Un important partener Samsung cumpara furnizorul chip-urilor care controleaza ecranele iPhone-urilor

  Acum cateva luni de zile s-a zvonit ca Apple este interesata sa achizitioneze Renesas, furnizorul sau de chip-uri care contin software-ul ce controleaza touchscreen-urile iPhone, iPad si iPod Touch-urilor. Desi Apple a negociat cu cei de la Renesas pentru o perioada lunga de timp, asiaticii au ales o oferta facuta de catre cei de la Synaptics, un important furnizor de componente pentru Samsung.

  475 de milioane de dolari este suma cheltuita de catre cei de la Synaptics pentru compania Renesas, cei de la Synpatics intentionand sa-si implementeze propriile tehnologii in chip-urile Renesas. Ideea din spatele schimbarilor Renesas este de a reduce costurile de productie ale chip-urilor pentru controlarea ecranelor, Synaptics pregatind o noua componenta care are incluse multiple sub-ansamble, tehnologia nefiind disponibila acum pe piata.

  E greu de spus cum va evolua relatia dintre Apple si Renesas in urma acestei achizitii, insa exista sansa ca in viitor cei din Cupertino sa aleaga un alt furnizor care nu are legatura cu Samsung.