X

Ministrul Educatiei: Anunturi IMPORTANTE, de Interes NATIONAL, pentru Elevi, Parinti si Scoli

Ministrul Educatiei aduce in atentia a milioane de romani, elevi si profesori din tara, deciziile extrem de importane care vixeaza modul in care urmeaza sa fie sustinut examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala, Ligia Deca facand o serie de modificari foarte importante pentru ele, dupa cum puteti vedea mai jos.

Ministrul Educatiei explica in mod oficial ce presupun aceste modificari, dar mai mult decat atat vorbeste inclusiv despre bilantul realizarilor pe care le-a avut in cursul anului 2023, iar asta pentru ca Ligia Deca a reusit sa duca la bun sfarsit multe proiecte foarte importante, de care se vor putea bucura multi romani.

“În primul rând, aș vrea să asigur toți elevii că modalitatea de desfășurare a examenelor naționale – evaluarea națională și bacalaureatul – rămâne aceeași. Pentru clasa a 8-a, evaluarea națională începe pe 25 iunie, iar pentru clasa a 12-a, probele scrise încep pe 1 iulie. Anul acesta vom avea simulările puțin mai devreme cu adaptarea programei după care se vor desfășura simulările tocmai pentru a avea mai mult timp de recuperare.

În funcție de rezultatul simulării, să se poată organiza la școală sesiuni de consolidare, de recuperare, astfel încât rezultatele de la evaluare să fie unele bune pentru toți copiii. Astfel, simulările pentru clasa a 8-a încep pe 5 februarie, iar pentru clasa a 12-a ele vor începe pe 4 martie. Evaluarea, atât la simulări, cât și la examene, va fi digitalizată.

Sesiunea de bac de toamnă din acest an s-a desfășurat cu evaluarea digitalizată. Asta înseamnă că toți profesorii corectează într-o platformă și se reduce astfel riscul de punctaje greșite din cauza oboselii. Practic, extindem acest nou sistem modern, digitalizat. O să facem aceste modificări și ele vor fi evident valabile în anul școlar următor.

O să le punem în dezbatere publică, pentru că înainte de a face orice modificare, vrem să ne asigurăm că toți cei care trebuie să aibă un cuvânt de spus, profesorii, elevii, experții reușesc să aibă acest cuvânt. Fiecare dintre cei care au contribuit la finalizarea, adoptarea şi implementarea legilor educaţiei, la lansarea apelurilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Prin care cel mai mare val de finanţări din istoria recentă va ajunge în şcoli, la gestionarea cu solidaritate a grevei personalului din învăţământ, încheiată cu majorări salariale substanţiale, sau la gestionarea multiplelor procese critice în educaţie are respectul şi recunoştinţa mea”. Prin aceste măsuri se numără finalizarea proiectelor de legi ale educaţiei – “România Educată” (9 martie 2023), parcurgerea întregului circuit legislativ, inclusiv dezbaterea şi adoptarea în Parlament.”

This post was last modified on ian. 4, 2024, 11:58 PM 23:58

Disqus Comments Loading...