Ministrul Educatiei: Deciziile de Ultim Moment care Vizeaza Toate Scolile

Ministrul Educatiei Deciziile Ultim Moment Vizeaza Toate Scolile

Ministrul Sanatatii vorbeste intr-un interviu recent despre o serie de decizii foarte importante care au fost luate pentru scolile din toata Romania, astfel ca in momentul de fata au fost distribuite in toate scolile materialele video prin care autoritatile explica modalitatea de asamblare a testelor antigen.

Ministrul Sanatatii spune ca implicarea inspectorilor generali pentru distribuirea acestor materiale video face posibila inceperea testarii chiar de saptamana aceasta, decizia de a se baza pe ei pentru acest proces fiind una care aduce mai multa siguranta in scoli prin testarea la timp a elevilor.

“Ghidul de testare are 3 sectiuni, in primul rand in prima parte profesorul Rafila prezinta modalitatea de utilizare a acestor teste antigen pe baza de saliva. In a doua parte, eu, in calitate de profesor, fara competente medicale, administrez un test unui copil de 10 ani, de clasa a 4-a, pentru a demonstra cat simple sunt aceste lucruri.

A treia sectiune arata cum se pregatesc testele, iar doi membri ai guvernului, si Inspectorul General de Bucuresti, asambleaza cate un test, din componente, in cateva secunde. Acest material s-a promovat deja in toata reteaua de invatamant din Romania, in toate cele 17.730 de scoli.

Multumesc colegilor inspectori generali care s-au implicat cu rapiditate in distribuirea acestor 3 materiale suport video. Incepand de joi, fiecare elev a primit teste care vor fi administrate acasa, incepand de saptamana viitoare, sub supravegherea parintilor. Important este sa putem anunta rezultatul corect, si la timp, al acestui test, mai ales daca el este unul pozitiv.

Avantajul testarii in scoli este mult mai important decat aceasta problema, care poate fi depasita, si a fost depasita, va aduc la cunostinta, in mai multe judete deja, prin implicarea colegilor cadre didactice.

Exista teste in scoli, sigur ca da, avem probleme, dar aceste probleme le rezolvam prin implicarea fiecarui director de scoala, sau de gradinita, si inca o data va spun, sunt judete care au rezolvat deja aceasta problema prin implicarea cadrelor didactice.”