X

Marcel Bolos: Detalii despre PNRR si Jaloanele Modificarilor Fiscale, Explicate in Camera Deputatilor

Marcel Bolos a fost prezent astazi in Camera Deputatilor pentru a vorbi despre PNRR si jaloanele care au fost adoptate deja, el incercand sa aduca in atentia oamenilor modificarile fiscale privind taxele si impozitele, despre care se discuta de luni de zile, explicatii detaliate despre ele fiind oferite mai jos.

Marcel Bolos ofera informatii atat despre impozitele care trebuiau sa fie adoptate, conform PNRR-ului, cat si despre ceea ce ar putea fi adoptat in viitor, iar asta pentru ca un numar foarte mare de romani inca se intreaba ce urmeaza sa se intample, mai ales ca modificarile fiscale sunt foarte controversate.

“Mi-am rupt astăzi din timp să merg în plenul Camerei Deputaților și să citesc USR-ului din #PNRR-ul adoptat în timp ce erau la guvernare. După ce au condamnat românii și micile afaceri la taxe mai mari și practic ne-au condamnat fără echivoc, să facem reforma fiscală, astăzi au urcat pe culmea ipocriziei. Vin plini de patriotism feroce și ne spun că ducem România pe marginea prăpastiei.

Iată concret ce și-au asumat pentru români: Jalonul 205 – „Accentul se va pune pe eliminarea treptată a stimulentelor fiscale și a lacunelor fiscale în ceea ce privește impozitul pe venit, impozitul pe profit”. 𝐎 𝐥𝐨𝐯𝐢𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐦𝐚𝐢 𝐜𝐮𝐦𝐩𝐥𝐢𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐥𝐚̆𝐭𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐭𝐚𝐱𝐞 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐜𝐚̆ 𝐬𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐚. Jalonul 206 – „Intrarea în vigoare a modificărilor aduse Codului fiscal care reduc treptat domeniul de aplicare al regimului fiscal special aplicabil microîntreprinderilor”.

Simplu spus, trebuie să reducem plafonul actual de venit de 500.000 euro până la 60.000 euro, iar aproape peste 176.000 companii să treacă la impozitul pe profit. Jalonul 207 – „Eliminarea altor stimulente fiscale cu scopul de a simplifica sistemul fiscal”. 𝐀𝐝𝐢𝐜𝐚̆ 𝐞𝐥𝐢𝐦𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐢𝐬𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐚𝐠𝐫𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚̆, 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐚 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐚̆. Noi, în schimb am încercat să îndulcim câtuși de puțin otrava pe care au pus-o în PNRR.

Ne-am luptat să păstrăm cota unică de impozitare de 10%, să menținem cota de 8% pentru dividende, fiind solicitată creșterea chiar la 16%, și să respingem cu vehemență creșterea TVA la 21%. În lipsa unor măsuri concrete, deficitul bugetar crește în continuare, deși ne-am chinuit cu măsuri interne să îl ținem pe loc în lunile iunie, iulie și august.

Chiar și așa, după cum vedeți, deficitul bugetar a ajuns din nou la cote alarmante la sfârșit de septembrie, respectiv la 3,56% din PIB. Nu mai puțin de 𝟓𝟔,𝟗𝟔 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢. Să înțeleagă și ei, dacă am converti suma în kilometri de autostradă – suntem pe minus cu vreo 2.280 km. Cât să facem autostradă de la București la Paris.”

This post was last modified on oct. 30, 2023, 9:48 PM 21:48

Disqus Comments Loading...