Vodafone. Anunt IMPORTANT al Comisiei Europene pentru Romania

Vodafone. Un anunt foarte important pentru Romania a venit astazi de la Comisia Europeana, iata ce a decis vis-a-vis de tara noastra organismul european.

Vodafone upc comisia europeana

Vodafone. Un anunt important a venit astazi de la Comisia Europeana cu privire la operatorul de telefonie mobila din Romania, si vorbim despre o schimbare foarte importanta in tara noastra.

Mai exact, cei de la Comisia Europeana au aprobat tranzactia prin care Vodafone a cumparat UPC, insa vorbim despre o tranzactie care implica multe tari, printre care si Romania, desi si clientii de aici vor fi afectati de aceasta schimbare majora.

Vodafone. Achizitia UPC a fost anuntata acum cateva luni de catre grupurile europene, iar in urma unei investigatii facute de catre Comisia Europeana, iata ca lucrurile s-au clarificat si au fost aprobate fara modificari.

Multumita acestei tranzactii, cei de la Vodafone vor avea in sfarsit o divizie de televiziunee pentru a putea vinde servicii complete fix – mobil pentru clientii din Romania, iar UPC este o companie cu un numar serios de abonati.

Vodafone. Anunt IMPORTANT al Comisiei Europene pentru Romania

Vodafone. Separat de divizia de televiziune, operatorul are acum si o divizie de internet fix, ceva ce deasemenea lipsa din portofoliul sau, insa iata ca lucrurile s-au finalizat foarte bine pentru companie, ceea ce este o veste buna.

In momentul de fata toti operatorii de telefonie mobila au si cate o divizie de internet fix si televiziune, astfel ca Vodafone poate intra in randul celor care ofera servicii complete pentru clienti, deci poate genera concurenta mai mare.

Vodafone. Suma platita pentru a cumpara UPC in Romania nu a fost dezvaluita, insa vorbim cu siguranta despre una consistenta, mai ales ca incasarile operatorului cumparat sunt de cateva sute de milioane de euro anual.

Procesul de tranzitie nu ar trebui sa afecteze in vreun fel clientii din Romania, iar asta pentru ca schimbarile vor fi facute doar la nivel administrativ, si nu se stie daca se va face un rebranding, sau nu, pentru servicii.

E posibil ca tot acest proces sa dureze cateva luni de zile pana cand va avea loc, dar ramane de vazut ce anunturi va ma face operatorul din Romania in urmatoarea perioada.