Prima Pagina TV LIVE Aplicatii TV pentru dispozitivele IOS

Aplicatii TV pentru dispozitivele IOS

0

Aplicatii TV pentru dispozitivele IOS

Inca de la inventarea televizorului, omenirea si-a dorit ca progresul tehnologic sa le ofere posibilitatea de avea “la purtator” canalele TV. Desigur, de-a lungul timpului au aparut televizoarele portabile, la inceput de dimensiuni mai mari, apoi din ce in ce mai mici, ajungandu-se la celebrele televizoare sport. Insa, niciodata nu au fost intrunite toate conditiile si cerintele ca o persoana sa se bucure de tot confortul pe care il permitea vizionarea unui program acasa. Astazi, insa, datorita evolutiei tehnologice, oricine poseda un telefon inteligent se poate, oricand doreste, bucura de canalele si emisiunile favorite.

Aparitia pe piata de profil a terminalelor inteligente produse de catre Apple (iPhone, iPadtouch sau iPad) a permis tuturor iubitorilor de televiziune sa-si transfere programele favorite pe dispozitivul mobil si sa se bucure de acestea oriunde s-ar afla. Avand functii personalizabile, dimensiuni generoase care permit rularea la viteze ridicate a acestor programe de tipul streaming TV, dar si o portabilitate totala, dispozitivele IOS se remarca prin fiabilitatea crescuta, calitatea ridicata a imaginii (elementul high-definition este parte integrata din tehnologia Apple) si o remarcabila deschidere catre nou. De altfel, aceste terminale s-au remarcat, de-a lungul anilor, inca de la aparitie, printr-un nivel ridicat de creativitate si inovatie, fapt care le-a permis sa fie intotdeauna cu un pas in ceea ce priveste anticiparea viitorului in materie de telecomunicatii.

Cu doar cateva apasari pe ecranul touch, oricine isi poate descarca din magazinele App Store si Itunes, cele mai rapide aplicatii pentru vizionarea programelor TV. Majoritatea canelor romanesti sunt disponibile pentru vizualizare prin intermediul acestor aplicatii; la fel precum si cele mai importante posturi straine de televiziune. Iata care sunt cateva dintre cele mai interesante aplicatii TV dezvoltate pentru dispozitivele IOS:

  • Cu aplicatia iDevice.ro , orice are posibilitatea de a se bucura de peste 100 de programe TV, transmise la cea mai buna calitate, pe oricare dintre cele trei gadgeturi Apple: iPod Touch, iPhone sau iPad. Pentru optimizarea maxima a acestei aplicatii va trebui sa rulati un internet de mare viteza (o retea 4G, ar fi de preferat) sau o conexiune de tip WI-FI, dat fiind faptul ca sunt transmise cantitati mari de date. In mod obisnuit, dupa instalarea aplicatiei, vor fi afisate toate canalele disponibile, iar cu o simpla apasare se poate face selectia celui pe care doresti sa il vizionezi.
  • Lansata la inceputul anului 2015, aplicatia DiBi Tv este optimizata pentru dispozitivele IOS, permitand posesorilor de astfel de terminale, sa o descarce in mod gratuit si sa se bucure imediat de diverse canale de muzica cu specific romanesc, precum si de o serie de programe radio.
  • Pentru cei care sunt abonati la reteaua de telefonie Orange, aplicatia TV dedicata acestora cuprinde 12 canale de televiziune (unele dintre acestea fiind disponibile la calitate high-definition), precum si 6 posturi de radio. Dat fiind faptul ca este o aplicatie exclusiva pentru abonatii acestei retele, aceasta se poate descarca gratuit doar de catre acesti clienti. In plus, emisiunile pot fi inregistrate si vizionate mai tarziu.
  • Pentru iubitorii sportului mintii si care poseda un dispozitiv IOS, o aplicatie rapida si usor de folosit este PokerStars Mobile Poker, care se remarca printr-o optimizare speciala pentru terminalele IOS.  Avand aceasta aplicatie instalata se pot urmari, in mod gratuit, turnee si competitii internationale specifice, care sunt transmise live, diverse show-uri ale jucatorilor profesionisti de poker, precum si alte numeroase videoclipuri, evenimente, interviuri de la evenimentele dedicate acestui joc al mintii. Aplicatia are si optiunea de descarcare a videoclipurilor care pot fi urmarite mai apoi offline.
  • Aplicatia pentru programe TV a celor de la Vodafone, SeeNow, le ofera clientilor 22 de canale TV, care sunt disponibile la calitate de transmitere standard, plus acces la diverse filme si documentare. Aplicatia se descarca gratuit, iar cea mai buna vizualizare se ofera daca aveti conexiune de la 3G in sus.
  • Cu aplicatia Horizon Go orice posesor de iPad sau iPhone se poate bucura de foarte multe optiuni din partea furnizorului de cablu Tv, Upc. In cadrul acestei aplicatii, utilizatorul poate sa urmareasca programul Tv preferat, sa inregistreze o emisiune care il interseaza si pe care nu o poate urmari atunci, poate afla informatii despre programele care ruleaza pe mai multe canale TV, fara sa intrerupa canalul pe care il urmareste, dar poate performa si o cautare rapida printre programele pe care le are la dispozitie.
  • Cool Tv Mobile este o alta aplicatie care ofera posibilitatea de a urmari canalele TV oriunde v-ati afla, avand nevoie doar de o conexiune rapida de date sau WI-FI. 

Atunci cand o persoana se afla in miscare, dar isi doreste sa urmareasca emisunea preferata de pe un anumit program TV, avand un dispozitiv iOS si aplicatia instalata nu mai trebuie sa se afle in fata televizorului la ora la care este difuzata emsiunea respectiva. Pe langa faptul ca aceste aplicatii sunt gratuite la descarcare, mai toate ofera posibilitatea de viziona canalele favorite la rezolutii foarte mari, datorita puterii grafice a procesoarelor IOS. In plus, acestea au un ecram de dimensiuni mai mari decat telefoanele inteligente obisnuite, dar si o durata de viata a bateriei mult mai ridicata. Tot ceea ce trebuie sa ia in considerare un posesor de terminal IOS este modalitatea de conectare, dat fiind faptul ca o conectare prin intermediul unei retele de telefonie mobila, presupune anumite costuri de trafic. Insa, daca exista un abonament cu trafic de date inclus sau o conexiune WI-FI, atunci acesta se poate bucura de programele TV, fara nicio grija, oriunde s-ar afla.