iPhone 6S umileste Galaxy S7 Edge, Nexus 6P si Moto X Pure intr-un test de performante

iPhone 6S umileste Galaxy S7 Edge, Nexus 6P si Moto X Pure intr-un test de performante publicat in cursul acestui weekend si, ca sa fiu complet sincer cu voi, nu ma asteptam ca noul smartphone Samsung sa nu umileasca in performante terminalul Apple.

Ieri v-am prezentat un prim speed test intre Samsung Galaxy S7 si iPhone 6S, performantele dispozitivelor fiind egale in majoritatea situatiilor, asta desi produsul Samsung are, teoretic, hardware cu putere de procesare mai mare decat iPhone-ul Apple.

Astazi povestea se repeta si iPhone 6S Plus iese invingator in fata Galaxy S7 Edge, Nexus 6P si Moto X Pure, diferenta dintre el si terminalele Android fiind de minim 18 de secunde in indeplinirea task-urilor ce au in centrul deschiderea de aplicatii native si terte.

Galaxy S7 Edge este singurul care ruleaza Android 6 in acest test, Nexus 6P si Moto X Pure ruland Android 5.x, insa nici noua versiune a sistemului de operare nu ofera un avantaj produsului Samsung in fata celui al companiei Apple in testele de acest gen.

Spre deosebire de testele facute anul trecut intre aceste dispozitive, Galaxy S7 Edge nu mai are problema multitasking-ului si aplicatiile raman deschise in background, insa chiar si asa iPhone 6S Plus iese invingator in teste.

Cel care a creat comparatia a specificat totusi ca Galaxy S7 Edge-ul sau a refuzat sa tina aplicatia Clock deschisa in background pentru mai mult de un singur test si fara vreo explicatie nu a reusit sa reproduca rezultatele primei incercari.

Galaxy S7 edge, iPhone 6s Plus, Nexus 6P, Moto X Pure 1

Acum dava veti spune ca iPhone 6S Plus are o rezolutie mai mica decat celelalte terminale, ei bine el nici nu are procesor octa/quad-core sau 4 GB RAM, asa ca discutia nici macar nu are rost pentru ca producatorul isi asuma performantele in baza hardware-ului pe care il implementeaza.

Acestea fiind spuse, trebuie sa mentionez faptul ca terminalul avea chip Snapdragon 820 cu procesor quad-core, acesta avand performante inferioare chip-ului Exynoss octa-core folosit in alte Galaxy S7 Edge, asa ca performantele vor fi diferite in teste cu acel terminal.