 2.9.4(Windows)

  La scurt timp dupa lansarea Absinthe 2.0 care face untethered jailbreak pentru iOS 5.1.1, iH8sn0w a publicat versiunea 2.9.4 a programului sn0wbreeze. Folosind acest program putem face un custom ipsw jailbroken si activat pentru iOS 5.1.1 si iDevice-urile lansate de Apple inaintea tabletei iPad 2. Daca aveti un asemenea dispozitiv si el este codat pe o retea din strainatate, sn0wbreeze si redsn0w sunt singurele programe care fac untethered jailbreak pe iOS 5.1.1 deoarece Absinthe nu poate face jailbreak singur daca terminalul vostru nu este activat.

  Aceasta versiune a sn0wbreeze este compatibila cu :

 • iPhone 3GS – indiferent de bootrom;
 • iPhone 4;
 • iPad 1;
 • iPod Touch 3G;
 • iPod Touch 4G.

  sn0wbreeze 2.9.4 face untethered jailbreak pentru urmatoarele versiuni ale iOS :

 • Supports iOS 3.1.3
 • Supports iOS 3.2.x
 • Supports iOS 4.0.x
 • Supports iOS 4.1
 • Supports iOS 4.2.1 – 4.2.8
 • Supports iOS 4.3 – 4.3.3
 • Supports iOS 5.0.1
 • Supports iOS 5.1.1

  iPhone 4S si iPad 2 si iPad 3 nu sunt compatibile cu actuala versiune a sn0wbreeze insa restul iDevice-urilor au parte de untethered jailbreak pe toate versiunile ale iOS listate mai sus.

  Daca aveti nevoie de unlock facut prin Gevey pentru iPhone 4, atunci un custom ipsw facut cu sn0wbreeze va pastreaza baseband-ul intact si va permite sa folositi in continuare cartelele Gevey. Terminalele iPhone 4S pot fi decodate cu ultima versiune a Gevey Ultra S, deci nu ar trebui sa aveti probleme. Terminalele iPhone 3GS care au baseband decodabil cu ultrasn0w isi vor mentine baseband-ul daca folositi un custom ipsw facut cu sn0wbreeze. Dupa instalarea iOS 5.1.1 trebuie sa instalati ultrasn0w fixer pentru a face decodarea deoarece ultrasn0w-ul din Cydia nu este compatibil cu cea mai recenta versiune a iOS.

  Daca aveti decodare facuta cu SAM si ati salvat-o in calculatorul vostru, atunci acest tutorial va ajuta sa o repuneti dupa jailbreak. Nu conteaza ce baseband aveti, decodarea va fi oricum efectuata.

In cursul serii trecute Apple a lansat build-ul 9B208 pentru iPhone 4 GSM. Daca aveti acel build instalat in terminalul vostru atunci NU puteti face untethered jailbreak deocamdata. Puteti verifica build-ul iOS-ului vostru in Settings>General>About>Version. Absinthe 2.0.2 face jailbreak pentru acel build al iPhone 4, insa sn0wbreeze nu este deocamdata compatibil cu el.

  sn0wbreeze 2.9.4 functioneaza numai pe Windows.

Pasul 1

Descarcati sn0wbreeze 2.9.5 de aici.

Descarcati iOS 5.1.1 de aici. Aveti desigur si optiunea de a descarca cea mai recenta versiune a iOS direct din sn0wbreeze.

Descarcati cea mai recenta versiune a iTunes de pe site-ul Apple.

Pasul 2

Daca este necesar, schimbati extensia fisierului firmware downloadat la pasul 1 din .zip in .ipsw(daca este nevoie). Daca sunteti pe Windows Vista/7 atunci faceti click dreapta pe sn0wbreeze si selectati Run as Administrator. Veti primi un mesaj de avertizare sa nu distribuiti programul, apasati ok apoi apasati butonul albastru pentru a continua. Pe Windows XP sn0wbreeze nu functioneaza corespunzator si nu va recomand sa il utilizati.

Pasul 3

Acum veti fi intampinati de un ecran care va cere sa cautati in calculator locul unde ati salvat fisierul iOS 5.1.1, dupa ce programul verifica fisierul apoi va aparea semnul ok, dupa care apasati butonul albastru pentru a continua. iH8sn0w a incercat sa implementeze un modul de drag&drop pentru fisiere insa din pacate acesta nu functioneaza corespunzator asa ca va recomand sa evitati folosirea sa.

Pasul 5

Programul are pentru vechile iDevice-uri 3 optiuni de lucru : simple mode, expert mode si baseband preservation mode. Simple mode va face custom ipsw-ul in baza unor setari prestabilite, iar expert mode va da posibilitatea sa customizati tot ce vrei sa introduceti in firmware, in tutorialul acesta voi explica expert mode. Baseband preservation Mode va da posibilitatea de a face un custom ipsw fara jailbreak dar care nu face update de baseband.

 In cazul iPhone 4 se adauca si o a patra optiune numita iFaith Mode care ne permite sa selectam un SHSH salvat cu iFaith pentru a face un custom ipsw cu el. Acel SHSH poate fi utilizat pentru a face restore doar la respectiva versiune a iOS.

Pasul 6

Acum ajungem la lucrurile ceva mai complicate. In ecranul acesta sn0wbreeze va afisa optiunile pe care le avem in configurarea firmware-ului, optiunea General este cea care va poarta prin toate celelalte asa ca o vom selecta pe aceasta. Selectati General dupa care apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 7

Acum veti ajunge in ecranul care are 4 optiuni disponibile fata de versiunile anterioare. Prima este Enable Battery Percentage si permite activarea optiunii de a vedea procentajul bateriei; a doua permitea hacktivarea terminalului; a treia premite instalarea OpenSSH care ne da posibilitatea de a accesa fisierele de sistem ale terminalului prin Wi-Fi si a patra este Root Partition size care ne da posibilitatea de a selecta spatiul repartizat partitiei de sistem, va recomand sa lasati valoarea de acolo. Apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 8

Daca aveti un iPhone 3GS, in ecranul urmator veti avea posibilitatea de a face update la baseband-ul de iPad care va permite sa decodati un baseband nedeblocabil. sn0wbreeze va instala automat baseband-ul de iPad daca sunteti conectati la internet si dupa ce instalati custom ipsw–ul veti putea instala ultrasn0w si veti putea folosi terminalul. Sfatul meu este sa nu instalati baseband-ul de iPad deoarece veti pierde posibilitatea de a folosi GPS-ul integrat in terminal, pentru totdeauna. Nu veti putea face downgrade de baseband vreodata si veti avea probleme atunci cand faceti restore la versiuni noi ale iOS.

Pasul 9

Acum veti ajunge in meniul unde puteti selecta aplicatii din Cydia/din calculator care sa fie automat instalate in ipsw. Selectati din calculator fisierele .deb dorite folosind optiunea browse apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 10

Dupa ce ati selectat fisierele corespunzatoare ajungeti in meniul principal unde trebuie sa selectati Build ipsw pentru a incepe procesul prin care este facut custom ipsw-ul vostru.

Dupa ce apasati butonul albastru veti ajunge intr-un meniu unde puteti alege daca doriti sa jucati PacMan sau sa vedeti clasica rotita.

Pentru a rula PacMan trebuie sa aveti flash instalat, din pacate mie nu mi-a mers desi am flash asa ca va puteti juca cu optiunea sa vedeti daca merge.

Dupa ce terminati de facut custom ipsw-ul veti avea afisat mesajul de mai jos.

Pasul 11

Acum apasati butonul ok pentru a introduce terminalul in Pwned DFU Mode folosind sn0wbreeze. Este foarte important sa urmati pasii de mai jos. Conectati dispozitivul la PC.

Pentru inceput inchideti dispozitivul vostru.

 • apasati butonul Power pentru 3 secunde;
 • tinand apasat Power apasati si Home si tineti-le apasate pentru inca 10 secunde;
 • dati drumul butonului Power si tineti apasat doar home iar dispozitivul ca intra in DFU Mode.

Pasul 12

Dupa ce se termina procesul deschideti iTunes, tineti apasati butonul Shift de pe tastatura in timp ce apasti pe restore si selectati custom ipsw-ul facut cu sn0wbreeze, ar trebui sa aiba o denumire asemanatoare cu aceasta sn0wbreeze_iPhone 4-5.1.1.ipsw si ar trebui sa fie pe desktop.

Dupa terminarea restore-ului terminalul vostru ar trebui sa booteze singur si fara probleme.

Pasul 13

Daca faceti unlock folosind ultrasn0w atunci urmati explicatiile de aici pentru a instala ultrasn0w fixer pentru iOS 5.1.1. Daca ati facut decodare folosind SAM si ati salvat decodarea atunci nu instalati ultrasn0w ci urmati acest tutorial pentru a va reface decodarea.

Dispozitivul vostru are acum untethered jailbreak si poate reporni singur indiferent cat si cum il inchideti.

 • Lifeandsound

  Si daca am salvat activarea cu aplicatia cockie din cydia cum imi activez daca fac update la 5.1.1?

 • Cata

  Salut am si eu un Iphone 4 Neverlock 32 GB iOs 5.1.1 fara nici un jailbreak.. Ce imi recomanzi Zaone sa fac jailbreak untethered cu Absinthe sau Snowbreeze ? Multumesc mult !

 • Instalezi Cookie si repui de acolo.

 • ecko

  Am si eu o intrebare: am un 4s codat pe orange romania si am pe el ios 5.1 … exista vreo posibilitate sa fac unlock? sa fac acum vreun update? multumesc!

 • Mihai

  Zaone, daca facem docadarea cu ultrasn0w, putem sa nu mai folosim gevey sim ul dupa?

 • Daniel

  Daca am 3gs cu baseband de ipad, la pasul 8 mai bifez sa il instaleze din nou, sau nu mai conteaza?

 • sericristi

  Fuctioneaza corect cydia la cineva?
  la mine nu ,

 • Gabriel

  Salut…am un iphone 4, baseband 04.10.01, care il folosesc cu gevey, pe 4.3.5

  AM testat IMEI-ul la cineva, si scrie ca e luat din Danemarca, si ca ar fi unlocked.. ar trebui sa fac update la 5.1.1 in itunes ca sa fie deblocat? momentan nu merge decat cu gevey…

 • Poti face restore tot la 4.3.5 ca sa faci verificarea asta.
  @Mihai: Nu afecteaza dar daca ultrasn0w nu face unlock atunci trebuie dezinstalat si apoi folosit Gevey.

 • vali.m

  @daniel
  Trebuie bifata optiunea de instalare baseband, chiar daca este aceeasi!

 • Cata

  Zaone am incercat sa fac jb cu absinthe si prima data am facut restore la telefon si am facut cum scrie in tutorialu cu absinthe dar bara aia de incarcare dupa ce apasa butonu jailbreak ramane la jumatate si dupa se inchide programu singur ca si cum ar da o eroare..imi poti spune de la ce este ?

 • Ai luat absinthe 2.0.1? Ai iOS 5.1.1 instalat?

 • sericristi

  Salut, este normal sa nu pot instala prgrame crackuite dupa jailbreak, am cydia dar inca nu prea functionaza? Mersi

 • Nu, nu e prea normal.

 • daniel

  am un 3gs decodat cu sam cu acest tutorial pot folosii si o alta retea adica il pot decoda?

 • Florin

  Cydia e supra-solicitata acum de toti cei insetati de jb. Isi va reveni curand

 • dany

  cei ce nu va functioneaza cydia tre sa stiti ca este prea solicitata si serverele nu fac fata deci rabdare

 • sericristi

  Mersi, o sa refac totul

 • Daniel

  Vali.b, multumesc

 • Cristi

  Salut!
  Ce program recomandati pentru JailBreak-ul unui 3Gs: RedSn0w, SnowBreeze sau Absinthe.
  Multumesc anticipat.

 • adrian

  vreo sansa ptr unlock al unui 4s?

 • Don R.

  pe iPhone 4 e tethered,testat de mine,cu build 9b206,si nu trebuie sa il deschid cu redsn0w.

 • aka

  Eu am o problema mai ciudata. Nu pot sa fac update la 5.1.1, nici prin iTunes (eroare 3194), nici din iPhone conectat la WiFi (da eroarea). Am restartat telefonul (deci am pornit fara jailbeak), acelasi lucru. Are cineva vreo idee?

 • Cosmin

  Am facut tutorialul dar nu nu e untethered. am instalat rocky si acum e untethered

 • Georgecu

  Salut am si eu un Iphone 4S Neverlock 32 GB iOs 5.1.1 instalat fara nici un jailbreak.. Ce imi recomanzi Zaone sa fac jailbreak untethered cu Absinthe sau Snowbreeze ? Multumesc mult !

 • Tudor Costin

  Daca am facut deja jailbreak cu absinthe mai are rost sa folosesc aceasta versiune si sa mai fac o data jailbreka ?!?!?

 • dany

  nu tudor costin e de ajuns

 • ADi

  @zaone exista vreo posibilitate sa decodez un iphone 4 cu 5.1.1 si ultimul baseband 04.12.01
  cu tutorialul asta ?! Ca sa mearga iarasi gevey sim. Ms

 • Gabitza277

  Salutare! O intrebare la voi: daca are cineva IPAD 1 cum merge 5.1.1 la voi? Eu am folosit 5.0.1 / 5.1 pana acuma dar fiindca mi se tot inchideau aplicatiile am renuntat la ios 5 si am revenit la 4.3.3. La debug imi apareau probleme cu “low memory”. Acuma sunt la 4.3.3. Are cineva experiente cu 5.1.1? S-au rezolvat aceste probleme sau in continuare aplicatiile ( chiar si cele native gen Safari ) se inchid? Multumesc. Stima!

 • AndreyBZ

  totul merge ok dar nu pot pune decodarea cu sam , am mai facut asta de 5 ori dar acum nu vrea sa mearga….oare e de la cydia?

 • @AndreyBZ: Nu poti instala SAM sau care e problema?
  @ADi: Nu poti decoda baseband-ul ala. Daca nu ai avut decodare cu SAM nu il poti decoda cu nimic.
  @Georgecu: Absinthe.
  @aka: http://www.idevice.ro/2011/12/29/cum-sa-rezolvi-erorile-3194-16xx-si-this-device-isnt-eligible-for-the-requested-build/
  @adrian: Cu ultima versiune a Gevey Ultra S, da.
  @Cristi: Redsn0w nu face untethered, dar dintre alea 3 Absinthe e cel mai simplu de folosit. Daca ai deja tethered jailbreak trebuie doar sa instalezi Rocky Racoon.
  @daniel: Da, poti repune decodarea facuta cu SAM.

 • Claudiu Chebac

  @Zaone am si un iPhone4 4.2.1(8C148) din Elvetia pe Sunrise(cred) pe care acum il folosesc pe Digi cu GEVEY…daca fac actualizare la 5.1.1 il mai pot folosi cu GEVEY.Raspunde-mi te rog.Multumesc.

 • Daca faci un custom ipsw cu sn0wbreeze si il pui pe ala, da, pentru ca pastreaza baseband-ul.

 • Mihai

  Zaone, cum rezolvam problema cu semnalul acum? Am un iPhone 4 cu baseband 02.10.04, baseband cu probleme, care afiseaza doar o liniuta de semnal. Pe ios 5.0.1 am rezolvat problema cu ultrasn0w… Dar acum, pe ios 5.1.1 nu mai merge…am incercat si cu ultrasn0wfixer pentru 5.1.1..degeaba… deci? ai idee? Momentan pot sa folosesc telefonul, dar imi arata doar o liniuta la semnal…E enervant:D

 • Nope, asta e cu baseband-urile vechi..

 • AndreyBZ

  Problema este ca , de data asta cand adaug sursa repo.bingner.com in Cydia se incarca foarte greu , si ramane blocata pe la Done :Packages sau uneori da timedout …. daca dau cancel , Gasesc SAM si tot ce trebuie acolo in sursa, instalez SAM si tot ce are sursa DAR nu ia reteaua, am pus si lockdown si tot nu merge… cred ca nu se Uploadeaza Sursa cum trebuie…. Ca am mai facut asta de 10 ori si a mers zilele trecute

 • divin3x

  Zaone, am i4 decodat cu SAM, e mai bine sa fac custom ispw ca sa pastrez baseband sau sa ii fac update normal si sa ii pun peste decodarea cu SAM?

  Ma intreb daca se va gasi o solutie de unlock pentru 04.11.08 si sa nu il pastrez.E posibil sa salvez baseband precum SSH? Scuze pentru atatea intrebari :-s

 • CIPRIAN

  Salut! Am si eu un iphone 4 din state,blocat pe reteau at&t si are baseband 04.11.08 si ios 5.0.1..merge sa i fac unlock?

  Multumesc

 • @divin3x: Dev Team spune ca nu conteaza ce baseband ai, ar trebui sa poti decoda oricum cu SAM daca ai decodare asalvata.

 • Andrei

  Zaone,dak am facut deja update la 5.1.1 9b208 mai este vreo cale sa fac jailbreak?

 • Georgecu

  Zaone ! Am facut pasul cu Erase all Content and Settings. S-a redeschis si imi arata ce limba sa aleg la el , urmez procesele si dupa deschid absinthe?

 • adrian

  zaone
  am un iphone 4s ios 5.0.1 decodat cu gevey
  daca fac update la 5.1.1 trebuie sa fac cu pastrare de baseband?sau nu conteaza?
  nu pot sa ii fac jailbreak cu absinte 2.0 daca nu e activat nu?

 • Florin

  An un iphone4 neverlo. Pana acum am avut ios5.0.1 acum am facut update cu absinte si surpriza semnalul f prost! Imi dispare complet,apare si tot asa! De ce?

 • MKRKKK

  hai ca am rezolvat 🙂 am intrat prin pc la device manager si iam dat roll back to previous driver version .. si acum merge .

 • adi

  salut! cum rezolv problema DFU was not detected? urmez pasii descrisi si apare acelasi mesaj!

 • Bagi terminalul corect in DFU Mode.

 • Rodel

  Face activarea?

 • Zaone ajuta ma te rog

  Daca am iphone 4 neverlocked, ce ar trebuii sa folosesc de aici sa fac jailbreak?!

 • Georgescu

  Cum il fac sa merga jocurile pe el daca i-am facut jailbreak?

 • Danyell

  zaone am o intrebare pentru 4s nu apare asa ceva fara update la baseband ? Multumesc mult !

 • Sir R

  Intr-un final am si eu jail. Cu Absinte nu mi-a mers. Acum, sa vedem daca cydia functioneaza…

 • robert

  nici mie nu mi-a mers cu absinte a mers cu snowbreeze dar la restart sta foarte mult acum intra in cydia da nu imi ia packages mai asteptam…. 🙂

 • Ryan

  Unlock ptr 4s doar cu gevey?

 • Moise

  Salut
  Daca fac decodare cu gevey mai trebuie ultrasn0w ?

  Ms

 • allyn_branzea

  zone scz dap asi dori sa mă corectezi dak nu am înțeles bine…
  iPhone 4 ios4.3.3 decodabil cu gevey(am nevoie de activare)
  primu pas fac obligatoriu un custom ipsw cu baseband preservation mode pt iOS 5.1.1
  Ii fac prima data restore din itunes si apoi tutorialul tau sau pot folosi acest custom ipsw cu baseband preservation mode si urmez pași din tutorialul tau pt a face un custom ipsw jailbroken si activat pentru iOS 5.1.1 si la final restore din iTunes???? MULTUMESC ANTICIPAT si succes in continuare.

 • @allyn_branzea – urmezi numai acest tutorial, nu faci inainte niciun restore, faci un custom ipsw si cu acela faci restore

 • Danu

  Au inchis robinetele la serverele de restore?nici in apple store nu merge sa ma loghez,a mai patit cineva?

 • @bogdanbala- dar am nevoie sa imi păstreze același baseband 04.10.01 pt a putea folosi gevey si in tutorialul explica optiunea General…???

 • Cristian

  Salut . Am un 3GS cu un old-bootroom si dupa ce am facut acest jailbreak nu a mai functionat reteau ( orange ) … tin sa precizez ca e “neverlocked” …
  Si am dat si un reset la network dar tot nu a mers 😐 .
  Va rog ajutati-ma !

 • zone deci pana la urma trebuie ii fac mai intai un custom ipsw cu baseband preservation mode pt iOS 5.1.1 sau urmez doar tutorialul tau si sn0wbreeze FACE IN AUTOMAT jailbreak+baseband preservation mode???? multumesc si succes in continuare.

 • mikeru

  deci inca nu exista metoda de jailbreak care sa faca hacktivation si pe 4s, nu?

 • Emil

  Cu un custom IPSW facut cu snoebreeze, dupa ce se intaleaza ipsw-ul, la primul restart atunci cand apare progress bar-ul sub mar, se incarca extrem de greu. am asteptat si 5 minute, dupa care i-am dat hard reset (home + power ) si a luat-o dar tot foarte greu, iar la fiecare oprie a telefonului, cand il repornesc, sta cu marul afisat da nu merge, iar daca ii fac hard reset din home + power porneste, dar in 3-4 minute. E ceva foarte wrong aici si nu inteleg ce se intampla. Decodarea facuta cu SAM nu am reusit sa o fac, pur si simplu nu merge, nu stiu ce e de facut…

 • Nope.

 • si un rsp si pt mine? 🙁

 • @allyn_branzea – urmeaza tutorialul exact cum este el pt a putea folosi gevey 🙂

 • Dany87

  Am si eu o intrebare pt zaoane cand se va putea face jail cu redsnow ca eu acum am 5.0.1 si il am facut cu redsnow pt ca redsnow face jailu mult mai bn si fara complicatii dar eu vreeam sa stiu cand se va putea face unthetered cu redsnow pt ca absinte si celelte nu ma intereseaza ca dau erori si etc nu sunt stabile, ms mult.

 • Dany87

  Am si eu o intrebare pt zaoane cand se va putea face jail cu redsnow ca eu acum am 5.0.1 si il am facut cu redsnow pt ca redsnow face jailu mult mai bn si fara complicatii dar eu vreeam sa stiu cand se va putea face unthetered cu redsnow pt ca absinte si celelte nu ma intereseaza ca dau erori si etc nu sunt stabile.

 • Poti sa urci si tu undeva softul,ca nu merge serverul lui “urasc zapada” ?

  😀

 • aka

  Deci e foarte simplu, eu fac pentru prima data asa ceva. Vad ca multi aveti dubii, dar functioneaza perfect, e stabil, am pus deja 20 de aplicatii. Eu aveam 5.1, jailbreak Tethered cu Redsnow. Faceti upgrade la 5.1.1, downloadati “sn0wbreeze” si “iOS 5.1.1” pentru modelul de iPhone ce-l aveti, rulati cu “Run as administrator” acel program Sn0wbreeze, dati Next, alegeti modelul de telefon si incarcati acel “iOS 5.1.1” downloadat, la Pasul 7 si 8, nu bifati nimic (sa nu pierdeti GPS), dupa care asteptati. Cand e gata, intrati in iTunes, tineti apasat SHIFT si dati click pe RESTORE. Apare sa incarcati fisierul creat de Sn0wbreeze pe desktop, selectati-l, si GATA. O sa porneasca. (P.S. telefonul meu este blocat pe Orange, folosesc Orange, deci nu prea am acordat atentie “unlook-ului”). Succes, e super simplu

 • Ionut

  Am o intrebare: am un iphone 4 fara jailbreack, cumparat de la orange shop, iOS 5.1 si cand doresc sa dau restore din itunes imi da error -1. am schimbat cablul,laptop-ul si tot degeaba. de ce am dat restore? pentru ca m-am trezit intr-o dimineata ca nu-mi arata reteaua si imi spunea ca softul are o problema si trebuie reinstalat. am fost la garantie si mi-au anulat’o pe motiv ca senzorul de umiditate s-e activase( e rosu) . se mai poate face ceva cu el sau singura varianta este sa le platesc 900 lei si sa-mi dea unul nou???? rog raspuns.ms:

 • @bogdanbala- mersi mult 😉

 • stefan

  mie mi-a mers JB ieri cu absinthe….dar pot sa ii fac unlock cu snow ????pentru ca inca nu sunt lamurit. e blocat orange si as avea nevoie sa-l folosesc 2-3 saptamani pe o retea din afara.Multumesc

 • attilar1

  Am facut ieri JB cu absinthe 2.0.1, dar nu pot descarca nimic din Cydia.
  Offtopic Zaone am vazut reclama pe site pentru reciclare telefoane, poti sa-mi spui adresa de internet? Vreau sa vand iphone-ul 4

 • Radaut

  Eu am urmat tutorialul de aici, totul ok. Dar nu pot downloada din Cydia nici SBSetting si nici Remove SB. Da eroare, si scrie cu rosu “server http 5001 …. ” ceva de genul asta. Ceva idei?

 • Virgilll

  Salut! Am si eu o rugaminte : stie cineva mail-ul celor de la apple ( sau unde pot vorbi pt asistenta -nu as dori nr de telefon ) . Am o eroare care imi tot da batai de cap ( error11 ) . Multumesc anticipat !

 • Paul

  Buna tuturor! azi am actualizat un iphone 4 de la 5.0.1 la 5.1.1 , pe 5.0.1 eu folosisem sam pentru a activa push notification si foloseam gevey, totul mergea perfect imi apareau notificariile la facebook si tot, acum am actualizat la 5.1.1 si e okey gevey e functional, dar acum vreau sa activez notificariile cu sam si nu reusesc, primadata am instalat sam dar imi dadea stockatification failure, lam dezinstalat si acum nu ma mai lasa il reinstalez… exista ceva mod de a reactiva notificariile fara simul original? Multumesc anticipat! 🙂

 • dany

  ce pot spune de ios 5.1.1 numai de bine l-am butonat tel de azi dimineatza pana acum cu instalarile din app store si cydia si ma tinut bateria foarte mult jailbreak am facut cu absinthe 2.0

 • dany

  allyn_branzea incearca cu ultrasn0w 1.2.5

 • Victor Bulgar

  @Zaone, am o mare rugaminte, daca poti sa ma ajuti. Am facut aseara OTA update la 5.1.1 pe iPad 3 4G, si am observat in settings ca spatiul liber era de 1,7gb fata de 1gb inainte de update. Initial am crezut ca s-a curatat sistemul de fisiere inutile. Astazi am vrut sa fac jailbreak prin absinthe, insa a durat mult si a sfarsit cu inchiderea aplicatiei. Am hotarat sa transfer pozele di iPad in comp, insa nu mai era nimic acolo… Si erau poze si video de 1,5luni incoace, importante. Nu stiu ce sa fac, poate ai vreo idee? Ma gandeam sa folosesc ifunbox, poate le vede…

 • dany

  i-funbox Victor Bulgar incearca

 • Victor Bulgar

  @dany,mersi mult, am gasit! Am cautat prin raw files, si in HackStore/DCIM/100APPLE erau… Deci problema a fost de la jailbreakul neterminat… Ma simteam terminat! Sper sa le fie si altora de folos!

 • Paul

  Buna tuturor! azi am actualizat un iphone 4 de la 5.0.1 la 5.1.1 , pe 5.0.1 eu folosisem sam pentru a activa push notification si foloseam gevey, totul mergea perfect imi apareau notificariile la facebook si tot, acum am actualizat la 5.1.1 si e okey gevey e functional, dar acum vreau sa activez notificariile cu sam si nu reusesc, primadata am instalat sam dar imi dadea stockatification failure, lam dezinstalat si acum nu ma mai lasa il reinstalez… exista ceva mod de a reactiva notificariile fara simul original? Multumesc anticipat!

 • dany

  victor alta data ia-ti masuri de precautie inainte cum fac poze cum le copiez in notebook cu i-funbox

 • dany

  auto app killer
  awesome music control
  badge remover
  BatteryInfo for notification center
  bitesms
  black keyboard
  bulletin
  calendar pro for notification
  camera grabber
  canadian mobile carrier
  copic
  erica utiles
  ezdecline
  forecast
  iblacklist
  icon renamer
  ikeywi
  infinidock
  ipinksms
  iphonedelivery
  nononotification
  notification center for sbssetting
  reveal
  protube
  remove background
  romanian carrier zeppelin
  running indicator
  sbsettings
  simpledate for notification center
  slycam for notification
  sms+
  tetherme
  unlimtones
  us carrier logos zeppelin
  voice mail killer
  volume bost x3
  weather icon
  weathericon
  zeppelin
  3g unrestrictor
  OneByOne
  volume boost ios5
  toate tweak-urile mele din cydia

 • Victor Bulgar

  @dany, da, cu siguranta asa am sa fac! De obicei fac asta intotdeauna, insa acum sunt la o conferinta in deplasare si din lipsa de timp, m-am grabit! Mersi mult!

 • dany

  sourcele din cydia au inceput sa functioneze ok acum am instalat unlimtones iblacklist slycam

 • Pardon

  “Preparing iPhone for restor…” e normal sa stea mult???

 • Pardon

  nu imi face restore:|

 • DuMy

  Salut zaone,

  Am si eu o problema cu SAM dupa ce am facut jailbreak 5.1.1 cu absinthe. Am instalat SAM iar in el scrie ca este “ACTIVATED” si am salvat unlock-ul cu programul Cookie(inainte sa fac jailbreak) Am dat restore activation din Cookie dar degeaba, tot “No Service” imi apare..

  Cum as putea rezolva problema?

 • catalin89

  Am urmat toti pasii, si la final cand ar trebui sa isi dea reboot singur, ramane asa. Iar in iTunes ma pune sa dau restore iar. Am gresit undeva ? Mentionez ca am un 3GS si pana de curand aveam 5.1. Astept un raspuns, multumesc.

 • zodrakn

  am si eu o problema. dupa ce am facut jailbreak si am dat restert la telefon nu ma mai pot conecta la itunes, primesc eroarea 0x80000001. ma poate ajuta si pe mine cineva.
  Am facut restore de 3 ori si de fiecare data se intampla acelasi lucru.

 • Cum ai facut restore de 3 ori daca iTunes afiseaza eroare la conectare?

 • @catalin89: Ti-a afisat vreo eroare? Ce baseband ai pe 3GS?
  @DuMy: AI salvate fisierele in calculator?

 • zodrakn

  vede telefonul doar in dfu mode

 • pasha

  totul a mers ok cu snowbreeze , am facut unlock cu fisierele salvate SAM dar dupa ce am dat restrat am urmatoarea eroare cu itunes :
  “itunes could not connect to the iphone because an invalid response was received from the device”
  imi puteti da o sugestie?

 • @zodrakn: Pai fa-i restore la is 5.1.1.
  @pasha: Si terminalul e in continuare activ.
  Problemele astea pe care le aveti voi ar putea avea legatura cu sn0wbreeze.

 • pasha

  iphone 4 este activ am semnal dar nu ma mai pot conecta la itunes sau ifunbox

 • zodrakn

  am facut restore la 5.1.1 am facut unlock cu fisierele salvate SAM dar dupa ce am dat restrat am urmatoarea eroare cu itunes :
  “itunes could not connect to the iphone because an invalid response was received from the device” la fel ca si pasha

 • cele

  Cu un custom IPSW facut cu snoebreeze, dupa ce se intaleaza ipsw-ul, la primul restart atunci cand apare progress bar-ul sub mar, se incarca extrem de greu. am asteptat si 5 minute, dupa care i-am dat hard reset (home + power ) si a luat-o dar tot foarte greu, iar la fiecare oprie a telefonului, cand il repornesc, sta cu marul afisat da nu merge, iar daca ii fac hard reset din home + power porneste, dar in 3-4 minute. E ceva foarte wrong aici si nu inteleg ce se intampla. Decodarea facuta cu SAM nu am reusit sa o fac, pur si simplu nu merge, nu stiu ce e de facut…am sters lockdown si l am repus pe ala salvat de mine. am restartat . si tot nu merge. de 10 ori .

 • @pasha, zodrakn: Instalati afc2add din Cydia.

 • btz

  io am făcut jailbreak cu sn0wbreeze și după 3 restarturi nu a mai fost untethered, nu mai pornea deviceu, am pornit sn0wbreeze să o iau de la capăt și când am ajuns acolo munde îmi zice să opresc și să-l cennectez la pc, am băgat cablu și a pornit, weird.

 • zodrakn

  @pasha eu am rezolvat problema prin stergerea fisierului Lockdown din c:/ProgramData/Apple/

 • Iuliu

  Al meu a pornit da nu sa activat,tre bifat acolo Activate The iPhone ???????

 • cele

  zodrakn cum ai reusit sa i faci restore la unlock ?? mie nu mi merge:((

 • zodrakn

  Dupa ce am facut jailbreak am copiat certificatele de activare in locatia /var/root/Library/Lockdown cu itools

 • tudor

  cum pot face un custom pentru un i4 decodat cu gevey sa am si bb prezervation si activare???

 • oaky

  Iphone 3Gs -old bootroom.

  sn0wbreeze – expert mode
  ultrasnowfixer 5.1.1
  ultrasnow

  = 3GS 5.1.1 cu JB + unlock.

  @zaone thx pentru tutorial si cel mai important pentru ultrasnowfixer

 • btz

  untethered my ass, după două reboot-uri nu mai porneșe, rămâne blocat la logo-ul de la apple

 • oaky

  @btz daca nu spui si ce device te agiti degeaba si nu te poate ajuta nimeni.

 • Mihai

  Pot trece cumva de la baseband 02.10.04 la baseband 4.10.04? Merge prin restore cu tinyumbrella?

 • btz

  @cele same problem here 🙁
  mai bine rămâneam pe 5.1 și făceam untethered cu rocky racoon și bine era, acuma îmi vine să, sparg telefonu de ciudă

 • Enil

  @ cele – aceeasi problema o am si eu. Iphoneul nu porneste dupa 1-2 restarturi, iar unlockul nu mai merge. Am urmat toate tutorialele posibile. Fail.

 • Mihai

  @btz, dai hard reset(home+ power button) si repornestel apoi numai din power button…si trebuie s-o ia…daca nu ii dai iar hard reset…si iar il pornesti…pana o ia:) si trebuie s-o ia:D aceeasi problema o am si eu..

 • Mihai

  @btz ce baseband ai? eu am 02.10.04.

 • btz

  device: iphone 4
  iOs: 5.1.1 (9B206)
  baseband: 4.12.01

  @mihai o ia de luat :)) numa că nu reușesc să fac unlock, am pus și repus lockdown, am șters com.bingner.sam.plist, reboot și și … pauză NO SERVICE 🙁

 • oaky

  @btz cu ce vrei sa ii faci unlock la BB ala ?

 • btz

  SAM, am lockdown salvat

 • cele

  notificarile cum le fac si eu ? am reusit sa il fac dar nu imi merge facetime si imessage si nici nu mi merg push notification …

 • btz

  @cele cum ai reușit ?? a mers din prima sau ai încercat alte ghidușii ?

 • btz

  Pui iarasi iOS 5.1.1 cu sn0wbreeze.
  1. Instalezi Sam
  2. Intri in Sam si dai Revert Lockdown to stock.
  3. Apoi copiezi folderul tau Lockdown peste cel existent.
  4. Repornesti telefonul
  5. Deschizi Sam si ii dai disable
  6. Repornesti telefonul si merge 100%.

  metota lu cele a funcționat 😀 me happy now

  10q cele 10q 10q 10q

 • cele

  @btz iti merg notificarile ? imessage si facetime ?

 • macheavel

  e foarte bun tutorialul dar pacat ca a trebui sa ma intorc la ios 5.1 finca ori cat am incercat sa fac restore la sam in 5.1.1 nu am reusit.

 • cele

  daca faci cum am spus eu mai sus cu siguranta merge !!!

 • alex89

  Firmware e un folder…nu e zip …si nu reusesc sa gasesc acest fisier 😕 scuze daca deranjez dar stau de 15 min ! va multumesc…

 • alex89

  am rezolvat ! 😀 nu mai e nevoie !

 • “Firmware” e un fisier cu extensia .ipsw. Unele browsere nu il descarca in format .ipsw ci in format .zip. Daca ai probleme cu el, descarca-l direct prin sn0wbreeze.

 • Emil

  As vrea sa incerc si eu 5.1 pt ca pe 5.1.1 nu am reusit. Ce ce fac un custom ipsw cu baseband preservation de ios 5.1 untethered? Cu sn0wbreeze 2.9.4 nu merge.

 • DuMy

  da zaone le-am salvat in calculator.. am incercat mai toate metodele si tot degeaba..

  Ce as putea face ca sa mearga?

 • DuMy

  zaone am reusit sa fac restore la unlock-ul SAM urmand tutorialul lui btz(comment 120).

  Pentru ceilalti utilizatori care intampina probleme cu unlock-ul SAM este foarte important sa faceti acest pas din tutorialul lui btz.

  2. Intri in Sam si dai Revert Lockdown to stock. (trebuie sa fiti conectati la o retea Wi-Fi) iar dupa sa dai DISABLE la SAM. Asta e tot !

 • catalin89

  @zaone, am baseband 05.16.05. Prima data nu mi-a afisat nicio eroare, decat ca mi-a aparut ca trebuie sa dau restore, exact dupa ce trebuia sa buteze singur. Iar apoi mi-a aparut error 1600 in iTunes. De la ce poate fi ?

 • zodrakn

  eu am facut restore la unlock-ul SAM fara sa mai instalez SAM, doar copiind certificatele de activare in locatia /var/root/Library/Lockdown cu itools dupa care un restart la tel.

 • dan

  tot imi da eroarea 1601…sta o vreme la preparing iphone for restore si apoi …eroarea. vreo idee are careva? nici dupa ce am rulat ireb nu a mers

 • antiignorantu

  prea tare …astia ne scot din criza …..

 • Robe

  Dupa Jali cu sn0w…merg notificariile??

 • Pingback: sn0wbreeze 2.9.5 rezolva problemele GPS-ului baseband-ului de iPad al iPhone 3GS, este compatibil cu iOS 5.1.1 buld 9B208 | iDevice.ro()

 • Pingback: sn0wbreeze 2.9.5 rezolva problemele GPS-ului baseband-ului de iPad al iPhone 3GS, este compatibil cu iOS 5.1.1 build 9B208 | iDevice.ro()

 • DuMy

  @dan

  Si eu am primit o gramada de erori,,(1600,1601,1602 etc).

  Du-te in C:\Windows\System32\drivers\etc deschide fisierul “Host” cu notepad si sterge 74.208.105.171 gs.apple.com dupa care dai save la fisierul “Host” si incearca iar sa faci restore. Eu asa am facut si a mers.

  @robe

  Notificarile merg perfect pe jalibreak cu sn0w.

 • bogdan19

  an si eu in iohone 4 de 16gb….neverlock fara jailbreak….. cu ce imi recomanzi Zaone sa fac jailbreak untethered cu Absinthe sau Snowbreeze ?Multumesc

 • Salut

  revin cu intrebarea; daca fac custom firmware, hactivare si folosesc gevey mai e nevoie de ultrasn0w si ultrasn0w dixer pentru 5.1.1 ?

 • @Moise: Daca nu ai baseband decodabil nu ai ce face cu ultrasn0w.

 • Salut
  revin cu intrebare daca imi poate spune cineva: daca fac custom firmware si pastrez bb si decodare cu gevey mai am nevoie de ultrasn0w?

  Ms.

 • Scuze de dublu post, nu am fost atent. am bb 4.10.01 si se decodeaza fara stres cu gevey. mai pun ultrasn0w?

 • Ultrasn0w nu-l decodeaza, deci nu ii vad rostul.

 • multumesc pentru raspuns.

 • salut

  a mers din prima si custom ipsw, si jb, si decodarea cu gevey. Acum caut aplicatiile compatibile 🙂

  ms Zaone

 • Emil

  Salut. Am reusit sa il fac pana la urma. Am facut notificarile intai sa mearga cu SAM, mi-a aparut wildcard activated, merg notificarile, dupa care am pus fisierele lockdown, am dat restart, a luat reteaua, dar nu imi mai apare wildcard activated ci “activated”, dar oricum notificarile merg in continuare, problema care a ramas e ca itunes nu mai imi vede telefonul. Cand il conectam imi dadea eroarea “itunes could not connect to the iphone because an invalid response was received from the device” in my computer nu aparea iphone-ul sa pot descarca pozele, am dezisntalat din device manager iphone-ul, i-am sters driverul, acum il vede in my computer, dar itunes tot nu il recunoaste. nu mai da eroarea de mai sus, dar nu il vede pur si simplu. am windows 7 x64, pana acum totul a mers bine, iphone 4 cu 5.1.1 cfw facut cu snowbreeze 2.9.4. Zaone, ce pot sa fac totusi, mi-ar fi util sa pot conecta telefonul la pc. Nici cu itools nu mi-l vede.

 • Tommy

  Nu mai merge gevey baseband decodabil 4.10.01 ce sa fac

 • Tavi66

  cum pot rezolva si eu problema cu Push Notification dupa ce am instalat 5.1.1 pe un ip4 cu baseband vechi ?

 • rodel

  ce poti face sa mearga notificarile dupa jaillbreak ? am un 3 gs 5.0.1 cu sn0breeze

 • rodel

  cu ifaith e cel mai simplu.salvati shsh-urile , si faceti custom ipsw-ul,la un moment dat va cere sa lipiti shsh-ul de i.o.s , il cautati unde e salvat , il selectati pentru i.o. s-ul respectiv si de aici totul e simplu. pina la final se respecta procedura standard,intrati in itunes,shift+restore selectati customul facut cu ifaith si gata.la mine a mers din prima fara nici o eroare.e cel mai sigur. am un 3 gs.stima tuturor.

 • am si eu in iphone 4 de 16gb….neverlock fara jailbreak….. cu ce imi recomanzi Zaone sa fac jailbreak untethered cu Absinthe sau Snowbreeze ?Multumesc.

 • rodel

  @bogdan19. iti recomand sn0wbreeze,e cel mai simplu si bun. alegi optiunea ifaith.

 • @Tommy – ai urmat indeaproape tutorialul ? pentru ca si eu tot 4.10.01 am si acum merge cu formare de 112, nu mai merg aplicatiile care faceau singure asta.

 • cata_zarnescu

  Salut, am facut ipsw cu snowbreeze dar nu reusesc sa-l pun in DFU. imi intra in recovery mode. Unde gresesc?????///

 • cata_zarnescu

  am baseband 10.04.01 unlock cu gevey supreme

 • cata_zarnescu

  Scuze, am iphone 4

 • cata_zarnescu

  @rodel. salut cum salvez shsh-urile?
  multumesc

 • Etic Calid

  Salut. Exista sansa sa pot face JAILBREAK la un iPad 2/16GB ? Este destul de urgent si as fi profund recunoscator pentru un raspuns cat mai prompt ! Multumesc !

 • teo

  pe un i4 cu 4.2.1 si bb 03.10.01 se poate face decodare cu ultrasn0w?? mersi mult

 • @Etic Calid: Absinthe 2.0 ce are?

 • cata_zarnescu

  inca o data scuze. probabil ca sunt off topic. cand incerc sa intru in DFU tel intra in Recovery si daca ii dau shift cu restore pleaca si imi da eroare 1600.
  Ceva solutii?
  Multumesc.

 • teo

  ma puteti ajuta va rog ca vreau sa cumpar un i4 si sa stiu ce sa fac

 • cata_zarnescu

  @Teo: cauta un tel unlocked. bagi 2 cartele diferite pe rand si vezi daca functioneaza

 • teo

  dar se poate asa ceva???…i4 cu ios 4.2.1 si bb 03.10.01 decodat cu ultrasn0w??

 • Robe

  Activarea, o pot face din meniul lui Snow.. pt a merge si Notificariile? sau trebuie facut cu SAM..? nu am cartela operatorului…e activat in prezent pe 5.0.1 dar nu merg notificariile…………..ms.

 • vlad

  @zaone : vezi ca a aparut o noua versiune de sn0wbreeze – 2.9.5 si linkul tau nu mai e bun 😀

 • @vlad: Vezi ca am scris duminica seara de ea si ai venit cu 2 zile cam tarziu.

 • Danycosmy

  Zoane , am si eu o problema , nu pot sterge aplictiile instalate nu si cele din cydia, am ios 5.1.1 cu jailbreack facut mi seblocehaza terminalu si trebuie sa dau hard reset si tot nu se sterg, mentionez ca se misca iconitiile si se blocheaza terminalul. Multumesc anticipat

 • @Danycosmy: Din pacate habar nu am cum sa rezolvi problema. Poti sa le stergi prin iTunes. Le sincronizezi cu iTunes prin functia Transfer purchases, le debifezi de acolo si le sterge iTunes.

 • Danycosmy

  Ms oricum, Ii fac restore acum sa vad daca mai face probleme si revin cu raspunsul

 • Stefan

  Se poate face jailbreak cu sn0wbreeze vers 2.9.5 la ios 5.1.1 build-ul 9B208 pentru iPhone 4 ?

 • Cris

  Merge super pe 3gs , update facut ca in tutorial si jb 5.1.1. Multumesc autorului.

 • Adi

  salut tuturor , am un Iphone 3GS 16GB Black , si tocmai mi-am facut update la 5.1.1 cu jailbreak si unlock (si acum voi toti stigati in cor : saluuuuut adiii :))) , exact ca intr-un grup de recuperare).
  ma tin un pic de glume pentru ca sunt foarte incantat de faptul ca mi-a iesit din prima , tin sa precizez ca sunt proaspat posesor de iphone de 4 zile si habar nu aveam cu ce se mananca lumea asta IOS.momentan totul functioneaza perfect, il voi butona in zilele ce urmeaza si am sa revin cu pareri.
  multumesc idevice.ro pentru ca existi si ne faci viata mai usoara

 • Eugen

  Oare este compatibil cu basebandul 6.15.00?

  Am incercat cu aceasta metoda dar dupa ce am dat restore cu firmware-ul modificat si s-a restartat tot mi-a cerut sa activez iphoneul, deci parca nici nu as fi facut jailbreakul.

 • toni

  Salut am facut tot ce ai scris mai sus am dar restore dar a ramas cu marul blocat pe ecran si cu linia aceea care arata ca se incarca dar nu se incarca nimic ce fac ? nu il gaseste nici pc-ul help

 • toni

  hmmm se pare ca pornit 🙂

 • toni

  acum nu imi gaseste operatorul
  🙂

 • nelutzu

  se poate face decodarea cu SAM PE IPHONE 4 IOS 5.1.1 BUILD 9B208
  A FACUT CINEVA? ZAONE TE ROG PE TINE?

 • Geoutsu

  A incercat cineva jailbreak cu soft de 5.1.1 pe iphone4/4S? cum se comporta ?

 • Adi

  Salut,

  Am revenit cu un review.

  Mi se pare mie ca agata un pic (cand te plimbi printre paginile springboard) dar nu este foarte deranjant si mi se pare normal, 5.1.1 avand alte cerinte fata de 4.1 (IOS pe care il aveam inainte).M-a “deranjat” faptul ca nu am putut sa scot iconita de la newsstand dar in urma unei cautari prin cydia am gasit un tweek care a rezolvat problema.
  Am instalat cateva aplicatii : winterboard , unfold, adownloader si mi-a crash-uit springboard-ul de cateva ori, le-am dezinstalat si momentan nu mai am probleme.
  In privinta semnalului de retea totul se comporta normal zic eu, la serviciu am biroul undeva la subsol si aveam inainte constant 3 liniute , acum am cand 2 cand 3.
  Bateria nu a suferit modificari , ma tine exact ca pe 4.1 in acelasi ritm de utilizare, poate un picut mai bine.
  Wifi , 3G functioneaza perfect.Bluetooth inca nu am incercat.
  Cam asta e ce am observat eu pana acum ,daca aveti intrebari nu ezitati.

 • Alex Gritts

  Pot sa fac custom pentru iPhone 4S 5.1.1 si apoi sa fac jb cu Absinthe untethered?

 • unu!

  pe iphone 4 neverlocked 5.1.1(9B206) pot folosi acest tutorial? se va schimba si basebandu? momentan are 04.12.01

 • jags

  iTunes ma tot loveste cu error 1604 la Restore. Am incercat de vreo 4-5 ori, same. Help!

 • EmIl

  Salut. Zaone, te rog spune-mi daca exista vreun fix pt problema mea. Iphone 4 custom fw facut cu snowbreeze 2.9.4 ios 5.1.1. Decodat si activat cu sam.

 • EmIl

  Salut. Zaone, te rog spune-mi daca exista vreun fix pt problema mea. Iphone 4 custom fw facut cu snowbreeze 2.9.4 ios 5.1.1. Decodat si activat cu sam. Daca inchid si redeschid telefonul, porneste foarte greu, cam in 2 minute si imi apare pe homescreen iconul SAM, desi l-am setat sa nu mai apara pe homescreen. Cand se comporta asa, nu mai merge deschisa nicko aplicati instalata din cydia, si nici cydia nu se mai deschide. Incearca sa se deschida, dar nici nu apare aplicatia si revine la homescreen. Ca sa se rezolve problema, trebuie sa il restartez de 3-4 ori apasand power + home. E foarte deranjant si nu stiu ce sa ii fac si nu mi-a raspuns nimeni despre subiectul asta si nu cred ca sunt singurul care a patit-o. Am instalat si rocky racoon sperand sa rezolve problema, dar se comporta identic. Please help. 🙂

 • cata_zarnescu

  salutare tuturor
  Din 26 mai stau si citesc tot ce ati postat legat de update la 5.1.1
  aveam un iphone 4, 16G, bb 04.10.01, iOS 4.3.2, unlock cu Gevey Supreme (ambalaj galben) care nu cere procedura de unlock prin apel la 112 decat o singura data. orice repornire a telefonului vede din start cartela sim a operatorului.
  azi am pus 5.1.1 cu snowbreeze, procedura din tutorial.
  Multe esecuri. prima eroare, nu intra tel in DFU.(sfat) nu folositi decat porturile USB ale calculatorului aflate in spate, adica direct pe placa de baza a calculatorului.
  doar asa l-am putut pune in DFU mode. dupa ce dati restore+Shift si alegeti custom firmware-ul facut cu Snowbreeze, in timpul restore-ului a aparut a doua eroare (in cazul meu 1602).
  (sfat)la postarea 137 a lui DuMy aveti rezolvarea cu deosebirea ca la mine am gasit #74.208.10.249 gs.apple.com
  am sters tot randul; e penultimul rand (intai am facut o salvare intr-un notepad)
  pentru restore aveti multa rabdare (nu glumesc deloc) foarte multa rabdare (aprox. o ora).
  Dupa terminarea restore, telefonul si-a dat restart, a aparut marul, sub el bara de incarcare si s-a blocat.
  am asteptat peste 20 de min si nici macar o incercare de incarcare.
  am inchis telefonul, l-am pornit, a aparut marul si bara respectiva in cateva minute a fost gata si a pornit telefonul. a urmat deblocarea cu gevey. a aparut imaginea pe fond negru care cere acceptarea.
  dati pe acceptare SI CHIAR DACA NU VA APARE O LINIUTA LA SEMNAL, FORMATI 112, INCHIDETI DUPA 2 SEC., MERGETI LA SETARI DATI PE MOD AVION, REVENITI LA MOD TELEFON, ACCEPTATI ERORILE SI
  (TEORETIC AR TREBUI SA PORNEASCA). N-a pornit din prima, cred ca a fost a patra sau a cincea oara, cand am vazut la semnal orange.
  Merge Cydia, wifi, semnalul la telefon foarte slab, dar in decurs de 2 ore si-a revenit.
  Bateria se duce vazand cu ochii, dar si folosesc telefonul cu instalarile din Cydia si celelalte surse.

 • Soulyd

  @ cata_zarnescu si eu am avut iOS4.3.2, tot cu gevey supreme ( galben ) si mie imi merge perfect, acuma imi faceam jailbreak si update la iOS5.1.1 fara sa imi dea vreo eroare la restore din itunes ( imi dadea pe aproape toate cand faceam update pe iOS5.1 ), rezolvarea pentru ele este urmatoarea: inainte sa faci update instaleaza cel mai recent iTunes de pe apple.com ( uninstaleaza-l de pe pc/mac si instaleaza-l din nou ), scoti tinyumbrella faci salvarea la shsh ( optional ), si debifezi la advanced ” request shsh from cydia “, faci custom ipsw-ul la iOS5.1.1 ( iti pastreaza baseband-ul intact, deci daca ai 04.10.01 sau mai mic poti folosi Gevey ) si shift+restore din itunes si iti face update-ul si Jailbreak, cand termina Update/JB se blocheaza la marul cu bara de incarcare sub el 9 cel putin mie de fiecara data se bloca aici ) apesi power+home impreuna pana cand se inchide si redeschide apoi trebuie sa mearga, daca mai vrei sa instalezi si installous5 adaugi ca source pe jk9357.xxx/istallous5 ( fara sa bagi hackulo.us, daca ai hackulo.us trebuie sa stergi ) altcumva nu va merge , ca direct prin cydia/source/hackulo.us se blocheaza ( cel putin momentan, eu faceam JB-ul acum 2ore si atunci cand am incercat sa instalez se bloca la downloading…. )

 • emy

  sal am si eu un iphone4 si am facut restore la 5.1.1 de la 5.0.1 cu preservare de bb 01.59.00 am creat custom ipsw cu snowbreeze s-a instalat bine fara erori dar nu pot sa-l activez am facut toti pasii din tutorial dar dupa restart spune ca sim-ul nu e suportat cum pot sa-l activez??

 • unu!

  un tutorial pt jailbreak iphone 4 neverlocked? cu 5.1.1 si baseband 04.12.01???thx

 • Ciprian92

  Multumesc mult ! A mers fara probleme !

 • Pingback: sn0wbreeze 2.9.6 este disponibil, aduce compatibilitate cu iOS 5.0.2 pentru Apple TV 2G | iDevice.ro()

 • Florinel

  salut zaone si la toata lumea,am un iphone 3gs,32gb si iOS 5.0.1,firmware 05.11.07 si as fi curios daca as face untethered jailbreak iOS 5.1.1 cu sn0wbreeze ar functiona mai bine?
  pana aku 5.0.1 mia mers destul de bine dar aku merge putin in refresh si bateria ma tine destul de putin mai ales cand ma joc pe el.
  ma intereseaza cei care au facut jailbreak 5.1.1 pe 3gs le merge mai bine?
  dupa cate observ pot trece direct de pe 5.0.1 pe 5.1.1 cu acest tutorial si imi merge sa fac si unlock.
  multumesc si astept un raspuns de la voi.

 • Anonymous

  Salutare prieteni. Am si eu o intrebare referitoare la acest jailbreak. am iphone 4, 5.1.1(9B206), BB preserved 04.10.01 si as vrea sa stiu daca la pasul 3 selectez ipsw-ul salvat cu BB preserved de la mine din calculator, adica cel care il am si acum pe iphone, sau incep unul nou de la pasul 1? Precizez ca nu am nevoie de unlock pt ca am cartela in care este blocat si ca folosesc Gevey pt unlock, deci imi trebui sa pastrez BB-ul neaparat. Va multumesc pt timpul si atentia acordata. Sunteti cei mai tari!

 • @Anonymous: Fa ca in tutorial. Daca era nevoie de ceea ce cereai tu spuneam asta.
  @Florinel: Autonomia pe 5.1.1 ar trebui sa fie mai buna, la performante nu stiu.

 • Csi02

  @ Zaone, mersi de raspunsul oferit lui Anonimus, acela eram eu. Scuze dar nu mi-a aparut userul la postare. Sa revin acum la subiect. Deci sa inteleg atunci ca mi se face jailbreak peste al meu si imi pastreaza BB atunci cand selectez new ipsw la pasul 3?
  Mersi mult de ajutor.

 • Salut
  JB a mers ok, dar de atunci nu prea mai merg update-urile din App Store. La unele softuri merge, la unele nu (cele mai multe). A mai patit cineva ? Daca da, cum a rezolvat?

 • octav

  am un iphone 3gs cu baseband de ipad 6.15.00
  am urmat pasii din tutorial , la un moment dat mi-a aparut eroarea 1602…vazusem un video pe youtube unde debifezi “set hosts to cydia on exit” din advanced, apoi n-am mai avut treaba
  si-a facut restore-ul si dupa ce si-a dat restart nu se mai incarca (a stat vreo 10-15 min cu bara aia de sub mar pe la 90 %)
  am tinut power+home, s-a restart si s-a deschis normal
  telefonul merge destul de bine (cel putin la fel ca pe 4.1) in schimb singurul lucru care l-am observat e ca peste noapte imi scade bateria cu vreo 10-15 procente ( cu 4.1 imi scadea vreo 2-3 procente) cam cu aceleasi setari

 • Asta e probabil de la tweak-uri.

 • Am urmat toti pasii din tutorial si a mers din prima perfect. Am avut doar eroarea 1602 care a trebuit sa modific fisierul hosts din WINDOWS\system32\drivers\etc iar dupa aceea a pornit singur. Iar pentru retea i-am dat de vreo 3-4ori repede chestia cu airplane si a gasit imediat. Multumim pentru tutorial si la mai multe.

 • Moise

  Salut

  Revin cu intrebara despre up-dateuri de aplicatii – am observat ca si pe ipad (ipad2 3g wifi) dupa update si jb nu mai merg updateurile din app store. A mai patit cineva similar?

 • meni

  Salut zaone !
  Am facut si eu un jailbreak pe un iphone4, folosind acest sn0wbreeze, in urma cu aproximativ o saptamana. De ieri, fara sa il trantesc pe jos si fara sa ii fac nimic altceva, nu imi mai intra in nicio aplicatie si imi arata “No Service”, desi daca deselectez optiunea de a-mi selecta automat reteaua, gaseste toate retelele de telefonie mobila … Ar mai trebui mentionat faptul ca acest lucru se intampla de imediat dupa ce am instalat din Cydia programul Springtomize. Am umblat cred la ceva setari acolo, am dat “respring” si de atunci e in ghips. Springtomize-ul nu il pot sterge si nici nu imi intra in nicio aplicatie, dupa cum spuneam …
  Ai idee, te rog, daca are legatura cu acest jailbreak sau alte aplicatii ?

  Multumesc !

 • Moise

  inca ceva “distractiv” – daca dau restart imi dispare iconitza de telefon 😀 , pe langa ca nu pot face update de aplicatii din appstore.

 • slickrules

  merci pt tutorial, foarte util!
  as adauga poate si pasii: backup iphone + restore dupa jailbreak ca sa nu pierdeti datele 🙂

 • Luckskywalker

  Stie cineva care solutie de jailbreak ar fi cel mai stabil pt un neverlocked

 • cristi

  Dupa cateva zile cu 5.1.1 am observat cateva imbunatatiri: La wifi am raza mult mai mare, bateria parca tine unpic mai mult,se misca in meniu foarte bine(inainte cu 4.3.3 la poze mai sacada cateodata).
  Daca faceti exact cu scrie aici nu ar trebuii sa aveti probleme, iar cei care ziceau ca nu isi mai fac update-urile aplicatile din iTunes poate ati gresit ceva….la mine merge sa le fac…

 • Luca

  Am urmat pasii perfect . Am instalat iOS 5.1.1 pe 3gs de la 4.1 baseband 06.15.00 dar acum nu imi merg wi-fi carrier si bluetooth . la about wi-fi – n/a , bluetooth 00:00:00:00:00 si la modem firmware – nu e nimic . ce sa facc ca ma chinui de o zi intreaga ?

 • Asteapta pana maine cand scoate dev team o solutie de baseband downgrade si o sa fie ok. Probabil s-au stricat alea la resoftare. Daca un reset network settings din Settings>General>Reset nu merge, atunci asteapta pana maine.

 • Sorin

  Salut.

  Am facut jb cu sn0w… exact ca in tutorial pe un iPhone 4 (BB 01.59.00). Totul a mers perfect, cydia etc. Insa am o singura problema: daca il restartez ramane blocat 3~5 min la logoul cu marul pana porneste. Am refacut jb-ul de cel putin 3-4 ori…same problem.

  Unde gresesc? Sau cine ma poate ajuta cu aceasta problema.
  Multumesc.

 • Sorin

  Salut.

  Am facut jb cu sn0w… exact ca in tutorial pe un iPhone 4 (BB 01.59.00). Totul a mers perfect, cydia etc. Insa am o singura problema: daca il restartez ramane blocat 3~5 min la logoul cu marul pana porneste. Am refacut jb-ul de cel putin 3-4 ori…same problem.

  Unde gresesc? Sau cine ma poate ajuta cu aceasta problema.
  Multumesc.

  Imi cer scuze pentru double-post, dar nu am gasit butonul de edit…

  Am gasit remediul pentru problema mea de mai sus… am instalat din cydia: Rocky Racoon 5.1.1 Untether

  Acum telefonul porneste imediat dupa restart.

 • JE

  Imi da eroarea 1602 dupa ce ii dau shift+restore in itunes, am incercat si cu iREB si nimic….stiti cumva vreo solutie?

 • L-ai bagat in pwned dfu?

 • JE

  Momentan nici cu redsnow nu mai booteaza, imi apare white screen…Vreo solutie?

 • JE

  DA e in dfu mode confirmat de itunes sau redsnow

 • JE

  Acum 1600 itunes error…mmm deja suna bine ….cu o caramida in buzunar

 • viosteaua98

  salut , eu dupa ce imi bag softu din itunes imi zice ca telefonul este in modu DFU si dupa nu se intampla nimic

 • Cum l-ai bagat in iTunes?

 • Nicu

  un link de download pt sn0wbreeze 2.9.5??nu reusesc sa l mai gasesc nicaieri!:(

 • Nicu

  nici 2.9.4 nu gasesc!!!:(

 • Nicu

  MA AJUTA SI PE MINE CINEVA!?!??

 • Link-ul ala pus in articol ce are?

 • Nicu

  Nu gaseste nimik la adresa respectiva

 • Eu l-am descarcat urmand link-ul ala de la pasul 1.

 • Nicu

  era de la mine…pe un alt calculator a mers.mersi!
  Am un Iphone 4 care e codat pe spania si am IOS 5.0.1 JB cu bb preservat la 04.10.01.Pot urma tutorialul de aici fara probleme,nu?

 • Cristy

  Salut,

  Am un Iphone 4 , v5.1.1 , BB 04.12.01 , am facut tot ce scria in tutorial,am facut Jailbreak cu sn0wbreeze ,am incercat sa fac unlock si nu a mers…Imi apare “SIM Invalid” , dupa care dau OK si ramane “NO SERVICE ” .Oare sa fie de la BB?Si daca da ce BB sa instalez??Ajutati-ma va rog k am nevoie de tel.

  Multumesc.

 • Pai baseband-ul ala nu se poate decoda cu niciun soft sau cartela de decodare. Nu ii poti face downgrade.

 • Mihai

  Salut, am si eu o problema, am urmat tutorialul acesta (mentionez ca am 3gs) , si la pasul 7 am bifat hactivarea dar se pare ca nu e decodat din moment ce imi apare “niciun serviciu” in iphone…ceva sugestii?

 • Ai instalat ultrasn0w?

 • Mihai

  o sa incerc acum prin ifunbox sa istalez mobile substrate si ultrasnow…ai idee daca conteaza care mobile substrate il iau? in linkul de la “Cum sa instalezi ultrasn0w fara conexiune la internet”
  erau mai multe .deb-uri.

 • Mihai

  scz de dublu post, dupa ultrasnow miau aparut liniile de semnal si “vodafone RO” mersi mult de ajutor.

 • 😉

 • Florian

  Ce baseband-uri pot fi deblocate?

 • Ionut

  Eu am ios 4.3 si vreau sa fac update la 5.1.1 daca fac asta ce se pierde din telefon? Mesaje, Aplicatii, Imagini etc?

 • Daca folosesti functia update din iTunes nu se pierde nimic, este oricum recomandabil sa faci un backup.

 • Ionut

  Scuze ca te deranjez iarasi, dar la mine itunes-ul mereu face backup, de fiecare data cand conectez pc-ul, deci presupun ca daca as face pasii de sus cum trebuie, la final ar trebui sa fie totul in regula si sa nu am nimic pierdut?
  Si inca o chestie eu folosesc decodare cu gevey sim, acum imi este frica ca nu o sa mai mearga decodarea dupa ce fac asta si chiar sunt pe ganduri.

 • tony@celasi

  pana la urma m-am hotarat, fac upgrade la 5.1.1 dar inainte de toate vreau sa ma asigur daca o sa fie totul ok. am ip4 bb 04.10.01, gevey ultra. sfaturi, sau recomandari? multumesc anticipat…

 • octav

  salut …am o nelamurire
  am un ip 3gs cu 5.1.1 pe el pus cu snowbreeze. initial am avut bb de ipad si mi-a fost mult mai usor sa folosesc snowbreeze.
  acum am bb 5.13.04 si vreau sa-i reinstalez 5.1.1 (si sa-mi pastrez basebandul)
  la pasul 5 vad ca pot selecta baseband preservation mode..dar zice ca-i fara jailbreak..deci ce ar trebui sa fac sa pastrez si basebandu 5.13.04 si sa am si jailbreak?

 • Cristi

  Buna , am o intrebare . Daca fac chestia asta o sa am baseband 06.15.00 mi nu imi trebuie gps sau altele ::D va rog raspundetimi si mie !!

 • Da, poti instala si baseband-ul 06.15.00.

 • Anonymous

  Scuze de off top dar am o intrebare: daca ia apa un iph 4 am vre-o sansa sa il salvez?

 • @Anonymous: Pune-l intr-o punga cu orez pentru 2 – 3 zile.

 • Anonymous

  Ms mult. Am sa fac asa. Sper sa il salvez.

 • Vlad

  Salut !
  Am si eu o problema: dupa ce am facut DFW Pwner, aproape cand sa se termine, imi apare o fereastra si spune ca trebuie sa intru in iTunes si sa tin apasat pe shift si sa selectez “3gs-5.1.1 etc” ; bun am facut asta, si cand procesul e aproape gata imi spune ca nu poate sa-l citeasca si ca trebuie sa-i dau restore. 🙁
  Multumesc, astept un raspuns, va rog!

 • salut zaone am si eu in iphone 4 ios 5.1.1 (9B206) crezi ca il mai pot decodaa daca ma poti ajuta te rog sa dai add johnny.dibb (id de meS) multumesc mult

 • Nu il poti decoda daca are baseband de iOS 5.1.1.

 • Edy

  NU MAI FACETI, am stricat iphonu 4 :((

  am facut exact ca acolo si iphonu meu era codat pe orange franta si era decodat cu gevey sim ios 4.3.1 baseband 04.10.01 si am facut ca akolo totu bine sii frumos pana la terminare cand vad ca basebandu meu e 04.12.01 si gevey simu nu mai funcioneaza si a trb sa dau 5 mil sa il fac neverlocked :((

 • Inseamna ca nu ai pus in iTunes ipsw-ul facut cu sn0wbreeze.

 • cata

  se poate debloca un iphone 4 codat pe vodafone spania cu gevey?

 • Sall am un iphone 4 5.1.1 Se poate decoda?Dau 50 de euro pe 1 bucata

 • elema

  Daca descarc ios pe iphone 3gs iar telefonul a fost decodat de pe orange pe cosmote are ceva? adica se sterge ceva din el ?

 • Ce iOS ai acum?

 • raul

  salut am si eu o intrebare am un iphone 4 model MC603DN si i am dat un update versiunea 5.1(9b176) mai am vro sansa sal fac??

 • Pingback: Apple iPhone - discutii generale, deblocare etc. - Page 1919()

 • Alex

  Salut!
  Am mare nevoie de ajutorul vostru! Am un iphone 4 care am vrut sa-i fac update de la ios 4.3.3 la 5.1.1 urmand acest tutorial!
  Telefonul a avut 4.3.3 jailbreak tot cu snowbreeze si a functionat f bine. Am urmat pas cu pas tutorialul, iar cand a venit pasul “custom ipsw” am apasat din greseala pe cel de restore. Am apasat repede cancel din itunes si am incercat sa-i fa restore cu build ipsw.
  Cand s-a terminat am avut eroarea 1602. Am reluat intreg procesul de vre-o 10 ori pana am avut eroarea 21. Acum pe telefon imi apare imaginea de itunes si cablu.
  Am incercat si cu redsnow si am eroarea 1602 din nou.

  Va rog mult sa-mi spuneti cum pot reface functionalitatea telefonului.
  Multumesc si astept raspunsul vostru !!!

 • Ca sa folosesti un custom ipsw trebuie sa bagi iPhone-ul in Pwned DFU Mode cu redsn0w. Dupa aia incarci custom ipsw-ul.

 • Alex

  Multumesc mult de ajutor. Acum imi functioneaza telefonul dar are tot ios 4.3.3 pe el. Nu am nevoie de unlock ci doar vreau 5.1.1.
  Pot instala 5.1.1 curat din itunes apoi sa-i fac jb cu Absinthe?

  Inca o data va multumesc de ajutor !!!

 • Da, poti.

 • Alex

  Salut! Am urmat toti pasii dar cand se booteaza ma pune sa il activez cu un sim valid,si cum el e codat nu am ca nici nu intra in meniu macar…ce pot face?multumesc

 • Ai bifat activarea pentru custom ipsw?

 • Alex

  Am rezolvat acum…Multumesc mult.Si totusi nu am cum sa`l decodez daca am baseband 4.12.01 nu?

 • Doar permanent, contra cost.

 • Alex

  Am inteles…si daca am un iphone 4 firmware 5.1.1 cu un alt baseband in afara de 04.11.08 si 4.12.01 il pot decoda eu permanent?cu ultrasn0w sau alta modalitate?

 • Nu, doar baseband 01.59.00 il poti decoda cu ultrasn0w.

 • Alex

  Inteleg…si daca nu are nici versiunea aia merge cu gevey presupun:-?

 • Gevey decodeaza pana la 04.10.x.

 • Alex

  Ok multumesc mult pentru ajutor…cand o sa schimb telefonul si am probleme o sa vin aici sub acelasi nume:)),jos palaria pentru ce faci!

 • ANdrei

  Am postat si eu aseara ceva si vad ca numai apare acum. Scriu din nou poate s-a intamplat ceva. Am un Ipad 1 adus din germania si are sim blocat nu ma lasa sa fac nimic. Am facut tot ce s-a scris aicea si a mers fara probleme, dar tot la fel imi zice sim blocat. Cand vreau sa l conetez la itunes zice ca nuimposibil sa citeasca cartela. O sugestie, ms.

 • Pai baga-i pinul si deblocheaza SIM-ul. Nu stiu eu unde e pinu, trebuia sa fie scris pe pachetul cu care l-ai cumparat. In general e 0000 sau 1234.

 • ANdrei

  Nu am cumparat-o am primit-o si n am nici un PIN. Am bagat 1234 0000 si acum vad ca mi cere PUK.

 • Daca e puk inseamna ca e blocata. Mergi la magazinul operatorului de la care ai luat-o si te rezolva ei.

 • ANdrei

  E adusa de un prieten din germania… N am umblat la cartela deloc. Se poate schimba baga o cartela de la noi cumva?

 • Normal, scoti sertarul SIM si pui ce vrei.

 • goporicky

  salut zaone am incercat sa fac jb pentru 5.1.1 si la shift +restore am primit erroarea 1602 ce e de facut

 • goporicky

  zaone de ce nu pot face jb de la 5.0.1 la 5.1.1 cu tutorialul de mai sus, imi da eroare 1602

 • Alex

  Salut am revenit.Am si eu o problema,am incercat sa dau restore la iphone 4 ios 5.1.1 with basebad preserve si la un moment dat imi spune din itunnes error 1604.ce pot face?multumesc

 • Alex

  Si imi e cam frica sa urmez pasii de mai sus ca cel de unde l`am luat a dat 5 mil sa il decodeze si imi e frica sa nu se codeze la loc..

 • Salut

  am urmat si eu pasii de mai sus pentru iphone 4 cu 5.1.1 si bsb 04.12.01 si la ultima faza “s-a dus tot”. Adica in momentul in care am bagat telul in Dfu si am incercat sa fac restore mi-a aparut eroarea 1604. dupa ce am citi pe aici am incercat mai multe chestii dar degeaba. Incercand sa-i fac Dfu iarasi , imi pare pe telefon conectare la Itunes (iconitele respective) dau restore cu Tasta “SHIFT” si dupa 5 mine se opreste, Itunes zicandu-mi ca nu mai gaseste iphone-ul.
  Mu puteti ajuta , va rog. Daca sunteti careva din Bucuresti vi-l aduc sa vedeti despre ce este vorba,

  Cu stima

 • George

  Merci mult man apreciez ceea ce faci

 • adnrei

  am si eu un iphone 4s cu ios6 !

 • adnrei

  am si eu un iphone 4s cu ios6 ! pot sa pun ios 5 pe el???????

 • Nu, daca nu ai SHSH.

 • boby

  imi apare error 37 in itunes cand dau restore… help !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Pingback: Update Iphone - My Garage()

 • fool

  Salut! La pasul 7 pe care trebuie sa-l bifez?

 • Bifezi ce ai nevoie.

 • fool

  Activated the Iphone si Install SSH ce inseamna ? Mersi

 • Nu am explicat in articol?

 • fool

  Nu inteleg nici acum.. Activate the Iphone =a doua permitea hacktivarea terminalului? mai exact? si Install SSH ? Mersi.

 • E activare pentru cei care nu au telefoane decodate si nici cartela operatorului pe care e codat. Install SSH nu ai nevoie.

 • fool

  Eu am cartela orange in ea, deci nu trebuie Hacktivate da? Mersi. Scuze pentru atatea intrebari..

 • Mili

  am facut totul pana la pasul 12 (inclusiv). acum imi apare “Niciun serviciu” , am un 3GS, 05.15.04, neverlocked.

 • Asta pentru ca baseband-ul ala nu e decodabil.

 • Mili

  si ca sa folosesc din nou telefonul ce ar trebui sa fac?

 • Ii instalezi baseband de iPad 06.15.00, am explicat in tutorial cum faci asta.

 • Mili

  Singura solutie? Daca instalez un iOS fara jailbreak, va merge reteaua? Sau daca instelez jailbreak la 4.2.1, cum il aveam inainte( 4.2.1 cu jailbreak si mergea) nu vreau sa pierd GPS-ul.

 • Dupa ce instalezi baseband-ul ala de iPad poti face un downgrade la un baseband decodabil. http://www.idevice.ro/2012/06/18/tutorial-downgrade-baseband-ul-06-15-00-al-iphone-3g-si-iphone-3gs-folosind-redsn0w-0-9-14-beta-1-windows-mac/ Reteaua nu o vei accesa vreodata fara jailbreak.

 • Mili

  Deci o mica recapitulare: fac upgrade la baseband la 06.15.00 ( de ipad nu pot folosi gps-ul), apoi fac downgrade la baseband 05.13.04 ( cu care pot folosii gps-ul si pentru care exista ultrasn0w). Multumesc mult!

 • Mili

  Dupa downgrade la baseband va fi untethered?

 • Nu au legatura unul cu altul.
  Ce ai spus anterior e corect.

 • Mili

  Nu gasesc in tutorial si nici pe site upgrade la 06.15.00 pentru ios5.1.1

 • How about pasul 8?

 • Mili

  Scuze pentru stresul provocat, in sfarsit am terminat. Multumesc mult zaone si idevice.ro 😀

 • robert

  @zaone daca am un iphone 4 gsm cu 4.3.3 pot instala 5.1.1 dar nu iosul pt gsm si cel pt cdma/gsm? ms

 • Nu.

 • Adi

  Salut, am un iphone 4 cu ios 5.1.1 blocat in reteaua orange romania insa atunci cand mi.am bagat softul acesta nu mi.am pastrat baseband.ul…mai pot decoda telefonul?

 • Cristi

  Salutare , am si eu o problema cu Iphone 3G , am facut update la 4.2.1 si bineinteles a mers teribil de greu telefonul , am incercat sa dau restore la 4.1 si am intamptinat mari probleme deoarece telefonul numai iesea din recovery mode , foloseam RecBoot si nici o sansa , dupa mai multe incercari a mers , am dat cu redsnow am pus resotre-ul de 4.1 sa instalat , iar cand am dat la info imi arat ca tot 4.2.1 aveam , am facut restore in itunes , am facut costume restore cu sn0wbreeze am urmat toti pasi ,a intrat in dfu mode am facut din nou restore cu itunes , a mers totul perfect dar , intru in cydia dau sa instalaz ultrasn0w bum iphonu isi da restart , tot in cydia dau cumplet update bum restart din nou . Un mic ajutor daca se poate ! Multumesc.

 • cristi

  Am un iphone 4 neverlocked 5.0.1(9A405) cu f04.11.08. As vrea sa ii fac upgrade la 5.1.1. Pot sa folosesc ultimul itunes sau este obligatoriu sa folosesc 10.6? Merci

 • Ovidiu

  Problema este ca am urmarit pasi specificati mai sus dar nu am rezolvat problema. Iphonu-ul nu mai porneste de loc.

 • Ovidiu

  “Pasul 12

  Dupa ce se termina procesul deschideti iTunes, tineti apasati butonul Shift de pe tastatura in timp ce apasti pe restore si selectati custom ipsw-ul facut cu sn0wbreeze, ar trebui sa aiba o denumire asemanatoare cu aceasta sn0wbreeze_iPhone 4-5.1.1.ipsw si ar trebui sa fie pe desktop.

  Dupa terminarea restore-ului terminalul vostru ar trebui sa booteze singur si fara probleme.”

  E corect ce scrie aici…….dar daca nu se intampla asa ce facem? Daca nu porneste de loc ?

 • @Ovidiu: Il bagi in DFU si faci o pornire tethered.

 • Ovidiu

  309. zaone ……. ati multumesc !!!
  Daar cum se face pornirea TETHERED? Termenul e misto nici nu pot sa-l pronunt repede da pai sa mai si execut metoda.
  DFU stiu cum se face…….!!!!!

 • Ovidiu

  Daca tot e sa ma ajute cine ar fi bine sa va explic de la inceput ce am patit cu telefonul.
  Acu vreo luna l-am scapat pe jos si nu mai mergea nici un buton extern pe el. L-am trimis la reparat si sa rezolvat aceasta problema. Mentionez ca inainte de al scapa pe jos a fost decodat si functiona pe o alta retea decat cea in care l-am cumparat. Si va mai mentionez faptul ca dupa ce l-am scapat toate functiile telefonului, inafara butoanelor externe, functionau normal. Puteam sa sun, sa fiu sunat si asa mai departe.
  Dupa ce l-am scapt pe jos m-am gandit ca daca ai fac in iTunes o restaurare vor functiona toate butoanele…….eu ne fiind expert in asa ceva. Gresit l-am bulit de tot cand i-am facut restaurare.
  Am trimis telefonul in tara(romania) la reparat si mi-a reparat butoanele dar nu si softul.
  In conditiile date acum incerc sa-i repar singur softul ca daca al trimit din nou in tara pana vine inapoi se face luna aprilie 2013 si e cam mult sa astept dupa un telefon.

  Ce am facut eu acum?

  Am cumparat din nou un sim de la compania de la care am cumparat initial telefonul gandindum ca asa va putea sa reporneasca. Am restaurat datele in iTunes pana in momentul in care am ajuns la activare. Mai incolo de activare nu vrea sa treaca nici in ruptul capului.
  De aici nu mai stiu ce sa-i fac sa pornesca.
  Am incercat cu tot felul de tutoriale, cu tot felu de programe si nu reusesc nimic.
  Un singur program ma ajutat sa ajung mai aproape de un rezultat final si acesta este sn0wbreeze v2.9.6. Am parcurs pasii din acest tutorial si am restaurat softul cu ajutol iTunes. Totul a fost super ok pana cand iTunes mi-a spus ca telefonul va porni imediat si deatunci au trecut vreo 3 zile si telefonul meu nimic. Nici macar nu mai pot sa-l scot din DFU.

  Ce ziceti voi ca ar fi de facut?

  Va rog explicatiile in limba romana si la nivelui unui prost…….nu cu termeni prea complicati ca nu mai inteleg nimc.

  Va multumesc !

 • Ovidiu

  Si mai e ceva de completat…….ne putand sa deschid telefonul de loc, nu am putut sa aflu ce fel de iPhone este 3G sau 3GS cu boot nou sau vechi. Am incercat cu tot felu de programe si nici unu nu la reconoscut ca sa-mi spuna ce e.
  In programul sn0wbreeze v2.9.6 am reusit sa-i fac o restaurare cu ” Divice IPhone 3GS si iOS 5.1.1 ” Dar cand ajunge la final nu mai porneste deloc si nici nu pot sa-l scot din DFU.

  Inca o data multumesc!

 • rey

  Salut, zaone.Am un ipone 4 cu ios 5.0.1, decodat cu Gevey sim.As vrea sa instalez 5.1.1 si sa pastrez baseband-ul.Mai e valabil acest tutorial?> ce imi recomanzi sa folosesc? snowbreeze sau redsnow? Stima

 • ldq

  Subscriu la ce spune rey. In cazul meu, am un 4.3.3 jailbreak unlock-uit (luat din media galaxy la liber) si vreau sa ii fac un update la 5.1. Cum se procedeaza ? Mersi mult. 🙂 La mom de fata bloburile care le am sunt de 6.0.1, pentru ca tel l-am cumparat in urma cu 1 sapt maxim 2 si n-am facut upgrade la 6.0 fix din motivul ca nu se poate jailbreak-ui untethered.

 • Rey

  Hai ca te lamuresc tot eu.iti salvezi shsh in PC cu tinyumbrella, dupa care downloadezi snowbreeze 2.9.6, iti creezi un custom ipsw cu shsh-ul 5.1.1,salvat anterior tinybrella, cu optiunea ifaith din snowbreeze, si il instalezi cu optiunea shift+restore in itunes.daca nu ai shsh in cydia sau in PC, nu mai poti instala 5.1.1, pentru ca apple nu il mai semneaza si o sa iti dea eroare 1600 in itunes.Bafta si ai grija, cauta pe net tutorialele.

 • JIm

  Zaone. salut nu am stiut unde sa scriu dar din moment ce e singurul tutorial care face “hacktivarea”. am un iphone 4, ios 5.1.1 bb 04.12.01. codat pe orange franta, am instalat SAM pe el nu mai sti ce vroiam sa`i fac dupa care l`am dezinstalat moment in care mi`a cerut restart. si`a luat restart, iar cand s`a aprins mi`a cerut activarea lui. cum fac sa trec de faza cu activarea din moment ce nu am cartela operatorului (orange franta). ramane blocat acolo. nu stiu ce sa`i mai fac. sunt disperat dupa ce ca il foloseam pe post de ipod acum nu mai pot sa`l folosesc deloc. te rog daca ai vreo idee spune`mi….. nu am facut nici un fel de update. cand il conectez la itunes imi cere SIM`ul ca sa`l activez. cand il conectez la redsn0w imi spune ca deja are jailbreak si nu mai pot sa`i fac nimic. alt soft nu pot sa pun pe el pt ca nu am shsh salvat. (am incercat asta inainte de “blocarea asta”). multumesc anticipat. o seara frumoasa.

 • ldq

  Am lasat-o balta cu upgrade-ul pt ca n-aveam cum sa il fac. N-am de unde sa fac rost de bloburi de 5.1 ca eu rulez 4.3.3. Singurul tip de blob pe care l-am putut trimite pe Cydia a fost ala de 6.0.1. La momentul de fata apple nu mai semneaza 5.1, deci adios. Cel mai viabil mi s-a parut sa fac update la 6.0.1 si sa astept pana cand apare un untethered. Vb aia: graba strica treaba. 🙂

 • Dany

  Salut. De unde pot downloada Sn0wbreeze 2.9.5????

 • Petru

  scuzee de off : dar ma poate ajuta cineva plz cu chestia asta : http://www.youtube.com/watch?v=FmvoQEjuRSI

  mss anticipat @zaone

  ps :am postat si pe forum dar nimeni nu ma ajutat:(….
  http://forum.idevice.ro/showthread.php/9054-Icons-desepeared?highlight=icons

 • Alex

  Am un iphone 4 cu 5.0.1 si jailbreak. Vreau sa ma duc la garantie cu telefonul si sa nu vada ca am avut jailbreak pe el. Ce pot sa fac. Va rog frumos sa mi raspundeti si mie. Multumesc!!

 • ldq

  @Alex :

  Fa-i un upgrade la 6.0.1 si se pierde breaku.

 • Alex

  @ldq
  Te rog frumos spune mi cum sa fac lucrul asta ..cat de cat ma pricep.. te rog frumos sa mi explici ca inteleg! mersi mult!

 • ldq

  1. Daca te-ai pricepe, atunci n-ai mai avea nevoie de ajutor. Deci nu te pricepi. Telefonul ori l-ai luat gata break-uit sau l-ai dat cuiva sa ti-l faca. Oricum, neesential.
  2. Upgrade-ul se face ca la toate device-urile apple. Conectezi la pc prin itunes si iti va aparea o versiune noua de downloadat si instalat. De restul se ocupa itunes. De la ios 5.0 ai si optiunea de update prin Wifi (daca nu ma insel de la 5.0 a aparut, nu cu 6.0), insa nu-ti recomand pt ca wifi e cunoscut pt calitatea proasta a transmiterii datelor. Ai uneori pierderi de pachete si exista pericolul sa se corupa datele in timpul update-ului/download-ului. Moment in care ori nu-ti instaleaza calumea iOS-ul sau iti crapa instalarea pe undeva pe la mijloc, sau inceput sau naiba stie. Vezi ce faci. Mai bine du-l la cineva sa ti-l update-uie ca risti sa-l belesti.

  Bafta.

 • Alex

  @ldq
  1. Eu l am facut de la 0…. dar s a intamplat acum 1 an si jumatate de cand am telefonul cu ajutorul acestui site … daca esti rautacios nu stiu de ce imi mai raspunzi sau iti mai dai cu parerea.. eu cred ca am vorbit decent.
  2. Ti am spus ca ma pricel cat de cat … ca idee … in sensul ca nu trebuie sa mi dai chiar mura in gura …
  Sincer cu toate astea mi ai dat peste nas chiar si la sfarsit .. si nu prea pot sa nu te poreclesc “ghiolban”
  Mersi chiar nu am de ce sa spun unui asemenea exemplar…

 • Toate ca toate, dar ti-a explicat procedura pe care trebuie sa o faci, Deschizi iTunes, apesi update sau restore si la final o sa ai iOS 6.0.1 fara jailbreak, fara unlock si fara activare, daca terminalul e codat pe o retea pe care tu nu o utilizezi. Daca e codat pe reteaua ta, il activezi cu cartela, daca e decodat din fabrica, e acelasi lucru.

 • ldq

  Alex, inca odata, de aia nu e bine sa incerci sa te dai mare in apa mica. Mai mura in gura decat ti-am explicat eu nu se poate, si in afara de asta, daca te pricepeai tu asa de mult cum spui ca te pricepi, si ca ai mai facut si ai dres, probabil ca stiai ca daca suprascrii un fisier cu altul, il inlocuieste pe cel vechi, regula de baza care se aplica si aici, pentru ca se suprascrie un sistem de operare cu altul nou. Deci n-ai mai fi pierdut timpul cu postarea intrebarii. Jailbreak-ul nu e nimic altceva decat un exploit care faciliteaza accesul nelimitat la sistemul de operare si seamana cu root-ul de pe Android. In esenta e aceeasi chestie pentru ca amandoua sistemele de operare au la baza kerneluri similare. Asa ca daca schimbi os-ul, exploiturile alea se duc pentru ca nu sunt exploit-uri hardware, ci software. In fine, ideea e ca eu nu consider ca ma pricep, chiar deloc, dar prefer sa invat sau sa intreb ce am de intrebat si atat. Oricum, nu iti trebuiau mai mult de 2-3 minute sa iti dai seama ce e de facut, dar daca tie iti e lene sa gandesti si o face altul pt tine, ma simt dator sa te taxez, pentru ca lenea se plateste. Diferenta dintre mine ca ghiolban si tine ca finutz este ca tu m-ai intrebat pe mine cum se da un roll back, desi folosesti telefonul de 1 an de zile, si bag mana in foc ca de atunci ai vazut ca s-a trecut pe 6.0 pt ca te fluiera itunes zilnic. Si ca bonus, ar fi bine sa inveti diferenta dintre ghiolbanie si sarcasm/ironie. O zi buna !

 • Alex

  Una peste alta.. Multumesc!

 • Ionuț

  Zaone, te rog, spune-mi dacă mai este valabil acest tutorial. Am mai intrebat dar insa solicitarea mea nu a fost publicată. Vreau sa duc un 3GS din 4.0 in 5.1.1 cu untethered si unlock. Nu vreau sa mă apuc de treaba pana nu am unda verde de la voi, căci nu vreau sa-l stric. Multam

 • @Ionuț: Daca ai SHSH, da, merge, dar cel mai bine e sa folosesti redsn0w.

 • Ionuț

  Nu am! In acest caz se mai poate face ceva?

 • Ionuț

  Deci, nu… 🙁

 • Paranoia13

  error 3194, sugestii?

 • decz

  error 3194 am rezolvat-o cu
  74.208.105.171 gs.apple.com in c windows system 32 drivers etc host dupa care imi da error 1600,1601.1602,1604 si rareori 2005…. Zaone ajuta`ne te rugam frumos… am citit peste tot de o saptamana ma chinui … vreau sa pun 5.1.1 pe un 3GS care are 5.0.1… chiar nu e nici o rezolvare?

 • Vlad

  O sa mai putem folosi apptrackr vreodata?

 • Cristian

  Multumesc mult….fara probleme daca urmezi corect pasii!!!

 • Mihai

  Salutare ! Am urmat acum câţiva ani acest tutorial , decodarea am făcut-o cu SAM . Din câte ştiu decodarea se face pe un singur număr . Acum aş dori să îmi portez numărul pe altă reţea şi automat îmi vă schimbă şi cartela . Există vreo soluţie ?