Windows Phone 7 en fiasko i USA?

De seneste par dage blev Windows Phone 7 officielt lanceret på det amerikanske kontinent, og Microsoft-virksomheden forventede nok at få det højeste salg her, men desværre var situationen mere end utilfredsstillende for virksomheden fra Redmond. Selvom Windows Phone 7 og de 4 kompatible terminaler (lanceret i USA) havde en intens kampagne og var tilgængelige hos flere operatører, overensstemmelse til nogle analytikere blev der på lanceringsdagen kun solgt 40.000 stykker terminaler med Windows Phone 7. Ser man på tallene i denne artiklen hvor jeg specificerede, at O2 Germany solgte næsten 80.000 på lanceringsdagen, vil jeg sige, at estimaterne fra amerikanske analytikere er noget unøjagtige.

Jeg ville foretage sammenligninger med salget registreret af iPhone 2G eller den første terminal udstyret med Android, men der er ingen mening, fordi jeg personligt anser disse skøn for at være totalt urealistiske for et land som USA. Jeg vil sige, at Microsoft solgte mindst et par hundrede tusinde terminaler på lanceringsdagen, eller det er i det mindste det, jeg gerne vil tro.

19 KOMMENTARER

  1. OK nui nici o problemma il luam doua htc hd 7 costa 450lire si iphone 4g costa 499lire din aplle store dar intreb ca iphone 4g unlock? Am iphone 3g nu poate unloked din cauza baseband 15.04.02

  2. Nu văd niciun motiv pentru care cifrele din SUA ar fi inexacte. Nu văd de ce am deduce cifrele de vânzare dintr-o țară prin extrapolarea cifrelor din altă țară. În afara diferențelor dintre două piețe relevante total distincte, mai există și diferențe de mentalitate, adică americanul are o gândire dominată de practicitate (cum rezolv cât mai simplu o problemă), iar neamțul una dominată de economie (cum o rezolv cel mai ieftin).

    Iar când a văzut neamțu’ cât de ieftin se dădeau telefoanele cu WP7, și-a zis “Uau, smartphone la mai puțin de 50 de oiro? Ocazia nu trebuie ratată!” și a dat buzna în magazinul spaniolului (O2) și-al englezului (VF). Americanul nu-i așa.

  3. pfiu!… ce bine mai stiu unii cum gandesc americanii si nemtii… ce analize desuete, frate!…
    Daca vom continua astfel… halal…

  4. @Glm: Comentariul tău la comentariul altora n-are nicio noimă! Decât să scrii mesaje doar pentru a te vedea postat cu ele, mai bine te-întorci cu nasul în PC-urile pe care le ai de depanat (contra cost – ce desuet!).

  5. Tigrule,cum tu analizezi americanii si nemtii,asa te analizam si noi,esti un fel de Robert Turcescu al Romaniei,un mare deontolog,care le stie pe toate,viata pe pamant a inceput si se va sfarsii cu acordul tau..
    Si ca sa fiu ontopic,Zaone are dreptate,in o saptamana la aproape o jumatate de miliard de locuitor fii convins ca se vindeau mai multe telefoane din astea,dar nu domne,totul tine de ideologia gandirii,ne-a explicat maestrul regalis mai sus,pe ei tigrule.

  6. nu stiu care vrea mai mult sa-si vada postarile, cu siguranta tu esti un postac fruntas, pacat ca scrii aiurea. ce ti se pare desuet ca depanez pc-uri contra cost? nu vezi ca nu ai nici o logica?
    la ce analize faci poate te ia boc consilier sa-i spui si ce gandesc romanii si s-ar alege praful…

  7. @Chc: Faptul că îți începi comentariile cu atacuri la persoană este ilustrativ pentru primitivitatea gândirii tale. Dacă cineva își exprimă un punct de vedere față de un subiect, nu înseamnă că se consideră atoateștiutor. Îți vei da seama de asta când mai însușești din cultura dialogului.

    Iar de faptul că MS s-a așteptat la vânzări mai mari nu mă îndoiesc, așa a făcut și la încercarea anterioară de a concura cu iPhone, când a vândut din Kin Phone … cât? 500 de exemplare? ROFL! Și s-a retras cu coada între picioare din confruntare și s-a apucat de WP7, cu care are mai mult succes, dar nici pe departe cât au concurenții cu celelalte sisteme de operare pentru smartphone-uri.

  8. @Glm: Mătăluță îți câștigi pâinea din cauza unei industrii care s-a complăcut ani de zile să scoată produse mediocre și unde defectele și problemele frecvente erau acceptate ca un dat. Îți înțeleg iritarea când vezi că lumea se îndreaptă spre noi tipuri de device-uri pentru care activitatea pe care o desfășori nu mai este necesară, vei fi ca celebrul fabricant de trăsuri Studebaker în era automobilului, practici o specialitate din ce în ce mai desuetă.

    Iar de domnul Boc să nu-ți faci nicio grijă, se descurcă bine și așa cum e, să facă totul praf ce mai mișcă prin economia românească! 🙂

  9. nu stiu care vrea mai mult sa-si vada postarile, cu siguranta tu esti un postac fruntas, pacat ca scrii aiurea. ma repet, doar, doar vei intelege… dar vad ca aberezi in continuare, nici nu ma mai obosesc sa-ti raspund. hai pa!…

  10. @Glm: Eu măcar postez “on topic”, nu ca alții care n-au altceva mai bun de făcut decât să facă pe troll-ii prin secțiunile de comentarii și să se ia de cei care își exprimă un punct de vedere față de subiectul în discuție.

    Rămân la părerea ca această primă versiune de Windows Phone 7 este încă incompletă și nefinisată și nu poate convinge decât printr-un preț scăzut al terminalelor pe care vine instalată. Ceea ce nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa.

    Celebrele “fotocopiatoare din Redmond” mai au încă destule surse de inspirație în lumea smartphone-urilor, pe care să le “incorporeze” în versiuni viitoare de WP7.

  11. pai sigur, parerile tale atotstiutoare si edictele tale inatacabile sunt perfect on topic cu aroganta, si agresivitatea in a-ti prezenta comentariile si, fereasca sfantul sa te contrazica cineva sau sa-ti spuna verde in fata ca bati campii, ca atunci te versi scriptic si umpli doua site-uri, numai sa vada lumea cat de “erudit” esti si cat de inalte iti sunt opiniile ezoterice…

  12. @Glm: Nu mă voi coborî la nivelul invectivelor pe care le promovezi și nu mă voi lăsa atras într-o ceartă neproductivă cu troll-i ca tine, care postează off-topic și în mod agresiv, doar pentru că nu au cu cine să se certe pe altundeva. Eu mă voi opri aici și nu am de gând să mai continui dialogurile inutile cu troll-ii.