Nedgrader iPhone 3GS til firmware 3.1.2 ved hjælp af brugerdefineret ipsw – OPDATERING

Med lanceringen iPhone 3GS Apple skærpet sikkerheden og valgte at give brugerne mulighed for kun at gendanne til den firmware valgt af Apple som jeg sagde i artiklen dette og siden begyndte en rigtig mani med nedgraderingen til en ringere firmware. Alle præsenterer som den eneste løsning den metode, som saurik opdagede, nemlig at sende iTunes til sin server for at godkende firmwaren og fortsætte installationen.

Nå, det ser ud til, at nogen har fået oplysningerne forkert, eller at nogen lyver, fordi nedgraderingen kan udføres ved hjælp af en brugerdefineret ipsw! Ja, du hørte det rigtigt, den komplicerede metode forklaret af mig i tutorialen det kan undgås ved blot at bruge en brugerdefineret ipsw lavet med PwnageTool 3.1.4.

Efter forslag fra en besøgende af dette websted, jeg downloadede fra her en brugerdefineret ipsw, der aktiverer telefonen og jeg nedgraderet fra firmware 3.1.3 la firmware 3.1.2 uden at skulle ændre IP'er eller noget. Alt jeg skulle gøre var: Jeg tilslutter telefonen til computeren, åbner den iTunes, hold Shift nede, mens du klikker på Gendan; jeg vælger firmware 3.1.2 lige downloadet og klik ok. iTunes han gendannede uden problemer, og jeg kom til firmware 3.1.2 meget enkelt og nemt.

Hvis det er så nemt at nedgradere med blot en simpel brugerdefineret firmware, ingen SHSH-blobs, intet gemt fra serveren saurik, hvorfor promoverer alle hans metode?

UPDATE: denne metode virker LIGE hvis du opdaterede til firmware 3.1.3 ved hjælp af en brugerdefineret ipsw, og du vil vende tilbage til firmware 3.1.2 også gennem en brugerdefineret ipsw. Hvis du opdaterede til firmware 3.1.3 direkte fra iTunes denne metode NU det virker.

47 KOMMENTARER

  1. am 3.1.2 si nu ii pot da restore ..ai vr eo idee..? cum s ail fac sa reviona? cumetoda asta daca i fac update la 3.1.3 cu un custom facut cu snow breeze si apoi downgrade la 3.1.2 pierd decodarea?

  2. pai problema… este ca oricum nu ii poti da update cu un custom ipsw… eu am tot incercat dar nimic.. imi da eroare itunes… si am versiunea 3.1.2 … si vad ca nici cu asta pusa aici nu merge…

  3. @Drops: Deci ai incercat sa faci restore de pe 3.1.2 pe 3.1.2 cu custom firmware-ul din acel link si nu a mers? Imi vine greu sa cred din moment ce eu am reusit de pe custom 3.1.3 sa fac restore pe custom 3.1.2.

  4. Ce e de facut daca am facut update la 3.1.3 direct din iTunes ? Chiar nu exista nici o metoda de downgrade la 3.1.2 ? In afara de cea complicata..
    Trebuie sa astept jailbrake pentru 3.1.3 ?

  5. am luat de pe rapid share ipsw ul ala care imi activeaza tel…e fara update de baseband?
    eu intentionez ca sail duc 3gs ul la 3.1.3 cu snowbreeze firmware modificat apoi sa incerc downgrade la 3.1.2…. cu asta de il fac cu snowbreze si anume custom ipsw .1.3 nu face update la baseband…dar daca la restore ul cu 3.1.2 de pe link ul de mai sus imi face?sau dupa ce fac downgrade la 3.1.2 deschid blackra1n ul ii dau snow si merge?:D

  6. @robyd: Nu face update de baseband firmware-ul din link-ul de acolo, scrie la More info : Preserved Unlock baseband (that is the whole point of a custom firmware, right?!) deci nu, mie nu mi-a facut. Dupa ce revii la 3.1.2 trebuie doar sa instalezi blacksn0w din Cydia, nu e nevoie sa rulezi blackra1n pentru ca firmware-ul e cu jailbreak cu tot.

  7. @for pokker:
    da multumesc
    o s afac un custom la 3.1.3 apoi un update si apoi downgrade.. te anunt ce se intampla..apropo daca aveti nevoie de cont de rapid share… si daca stii ca sunt de incredere sau daca tu ai nevoe spun mi ca tocmai mi am facut unul…

  8. am reusit..nu am mai dus 3gs ul la 3.1.3. efectiv am dat cu shift si am ales versiunea care avea deja actiat telefonul .si apoi am decodat.versiunea care vine cu tel activata pentru 3gs are cydia.dar nu are appsync ul pentru 3.12 preinstalat:P eu asa crezusem.deci da se poate sa pui din nou 3.1.2 .Dar sa ai fisierul necesar……multumesc zaone si pentru cei ce vor sa incerce sunt mari sanse de reusita in cazul in care vreti un restore la3.1.2 merge…

  9. Am un 3GS cu noul bootrom, avea 3.1.2 cu blackra1n, mergea ok. Dupa un restore network settings, a pornit foarte greu pana in recovery mode, am rulat blackra1n, pe computer mi-a spus “done.waiting for reboot”, dar pe telefon a stat cu poza lui Geohot vreo5 minute, apoi s-a restartat. Dupa restart, evident, a facut acelasi lucru.

    Stiu sigur ca aveam ECID-ul salvat in cydia, am adaugat ce trebuia la Hosts file, am refreshuit cache-ul, am dat si restart pc-ului si am incercat un restore cu 3.1.2 official. “THIS DEVICE IS NOT ELIGIBLE..” si in dfu si in recpvery mode.

    Am mai incercat sa fac custom fw si pe 3.1.2 si pe 3.1.3 cu pwnagetool 3.1.5, am ajuns la dfu mode, unde nu vedea telefonul, pentru ca nu il pot porni, asa ca l-am pus in dfu manual si am incercat restore cu fw custom. Error 1600, de fiecare data si pe windows si pe mac.

    Ce sa-i mai fac?

  10. 3.1.2 dar nu booteaza. i-am facut jailbreak si cu redsnow 0.9.4 si tot n-a bootat. merge jailbreakul pana la capat, se restarteaza si ajunge la recovery mode, unde ar trebui sa folosesc blackra1n sau rednsow(just boot tethered), dar cu blackra1n se blocheaza la poza cu Geohot si ramane asa, iar cu redsnow nu se intampla nimic.

    Am Mac Snow Leopard. Am incercat si de pe xp si tot la fel. Telefonul ramane mai mult cu marul pe ecran decat ar fi normal pana intra in recovery mode.

  11. @com: Probabil ca incearca sa booteze si nu ajunge chiar atat de departe, ar mai fi o solutie pentru tine : http://www.zaone.ro/2010/02/13/downgrade-iphone-3gs-la-firmware-3-1-2-folosind-custom-firmware/ . Avand in vedere ca ai firmware 3.1.2 pe telefon atunci ar trebui sa poti face un restore tot la 3.1.2 fara metoda cu schimbatul IP-urilor. Eu am reusit sa fac de la custom 3.1.3 la 3.1.2, incearca si asta. Eventual poti downloada PwnageTool 3.1.4 si sa faci tu un custom exact cum e ala.

  12. am facut asta, dar imi da error 1600 cand incerc sa fac restore cu un custom firmware facut cu pwnage tool. singura metoda de a scapa de eroarea asta, in mod normal, e sa il pun in dfu mode din pwnage, dar de data asta nu-l vede

  13. @com: E foarte aiurea eroarea asta 1600, n-am reusit sa ajut pe nimeni sa scape de ea, eu n-am intalnit-o niciodata la iPhone-ul meu. De obicei eroarea asta e legata de DFU/Recovery Mode sau de port-urile USB, versiunea de iTunes, sistem de operare.

  14. Hej.
    Eu am downloadat un custom ispw dar e foarte mic. Are in jur de 130mb si nu il recunoaste itunes-ul.
    poti preciza care exact a fost ok pt tine?
    nu poti pune un link si pentru PwnageTool 3.1.4? nu prea as trage de pe torente aiurea.
    tak.

  15. am o gramada de aplicatii din cydia bagate aiurea. tel-ul e al unui amic care din curiozitate a bagat tot felul de porcarii din cydia si la um moment dat nu s-au mai deschis o parte din aplicatii. i-am dat un reboot si surpriza, a disparut cydia. m-am gandit ca nu e asa grav si i-am dat un “reset all content and settingsta ” iar dupa asta a ramas blocat cu cablul de date pe ecran. telefonul e 3gs never loked cu 3.1.2 firmware.
    ma poti indruma catre un tutorial? e necesar sa reiau procesul de restore? nu are nici ecid-ul salvat..
    am incercat si blackra1n dar nu functioneaza, apare imaginea lui geohot, ramane pe ecran de te plictisesti iar in final tot blocat e.
    ma gandeam ca avand firmware 3.1.2 e mai simplu de rezolvat, sper sa nu ma insel.

  16. Poftim, poti downloada PwngeTool 3.1.4 de aici : http://www.zaone.ro/?dl_id=28 . Faci un custom ipsw cu el si incerci sa-i faci prietenului tau restore, avand in vedere ca are tot 3.1.2 ar trebui sa mearga fara probleme, desi eu nu am reusit sa fac restore 3GS-ului meu care se afla in Recovery Mode, cu un custom ipsw, doar la un firmware normal. Poti sa incerci si metoda cu ECID-ul : http://www.zaone.ro/2010/02/05/tutorial-cum-sa-faci-downgrade-de-la-firmware-3-1-3-la-3-1-2/ . In cel mai rau caz poti face un custom ipsw pentru 3.1.3 si sa incerci sa`i faci restore cu ala.

  17. Am trei puncte la care sincer m-am cam incurcat…:)
    1. De la tutorialul asta, ce firmware ti-a mers pe tel? ca sunt pe site-ul ala cate 2 , 1 si 2, iar fiecare au in jur 130 mb.
    2.PwnageTool are extensia .dmg si nu mi-l vede calculatorul…
    3. Din tutorialul indicat de tine , nu inyeleg cum sa trag slide-rul in jos..”Daca sunteti utilizator de Windows Vista/7 mergeti in Control Panel/User Accounts/Change user Account settings si trageti slider-ul in jos” te tog sa ma ondrumi cu astea 3 puncte, poaye teusesc sa ii dau de cap 3 gs- ului.
    Am inteles gresit sau tu ai tel-ul nefunctional acum? Ai scris sa se afla in recovery mode dar in tutorial ai spus ca ti-a functionat downgrade-ul.
    Merci.

  18. @energigivende: Firmware-urile sunt arhivate, fiecare arhiva are 130MB.
    PwnageTool functioneaza DOAR pe Mac OSX, ma gandeam ca stii deja.
    Mergi acolo unde am zis eu in control panel si ai slider-ul si il duci in jos la never notify. Da, mi-a functionat downgrade-ul insa nu am spus in tutorial nimic de recovery.

  19. ok. merci mult. firmware-urile sunt arhivate dar cum le dezarhivez pentru ca winrar-ul nu le recunoaste? au terminatia .ispw001 si 002 ceva de genul.

  20. salut!am fc si eu din greseala update prin itunes la iphone 3g,l-am jailbreack-uit si acum imi apare ca am versiunea 3.1.3(7E18) si firmware 05.12.01…as putea sa ii dau cumva downgrade pt 3.1.2 sau ceva mai jos?

  21. Hej,

    am un terminal iPhone 3GS cu un firmware 3.1.3 updatat prin iTunes de curind.
    Pot sa ii fac downgrade la 3.1.2. pentru a-l decoda cu blackra1n?
    tak

  22. Hej,

    am un iPhone cu firmware ver 3.1 pe care am pus blackra1n.
    Am resetat telefonul si nu mai booteaza… Sta in ecranul de boot si tot invirte la floricica aia de 12 ore…. Ce e de facut?
    L-am conectat la iTunes si sistemul propune un restore la versiunea actuala 3.1.3…. ceea ce nu e de dorit.
    Cum il restaurez la 3.1?
    Nu e salvat nimic in Cydia in prealabil…
    Mange tak!

  23. salut am o problema cu iphonul. am un iphon 3g 3.2 si lam restartat dar nu mai porneste si nici itunesul nu il mai recunoaste ce e de facut?

  24. am tinut butoanele apsate imi apare marul pe ecran si imi arata ca se incarca dar de acolo nu mai merge si nu stiu ce sa ii mai fac

  25. am un iphone 3g si am baga os 4 2 1 si nu imi place ca mananca mult din baterie…merge putin mai greoi…ce trb sa fac ca sa il aduc la 3 1 2

  26. p ecran mia ramas blocat o img in care imi arata ca sa conectez iphone ul la itunes ….si itunes imi spune: itunes has detected an iphone in recovery mode. you must restore this iphone before it can be used with itunes. ce trb sa fac?