DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Anuntul IMPORTANT pentru Romani, ce va fi BLOCAT

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sunt in centrul unei dispute foarte importante care ar putea duce la blocarea unei schimbari asteptate de multi romani.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom blocat

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sunt in centrul unui anunt extrem de important, iar asta pentru ca urmeaza sa fie blocat ceva ce unii dintre romani asteptau de foarte multa vreme, mai exact licitatia pentru frecventele 5G. Mai exact, licitatia pentru frecventele 5G care ar trebui sa fie alocate pentru folosire de catre DIGI, Orange, Vodafone, Telekom ar putea fi total blocata dupa ce RCS & RDS a actionat in judetaca ANCOM deoarece vrea sa-i ia benzile licentiate deja din spectrul de 3500 MHz.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom vor spectrul de banda de 3500 MHz pentru retelele 5G deoarece aceasta permite oferirea celor mai bune servicii, cu cea mai mare latime de banda in orase, doar ca in momentul de fata RCS & RDS are in licenta unele benzi, pana in 2026, cu drept de prelungire. Cei de la ANCOM vor sa anuleze acum licenta pentru a repune banda in procesul de licentiere pentru 5G, insa RCS & RDS a actionat institutia in judecata, ceea ce ar putea bloca toata licitatia 5G pentru DIGI, Orange, Vodafone, Telekom.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Anuntul IMPORTANT pentru Romani, ce va fi BLOCAT

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom asteapta de mai bine de un an de zile licitatia pentru frecventele 5G, iar asta pentru ca in baza lor isi vor putea lansa retelele de telecomunicatii pe care atat de multi romani le asteapta de ceva vreme. Procesul dintre RCS & RDS si ANCOM ar putea bloca procesul de licitatie pentru DIGI, Orange, Vodafone, Telekom doar daca institutia nu renunta la pretentiile sale, si avand in vedere ca e posibil sa i se schimbe presedintele, nu e exclus ca lucrurile sa nu ramana la fel.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom vor ca licitatia sa aiba loc cat mai repede pentru a-si putea pune in aplicare strategiile pentru dezvoltarea retelelor 5G in Romania, insa atat timp cat exista litigii de acest gen, e improbabil ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna. E de asteptat ca DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sa nu aiba parte de o licitatie 5G anul acesta daca disputa dintre RCS & RDS si ANCOM va continua, insa deocamdata toata lumea asteapta sa vada daca vreuna dintre parti va ceda.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au planuri clare pentru a lansa retele 5G, primele trei avand deja retele active in diverse zone din tara, in timp ce ultimii asteapta de mult, si se pare ca in zadar, licitatia pentru frecventele 5G.