Apple, iPhone 5 og lanceringen i juni

Azi dimineata au aparut oplysninger care indicau faptul ca iPhone 5 ar urma sa fie lansat in luna iunie in urma unor prezentari succesive tinute de Apple. Informatia venea de la un ziar din Coreea de Sud care ar fi citat un oficial al operatorului de telefonie mobila SK Telecom. Mie unul lansarea in luna iunie mi se pare mai mult ca sigura insa cei de la The Loop au venit in acesta seara cu un articol care infirma acel zvon. The Loop citeaza o “sursa” din interiorul Apple care declara ca iPhone 5 nu va fi lansat in iunie ci defapt in toamna acestui an sau poate anul viitor.

Reports on Tuesday suggest Apple will unveil the iPhone 5 at the end of June. This is not true. My sources said today that rumors of an iPhone 5 release at the end of June were completely false. The rumor started on a Korean site, translated by MacRumors, and that Apple had confirmed the news. Doesn’t it seem strange to anyone else that Apple would confirm the release of the iPhone 5 in Korea before confirming it in the U.S.?

The Loop a pornit primele zvonuri legate de aceasta lansare intarziata a iPhone 5 si acum vine sa demonteze articolul din Coreea de Sud. Poate ca acel articol era fals insa mie mi se pare destul de interesanta atitudinea celor de la The Loop care vin repede sa infirme informatiile. Sa incerce oare Apple sa ia atentia de la iPhone 5 prin aceste zvonuri? Stim cu totii ca incepand cu luna iunie vanzarile pentru iPhone o iau “la vale” pentru ca urmeaza lansarea unui nou model iar anul trecut Apple a grabit lansarea iPhone 4 datorita prototipului prezentat in luna mai de Gizmodo.

Zvonurile acestea se bat cap in cap si imediat ce apare unul care indica o lansare in iunie, apare altul de la o publicatie cunoscuta care infirma informatia si merge pe varianta lansarii in toamna. Eu unul raman increzator in lansarea din iunie si cred ca iPhone 5 va fi un fel de iPad 2 sau iPhone 3GS, adica o concentrare pe putere de procesare mai buna si nu pe functii noi.