Video: Notifikationscenter og ligheden med MobileNotifier

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-mP0CCytmoM[/youtube]

Umiddelbart efter præsentationen af ​​Notifications Center tænkte mange af jer sikkert på, hvor mange ligheder der er mellem Apples system og MobileNotifier. I klippet ovenfor har vi et oplæg lavet af Peter Hajas, initiativtageren til MobileNotifier-projektet, som nu er Apple medarbejder. Hajas blev ansat af Apple engang i maj, og i juni præsenterede virksomheden for hele verden et meddelelsessystem, der i nogle henseender ligner Android, men også ligner MobileNotifier.

I betragtning af, at udvikleren af ​​tweaken fungerer for Apple, er det ikke svært at tro, at han har solgt hele sit arbejde, og hvis dette er tilfældet, så er jeg for én glad, for vi har endelig i iOS 5 et notifikationssystem, der er klart bedre end den i iOS 4. Apple tog visse ideer fra andre og forbedrede dem, så vi i meddelelsescenteret ikke kun har vist mistede meddelelser, men også widgets til applikationer, widgets, der kunne implementeret af udviklere i deres egne applikationer, hvis de ønsker det.

Endelig er der fra mit synspunkt store ligheder mellem Notifications Center og MobileNotifier, men da Peter Hajas arbejder hos Apple, er det muligt at se andre gode ideer nå iOS.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QGFVZNSMU28[/youtube]

26 KOMMENTARER

  1. ft ft bine, eu asa imi imaginez conceptul de widgets,puse in notification bar,ca doar de asta sunt widgeturi sa nu le ai pe ecran,la fel de bine ai putea sa accesezi aplicatia de care apartin,dar totusi e mai bine asa

  2. Apple a “reinventat” si “inovat”…… Again …. Samsung a “copiat tehnologii patentate” ….. Hahahaha ….. Totul se leaga de cuvintele pe care le folosesti …..

  3. apple nu scoate produse 100% originale. tehnologiile pe care ei le considera inovatoare astazi, existau de ceva timp implementate de alte companii…cum sa vorbesti de originalitate in cazul asta? eu cred ca e doar mandrie.

  4. imita? imi pare rau, am impresia ca fanii apple nu realizeaza ce e in jur, privesc doar la preferatii lor.

  5. Zaone, nu vorbim de estetica, gusturile nu se impun, nici nu se discuta. vorbeam doar despre anumite tehnologii, scoase cu surle si trambite de apple ca fiind no si ele defapt existau bine-mersi de ani buni pe piata. asta ma deranjeaza, si apple (si evident nici fanii) nu ar recunoaste asta veci.

  6. @vladcbu: Ia uită-te matale nu mai departe de iDevice.ro să vezi cum se apare la câteva zile câte-un nou brevet de invenție înregistrat de Apple și apoi să să realizezi ritmul în care se inovează la ei. Și chiar uitându-ne în urmă, unde ai văzut tu carcasă Unibody la notebook-uri înainte de MacBook Pro sau telefon cu input doar prin ecran cu multitouch înainte de iPhone, ca să dăm doar câteva exemple?

  7. android copie? pardon, dar faceam ota update de mult pe htc, sau notifications, androidu le avea de la nastere. sa nu mai vorbesc de redarea in format 1080p, hotspot-ul, widgeturile si lista poate continua.
    Apropos de tehnologie, @tigris da un search pe google si mai vedem daca apple o dezvoltat multitouch-ul. incarcarea wireless e de ani buni la produsele unor companii japoneze. nu am nimic cu apple, dar nu ei au pus ” coada la pruna” la toate.

  8. La faza cu multitouch nici nu cred ca trebuia sa mai spui ceva. Apple a fost compania care a dezvoltat cele mai bune ecrane multitouch pentru smartphone-uri in 2007. Daca nu era Apple te jucai si acum cu Nokia N101 si Android era doar un concept.

  9. @vladcbu: Android este evident o copie, doar uită-te cum arăta Android înainte de apariția iPhone și cum s-a transformat după. Doar de-aia a fost alungat Eric Schmidt, pe atunci CEO la Google, din Consiliul Director al Apple, asta știe toată lumea.

    Și îmi mențin susținerea că iPhone a fost primul telefon cu input multitouch, prototipurile de telefoane Android de dinainte de iPhone erau cu tastatură de telefon ca Nokia, altele cu tastatură QWERTY ca Blackberry, iar după apariția iPhone au trecut brusc la touchscreen (la început fără multitouch, adică ceva mai primitive ca iPhone).

    Telefoanele Android = copii ieftine de iPhone. Clar.

  10. ok, copii ieftine, dar unde gasesc la iphone procesoare dual-core, hdmi-out, camera de 8 mp cu inregistrare 1080p la 30 de frame-uri, 1 Gb de RAM, ecran de 4.3, NFC, sa nu mai vorbesc de bluetooth( sa mai veniti sa-mi laudati iphone-ul cand puteti transfera un fisier intre doua telefoane, si un nokia de acum 7 ani face asta ). Cum am zis, OTA update faceam de mult timp, notificatii si widgeturi inainte cu muuult de IOS 5, sa nu mai vorbesc de jenanta imposibilitate de a sterge muzica direct din telefon, pe celelalte ios-uri sau redarea de continut video 1080p. doar acum puteti vedea filmulete hq pe youtube pe 3g? sunt articolele tale zaone. descarcarea simultana a mai multor aplicatii o poti face pe android de mult, sa nu mai vorbesc de multitasking. unde gasesc sau se gaseau toate astea pe iphone de calificati androidul drept copie?

  11. iPhone 4S/5 va avea procesor dual core, aici deja bati campii pentru ca primele terminale Android cu asa ceva au fost disponibile pe piata acum maxim 3 luni. Chiar daca nu va avea camera de 8 megapixeli va avea una de 5 cu inregistrare 1080p la 30fps. Cand iPhone 4 inregistra 720p la 30 fps restul androiderlor se puneau in cur. Camera din iPhone 4 este mai buna decat cea din alte terminale Android cu camere de 8 megapixeli iar la filmat nici nu mai zic, citeste si vei intelege diferente.e 1 GB RAM? Pai iOS e Android ca sa manance tot ram-ul aiurea precum o face Windows? Ecran de 4.3? Daca vreau o farfurie ma duc si-mi cumpar de la magazin, un ecran de 4 inch este necesar in iPhone, dar ce e peste 4 deja da in ridicol. Da, exista o problema cu transferul de fisiere prin bluetooth insa iCloud rezolva tot, bluetooth moare incet dar sigur. OTA update, asta e o functie atat de importanta pentru tine? Hai sa vedem, la cate luni de la lansarea oficial a unei versiuni a Android a aparut si o versiune pentru terminalul tau? iOS apare simultan pentru toate dispozitivele compatibile, Android e un mare FAIL la treaba asta.
    Se va putea sterge muzica direct din telefon si din cate stiu eu e nevoie de root pe Android-uri ca sa redea continut 1080p asa ca nu ai ce comenta aici.

  12. iPhone si iOS au avut o evolutie liniara, in comparatie cu htc, samsung, lg, nokia si android, care au incercat tot felul de strategii sortite esecului.
    Toti producatorii care au folosit Android au mers in paralel si cu alte sisteme de operare, pentru ca nu stiau care va prinde. La inceput, Android avea qwerty . Au renuntat. La inceput, producatorii aveau voie sa-si suprapuna UI-urile peste cel standard al Android. Au renuntat.
    In timp ce Apple a implementat functii noi pe care stiau sigur ca userii le vor in iOS(desi au facut-o cu pipeta, tipic pt Apple, care mereu a vrut si a reusit sa vanda scotand in evidenta micile detalii inovatoare-exemplu: spotul tv “I’m a Mac” cu incarcatorul magsafe), Google a bagat la gramada tot ce a crezut ca e necesar.
    Rezultat? Apple a vandut mult mai mult, iar iPhone-ul a devenit un cult, in timp ce Android e..o alternativa ex-opensource:) OSX vs Linux, nu?

  13. da zaone, va avea, va implementa, va integra, nu am nimic impotriva, dar atunci unde e copierea ? ? asta nu inteleg, din cate spui androidul le avea inainte.
    uitate la data la care o aparut optimus 2x, nu cred ca doar acum 3 luni. si in plus nu ai atins toate exemplele pe care le-am dat.

  14. @com nu stiu, cifrele spun ca numarul terminalelor cu android vandute creste. da, e osx vs linux. windows-ul sta si priveste:))

  15. numarul terminalelor cu android creste pentru ca numarul de smartphone-uri vandute creste si cam atat. Si da, in jocul asta, windowsul sta si priveste.

  16. nu inteleg dc sunt atatea discutii pe tema asta… mare lucru apple a copiat o simpla bara… androidul a copiat tot 90% din ios:)))