Apple pregateste programe de buy-back pentru a creste vanzarile de iPhone-uri

  Compania Apple se pregateste sa lanseze programe de trade-in/buy-back pentru a creste vanzarile de terminale iPhone, o miscare pe care probabil trebuia sa o faca pe mult. In cadrul acestor programe compania urmeaza sa le permita utilizatorilor sa aduca un iPhone vechi intr-un Apple Store unde dispozitivul este evaluat, este preluat, iar in schimbul sau va fi cel mai probabil oferit un voucher sau o reducere pentru achizitionarea unui iPhone nou. Apple are asemenea programe pentru alte produse ale sale, insa oferirea unuia pentru iPhone-uri este o premiera.

  Apple a incercat prin diverse metode sa creasca vanzarile de iPhone-uri, insa in fata fortei celor de la Samsung este nevoita sa ofere diverse promotii pentru terminalele sale in ideea de a obtine mai multi bani. Aceasta masura va avea cu siguranta un efect pozitiv asupra vanzarilor, insa multi utilizatori vor ramane cu siguranta dezamagiti de preturile oferite de catre companie. In general programele de acest gen implica oferirea unui pret mic pentru terminalul vechi, dar in SUA exista multiple business-uri de succes construite pe acest principiu.

  In ciuda opiniei unora, Apple a derulat programe similare in vara anului trecut cand a preluat terminale iPhone 4 sau iPhone 4S oferind vouchere pentru achizitionarea de terminale iPhone 5. Daca sperati ca asemenea programe sa ajunga in Romania, va recomand sa va razganditi.

UPDATE: Se pare ca programul va fi disponibil doar in SUA pentru inceput, cei de la Apple colaborand cu Brightstar pentru intregul proces. Terminalele colectate de catre compania Apple ar urma sa fie revandute in pietele aflate in curs de dezvoltare, mai exact Africa, ideea fiind de a oferi posibilitatea de crestere in piete in care clientii cauta terminale foarte ieftine.