Digitaliada – Orange creeaza laboratoare digitale in 30 de scoli

Orange, prin fundatia pe care o are in Romania, a anuntat astazi extinderea programului Digitaliada si crearea de 30 de laboratoare digitale in scolile din mediul rural din Romania. Toate aceste 30 de scoli vor avea laboratoarele digitale echipate complet si vor avea inclusiv materiale digitale educative pentru matematica si informatica, 82 de profesori fiind deja instruiti pentru a le folosi cu elevii.

Digitaliada aduce in cele 30 de scoli din mediul rural nu mai putin de 124 de proiecte didactice adaptate care pot fi accesate pe tabletele disponibile pentru elevi. 826 de tablete, 31 de laptop-uri si 28 de videoproiectoare cu ecrane de proiectie vor fi oferite de catre Orange pentru 3400 de copii care invata in cele 30 de scoli in care proiectul este derulat, investitia facuta de catre fundatia Orange fiind considerabila.

Prin programul Digitaliada cei de la Orange au dotat pana acum 10 scoli gimnaziale rurale cu laboratoare digitale si au instruit 30 de profesori pentru a le folosi. Nu mai putin de 1000 de elevi s-au bucurat de laboratoarele digitale pana in prezent, cei de la Orange echipand clasele cu 270 de tablete, 11 laptop-uri, 8 videoproiectoare si o imprimanta multifunctionala, astfel incat experienta de invatare sa fie una completa.

Fundatia Orange prezinta in clipul video de mai sus o parte din ceea ce inseamna Digitaliada, iar in infograficul de mai jos aveti deasemenea informatii suplimentare. Orange a investit peste 800.000 de euro in Digitaliada intr-un an de existenta a proiectului si trebuie laudat pentru ca daca statul este incapabil sa ajute copiii sa aiba o educatie demna de anul 2017, trebuie sa fie ceva care sa-l suplineasca.

Orange Digitaliada scoli