Google anklager Apple og Microsoft for at forsøge at "ødelægge" Android OS

      De seneste retssager anlagt af Apple til producenterne af Android-terminaler ser ud til at have forårsaget problemer inden for Google-virksomhedens styrende organ. I går offentliggjorde Googles SVP (Senior Vice President) og CLO (Chief Legal Officer) for Google, David Drummond, en artikel på Googles officielle blog, hvori han anklager Apple, Microsoft og andre virksomheder for at køre en kampagne for at skræmme producenter af Android terminaler. Artiklen er lang, men den er fokuseret på den seneste patentkrig, hvor mange virksomheder blev involveret, men Google taler om en koalition dannet mod Android-terminalproducenter. Grundlæggende forklarer Google det faktum, at Apple, Microsoft, Oracle og andre er begyndt at købe nogle mindre virksomheders patenter for at bruge dem mod Google- og Android-terminalproducenter.

De gør dette ved at gå sammen om at erhverve Novells gamle patenter ("CPTN"-gruppen inklusive Microsoft og Apple) og Nortels gamle patenter ("Rockstar"-gruppen inklusive Microsoft og Apple) for at sikre, at Google ikke fik dem; søger $15 licensgebyrer for hver Android-enhed; forsøger at gøre det dyrere for telefonproducenter at licensere Android (som vi leverer gratis) end Windows Phone 7; og endda sagsøge Barnes & Noble, HTC, Motorola og Samsung. Patenter skulle tilskynde til innovation, men på det seneste er de blevet brugt som et våben til at stoppe det.

       Du kan finde hele historien her og du har der beskrevet nogle grunde til, hvorfor Google græder nu efter at have kopieret andres teknologier og ikke finder en metode til at løse problemet. Da Google stjal ideer fra andre, var alt ok, og Android voksede, men nu hvor visse virksomheder bruger deres patenter til at tvinge Google til at betale for brugen af ​​teknologier, er alt galt. Det er rigtigt, at Apple kører en hård kampagne mod nogle Android-terminalproducenter, men det har grunde til at gøre det, og alle lagde mærke til, hvordan Google forstod at "innovere" ved at lancere et styresystem og nogle terminaler, som ikke var 100% lavet af dem.

       Hvis der virkelig er dannet en koalition mod dem fra Google, er erhvervelsen af ​​patenter fra forskellige virksomheder for at sagsøge Android-terminalproducenter kun et logisk skridt. Google tog nogle risici, da det producerede Android OS, Android-terminalproducenter tog nogle risici, når de kopierede andres designs, og nu peger de alle fingeren på de "slemme fyre", der kræver deres ret, lovligt.

45 KOMMENTARER

  1. Lol,ok innafara de multitouch care nu e inventat de crapple ce a copiat android?ati pus mana pe un tel cu acest sistem de operare?Singurul care a copiat este samsung prin al lui tw LAUNCHER care dupa parerea mea este o prostie
    daca tot vb de copiat ce ziceti de status bar/notofications din ios5?de pseudo widgetsurile ce le aduce?

  2. @zaone

    erm, inteleg ca iti place iPhonul mai mult decat Androidul (sunt in aceeasi categorie de altfel) insa asta nu e motiv sa fii atat de “biased”. Interesul tuturor utilizatorilor este ca Android sa fie o platforma FOARTE BUNA, si diferenta intre cele doua sa fie minora mereu. Din punctul asta de vedere, pentru tine si pentru restul oamenilor normali care nu fac parte din companiile astea, interesul este ca toate brevetele sa fie la liber.

    Nu ma intereseaza cine a inventat colacul de WC, si nu am chef ca o singura companie sa faca wcuri. Intelegi?

  3. @ikb nu compara tehnologia cu lucruri banale. Exista o multitudine de metode pentru a creea un design , niste componente , niste software-uri etc.
    si daca compari un telefon cu un WC , atunci in curand telefonul va fi asa banal ca nici nu iti va pasa ce cumperi , ca in fond , “te c**i” pe el.
    @Volt , eu m-am jucat pe android si mai mult mi-am facut nervi. se blocheaza din senin , crashuri , tot felul de prostii , ok inteleg o data , doua se intampla si la iOS ca nu e perfect , dar la android se intampla mereu. M-am jucat pe sgs 2 , degeaba ai hardware daca software-ul e facut din hartie.
    Numai Bine !

  4. @ikb: Gandeste ca un om care munceste pentru ceva si nu vrea sa vada lucrul ala folosit de altii fara sa plateasca. Dupa ce gandesti asa mai discutam despre brevede de inventie.

  5. de ce dai,de ce dai ma?…..cam asta spune Google acum,e drept ironizez,dar e grozav google+…:))))…cea mai penibila aplicatie,atit ca manualitate cit si ca timp de raspuns…

  6. da, teoria poti sa o duci la extrem, daca vrei, dar pierzi esenta, ca dovada actiunile juridice despre care vorbim. Practic brevetele pe care se cearta toti producatorii de smartphones/etc sunt intr-un numar absolut ametitor, exista departamente intregi care incearca sa sape prin hatisul lor fara sa le dea 100% de capat, realitatile sunt gri, pentru ca nimic nu e original 100% ci provine din altceva iar interesul pentru utilzator e absolut zero.

    E doar un sistem care opreste nou venitii sa ajunga sa fie competitori directi cu producatorii deja stabiliti si, ca side-effect, le permite lui Apple/Samsung/HTC/wtv sa se mai zgandare unul pe altul in instante.

    Brevetele nu se mai refera demult la cine stie ce inventii, daca ai orice rahat cat de mic poti sa ii faci si un brevet, pt ca nu se stie cand vreodata o alta firma face ceva pe baza chestiei respective si poti sa ma i scoti niste bani de pe undeva sau sa blochezi un nou produs. Poti sa te uiti in lista ta de articole cu brevete de pe blog, useless stuff 99%.

  7. Ce va mai place sa papati … rahat cu zahar pudra 🙂
    @Calin … google intentionat are aceasta “atitudine” ca sa aibe castig de cauza pe langa cei care judeca cazul(rile). Acei oameni suspecteaza (ceea ce e de fapt si foarte evident), ca apple vrea sa o puna de un mic monopol. La fel de evident zic monopol pentru ca ceilalti dezvoltatori de sisteme (inclusiv microsoft) sunt prea mici ca sa fie luati in seama. Deja se investigheaza aceasta posibilitate…. si atunci e normal ca google sa profite… si sa faca pe victima.
    Oricum nu inteleg de ce va doriti monopol apple … ca sa poata sa-si bata joc SJ si mai mult de voi!? …”invata ba sa tasezi pe ipad7 cu degetu mic de la picioroul stang! Ce nu-ti convine… mars d’aci …aa si vezi ca nu mai ai de unde sa cumperi altceva ca am distrus noi tot”
    Ce uameni domle!?

    Noroc ca nu o sa se intample asa ceva. Probabil o sa-i coste pe cei de la google cateva milioane, si au de unde sa dea… dar vor reintra la normal… iar apple fan vor simti foarte in curand fiorul rece pe spinare al dezamagirii si al infrangerii in fata androidului …mwuhahaha
    @Alin …, ca sa zic asa “sa mori tu!” … al dreacului android noi fanii android oare de ce nu patim la fel pe dispozitevele pe care se gaseste android? ..cum dracu se face ca numai in mana unor idevice-isti se intampla atatea crashuri, restartari, blocari … bai ce fascinanti de ghinionisti sunteti voi …. eu cred ca detecteaza telefonul spiritul de troll din voi si de aia face asa… are alergie la voi … pacat ca nu si musca :)))))))))))

  8. wwoooooww,referitor la pomelnic..:)))..sincer as prefera oricind un BADA in locul android-ului pe culmile duelurilor spre cea mai buna tehnologie de soft,android dezamageste crunt pt cit e de implementat,nu imi este de mirare de ce Samsung o prefera ca alternativa(bada-ul),tie?…:)))..glumeam..si da imi doresc un soft care sa dea batalie direct cu Apple,ca Apple sa nu fie dominant pe piata device-urilor,soft-ului….iar google a dat un kiks mare prin ultima updat-are cu google+,saraca inceraca sa supravetuiesca,dar cind o sa cada,cade cu tot cu android,cu toate ca nu stiu care pe care trage in jos in ultima perioada.

  9. @ikb nu prea sta in picioare teoria ta, eu fol smart phone de pe vremea lui P800 si atunci Apple nu vindea telefoane. Am asteptat multa vreme ca cineva sa inoveze in telefonie si a facut asta un nou venit pe piata – Apple. Acum e normal sa incerce intr-un fal sa “icetineasca” concurenta care NU iNoVEAZA, fura. Asa cum Apple a aparut din senin dar cu produse total diferite si ceilalti trebuie sa faca acest efort, altfel o sa cumparam acelasi iPhone si peste 10 ani. Daca alte companii nu inoveaza nici Apple nu mai este fortat sa inoveze in acelasi ritm….

  10. zaone l-ai vazut pe calestar ce a postat,nici macar prin cap nu ti-a trecut sa ii stergi postingul,sa fi zis unu ceva de apple,ce ii faceai??Parca nu erau permise jignirile,aaaa acum am inteles,nu sunt permise jignirile la adresa apple,la adresa altora maxima aroganta…

  11. zaone eu stiu ca ati iei bani de la apple ca sa faci toate comentariile astea de c…t despre android dar sa speram ca comunitatea europea va face an sfarsit web os si dupa aia vedem cum ai so iei an c.r cu toate afirmatiile tale si toata audienta asta a ta.dai ca cand o sa moara STEVE JOBS vei deveni CEO apple

  12. @dorin
    Urmatoarea afirmatie nu e indreptate spre zaone, ci e o afirmatie generala despre unii fani apple ca raspuns la ce a zis dorin:
    “Dorine, tu chiar crezi ca unii trebuie sa primeasca bani de la apple, ca sa fie trolli, chiori, prosti-deadreptul pe alocuri!? Sa stii ca aceasta atitudine de aparare a idevice-urilor le vine foarte natural unora … ba chiar sunt in stare sa-ti dea in cap… si vor sari la orice ocazia de a scuipa in orice produs concurent… pe GRATIS … da da! Ei au o datorie morala fata de banii care i-au aruncat pe fereastra, ca sa-si protejeze prostiile de aparate!”.
    Atitudinea ta nu isi are locul aici… insa la fel nici atitudinea a 90% din cei care scriu aici care au cazut prada fortei intunericului

  13. @ramadri: Auzi eu spun sa revii cu picioarele pe pamant. Fa-ti un blog despre Android si propovaduieste acolo puterea binelui. Unele fraze ma fac sa ma gandesc ce anume trece prin capul unora.

  14. Eu nu am nimic de demonstrat … nu simt nevoia sa fac un blog in care sa laud un obiect.
    As fi mai rau decat “credinciosii” care se inchina la statui cu animale sau icoane.
    Nu inteleg de ce te ataci!? Eu doar combat afirmatiile stupide a unora, nu mi-am facut un scop sa te atac pe tine!. Am si zis in reply-ul de mai sus, ca nu ti se adreseaza.

  15. Cand vii si spui lucruri de genul : “Atitudinea ta nu isi are locul aici… insa la fel nici atitudinea a 90% din cei care scriu aici care au cazut prada fortei intunericului” ma faci sa ma gandesc, ca poate in tabara Android exista fanatici. Nici Tigris nu o lua pe latura aceasta.

  16. Inseamna ca ai interpretat gresit ce am vrut sa spun.
    Mie unu mi s-a parut ca dorin chiar te-a jignit… si am vrut sa-i atrag atentia ca nu are motive sa te suspecteze ca primesti bani de la apple (si daca o faci bravo tie).
    In general am mai vazut genul asta de comentarii… ca vezi doamne daca unu apara un produs apple inseamna ca e pe statul de functii. I-am explicat ca unii sunt in stare sa fac si mai mult de atat, si chiar gratis.
    Legat de atitudinea celor 90%, era o aluzie la oameni gen Alin (de mai sus) cu afirmatii clare, conform definitiei de troll.
    Si in final cu forta intunericului era o gluma cu aluzie la Star Wars .. dar daca nu o poti intelege, e cam grav inseamna ca ti-ai pierdut simtul umorului

  17. Ei au o datorie morala fata de banii care i-au aruncat pe fereastra, ca sa-si protejeze prostiile de aparate!”….ironic modul in care te chinuie mintea sa vb in numele altora….daca m-am simtit?…aaa,da,pt ca e un site pt asa ceva,si vad ca in ultimul timp iti cam pierzi timpul in alta parte decit celor dedicat android man…sau mi se pare?… iti respect utilitatea enunturilor referitor la ce poate sa faca sg2 cu android,dar nu prea tolerez bataia de joc

  18. @mihai … sunt atat de sarac incat mi-am permis pana acuma : 1 ipod 4G 8 GB, 1 ipod 4G 64GB, un ipad 1 16GB wi-fi, un ipad 2 32GB wi-fi, un Samsung Galaxy S1, un Samsung Galaxy S2, iar de maine intru in posesia unui Motorola Xoom 32GB 3G cu o groaza de accesorii …. a … a… a… nu-i asa ca mai bine …. ramaneai filosof
    (nu era o lauda.. dar trollul trebuia “atacat”… luati-o ca atare va rog)

  19. Ati terminat cu ciondanitul? Nu faceti decat sa va certati ca niste copii de gradinita…”mami mi-a luat acadeaua!…mami mi-a luat bomboana!” in timp ce alti primesc bani ca noi consumatorul de rand cumparam produsul lor si nu este de mirare ca fiecare dintre noi isi apara brand-ul in functie de ce produs i s-a potrivit cel mai bine! Faptul ca giganti se cearta pe brevete este logic,fiecare vrea sa devina lider de piata mondial dar este greu pt ca intotdeauna se va gasi o minte luminata care sa inventeze ceva,altfel decat celalalt, si astfel va naste competitia! Cat despre Apple si Google,Samsung si Nokia,LG si HTC,mereu vor concura si noi vom cumpara…e bine cand softul e gratis (android) iar in pretul telefonului nu se regaseste si asa se potriveste unei game largi de utilizatori si nici de aruncat acel soft care are unic proprietar iar in pretul telefonului vedem asta. Oricum fiecare cumpara ce vrea si ceea ce i se potriveste dupa buzunar si modul de utilizare. Toate bune!

  20. @ramadri: lipseste iphone 4 din lista :))

    @ALL

    Cine nu stie Android-ul a fost creat de fost vicepresidente Apple cine poate va fi iarasi vicepresedinte la Apple ( poate Apple il readuce sa nu mai foloseasca nimic ce a invatat la Apple ), Steve Jobs a mai spus in interviu ca fost vicepresedinte Apple ( cine a fost plecat inainte lansarii iphone-ului dar avea acces la toate proiectele si prototipurile ) a furat gesturile din iOS sa foloseasca in Android precum pinch to zoom si astea, si ca observatie uitativa putin si peste iconitele din android, interfata de camera etc. sunt foarte-foarte asemanatoare cu cea folosita in iOS ( iOS a fost lanasat primul deci dupa acesta a fost copiat si nu invers ), de exemplu la symbian de ce nu este asa de asamanator la interfata, iconite, etc. Pentru ca ei nu copieaza de la iOS mai bine raman in urma decat sa fure munca altuia ( Apple face bine sa cere bani pentru fiecare licenta Android si eu cred ca nu ar fi prostie sa cere si pentru tablet PC-uri ca fara Aplle nu aveam tablet PC-uri ) deci @ramadri poate nu iti primeai maine motorola XOOM-ul daca Apple nu lansa anul trecut IPAD-ul si nu aveai nici Android daca Apple nu lansa iOS-ul!

  21. Corect. Nu neaga nimeni asta, ne mai chinuim insa unii sa atragem atentia, ca incet incet androidul a devenit mai bun decat sursa… dar altii nu sunt de acord….nu-i bai, bine ca exista cumparatori.
    Ca fapt divers androidul e la baxa linux…ceea ce s-a copiat de la ios, in afara de iconite, au fost cateva feature, precum cea mentionata de tine…dar totusi la baza nu sta ios-ul.

    ps: evident ca lipseste i4, ce dracu sa mai fac si cu el, cand am tot ce se poate avea pe sgs2, si sa mai dau pe el si cat nu face

  22. Tu stii, eu am incercat si sgs2 ( al unui prieten ) si iPhone 4 este mai bun, cel putin eu asa consider. Si unul si alta are problemele lui si la iPhone 4 ce are probleme eu nu le folosesc poate de aceea imi place mai mult iPhoneul ( de exemplu functia bluetooth nu folosesc si nici nu am folosit prea mult nici pe telefoanele mele anterioare: Samsung Omnia HD nokia E & N series… am Celeste Bluetooth instalat pe el, deci pot sa trimit/primesc orice prin bluetooth de la orice telefon dar nu am folosit nicicand, ce imi trebuie descarc de pe PC in iPhone, in caz ca are cineva ceva muzica sau poza ce miar trebuii imi pune pe un USB stick sau CD si il pun pe iPhone prin iTunes deci se poate rezolva aceasta problema si fara Celeste sau alte aplicatii JB ). flash in web browser tot consider ceva nefolositor ( la PC este ok, doar este un Calculator nu un Telefon, la telefon mananca MB in plus dupa ce platesti si strica si procesorul ).
    La capitolul Dual Core ( sgs2 ) VS single core ( i4 ) nu consider folositor dual core in caz ca nu gasesti aplicatii ce nu poti rula si pe singlecore, va fi folositor dupa ce va scoate Apple iphone 5-ul cu dual core si vor aparea si aplicatii speciale pentru dual core care nu vor merge de loc sau foarte greu pe singlecore ( daca sunt asa ceva de aplicatii sau lucruri atunci eu cer iertare, dar nu am auzit inca de ele ) sgs2 este un pic mai rapid datorita dual coreului dar cam atat. Eu de aceea am ales pe iPhone 4 ca am vazut ca Apple cand lanseaza ceva este ceva unic cu lucruri ce nu gasesti pe alte smartphoneuri si dau si la capitolul acela cum arata deviceul si la material de fabricatie. La sgs 1 si 2 gasesti materiale de fabricatie destul de proaste la design nu mi se pare prea unic si nici nu arata bine ( ei dau doar la aceea sa aiba specificatii aproape sau peste iphone si nu se uita la produsul final ). Eu cand am cumparat iphoneul am ezitat intre 3 deviceuri: Lg optimus 2x, samsung galaxy S si iphone 4 si m-am uitat la produs final nu numai la specificatii si asa am hotarat sa cumpar iphone 4 care era cel mai scump dar zic ca se merita fiecare ban ce am dat pe el! Eu consider ca este un lucru bun deviceuri cu Android pentru cei care nu isi permit un iPhone sau chiar si cei care le place mai tare sau isi gasesc functiile de care au ei nevoie.

  23. Tare mult as dori ca iubitorii de Android sa își facă un site care sa fie numa al lor SI SA SE CARE DRACULUI DE AICI!!!!
    ia ziceti, cine a fost primu? Android sau iOs?
    iPad sau galaxy Tab? iPhone 4 sau galaxy S?
    .Apple a scos in 4 ani, 4(PATRU) modele de teluri si sunt printre cei mai tari, iar alții cu ZECI au rezistat in competiție…iar voi astia copy&paste&5%edit lovers, care habar nu aveți de Apple(in afara de produse si CEO) puneti mana si cititi cartea “În mintea lui Steve Jobs”.
    Omu asta a ales sa investeasca in oameni, nu resurse (@ mult si prost) si nu si-a făcut softu Open Source aka Open Hack. N-a vrut sa puna flash, si carei faza, e cumva flashu asta Dumnezeu? A adus compania din pragul falimentului unde o vedem acum si multe altele(cititi), apoi veniți cu critici fondate, nu cu mustrarea cronica de a nu avea un android lovers web page, sau de ai acuza pe alții ca iau bani de la Apple doar ca scriu ceva CE NU VA E PE PLAC.
    Logic, e ca si cum eu, rapidist, intru pe forumu Stelei si ce sa vezi, chiar nu-mi place ce scrie acolo, vai, dar cum se poate ASA ceva?!?… ///NU SUNT MICROBIST///
    Conceptual, android e o copie, se vede de la o posta ce naiba….
    Si CAnd a fost sa apară câte un model de iPhone nou, zeci de oameni stateau de cu seara la Apple la coada…..fanatici, da, si nici ca ii aprob, da…parca la sediurile copistilor nu erau fanatici foarte mulți înainte de diverse lansării…hmm, ciudat!
    Pe langa asta, toate accesoriile smechere apar pentru iPhone întâi.
    Aa, si încă ceva: copilu ăla(saracu) care si-a vândut rinichiu nu sia luat terminal cu android, ci cu iOS, ASA ca… va recomand androids.ro, “Comunitatea androizilor din România”
    si scrieti fratilor acolo ce vreți si cât vreți.
    Promit sa nu bag zazanie între voi(cum fac unii acum)
    PS: Nu am nimic cu android lovers ATÂTA TIMP CÂT NAU NICI EI NIMIC CU COMUNITATEA NOASTRĂ!!!

  24. 5 lucruri pe care ios5 le imprumuta de la android , oare trebuie dat apple in judecata ?

    1. Cloud Synchronization. iPhone users had pseudo-sync with MobileMe, which Apple is retiring, but it was nothing like what Google offers Android users. On Android phones, signing into the Google account syncs up all the search and information giant’s services — and when switching phones also restores apps, settings and personalized features, like desktop wallpaper. With iOS 5 and iCloud, iPhone users will get most of the sync benefits Androiders have long enjoyed.

    2. Notifications Center. Apple gets kudos for better presentation, but Google had the concept first. Just about Android’s best user interface feature is the notifications bar across the top of the phone’s screen. Now, instead of annoying notifications that interrupt or are lost in numerical count on an app in another screen, iPhoners can enjoy the convenience of notifications collected in one place and pulled down for easy reference. Google be warned: I know lots of would-be iPhone switchers who stick with Android because of notifications.

    3. Over-the-air updates. Apple has made iPhone slave to iTunes for far too long. How ridiculous that iPhone users have to plug in to a computer to update. Androiders have long enjoyed the convenience of OTA. It’s about time Apple cuts the update cord that binds the iPhone chain gang. Free them! Freedom!

    4. Photo sharing. Android users know the many benefits of using an open system, where developers are allowed to tap into the platform capabilities. One of my pet iOS peeves: Photo sharing. On Android, from the camera or photo gallery, I can send photos to any supported service installed on the phone. So if I want to take a photo and send to Twitter, Android let’s me do that from the camera. Oh, but not iOS. Apple presents sharing options for its services but none other.

    That will change with iOS 5, which will take Apple’s grubby hands off and let third-party apps grab on. Photo sharing will be available from the camera and photo gallery. But why wait, when Android has your back? Today.

    5. Twitter. On Android, Twitter is perhaps too much of a good thing. Who really wants to sync Twitter with their contacts? Twitter, like many other apps, can tap deep into Android — like the aforementioned photo sharing. Apple is following Google, but I must concede going seemingly deeper. Androiders can tweet from some apps, like the browser and YouTube, a capability iPhoners will get from Twitter being integrated into iOS 5.

  25. Foarte bine, fa-ti un blog si preaslaveste acolo Android-ul.
    Multumesc, acum poti sa iti vezi linistit de viata. Eventual mai invata sa si vorbesti fara sa ataci oamenii si sa mai accepti ca altii aleg si alte platforme si nu trebuie convertiti la Android.
    One fanatic out. Care ma mai injura acum? I have a trigger happy finger.

  26. Ideea de fond e ca lumea nu incearca sa converteasca pe nimeni la android. Problema din afara asa se vede.
    Insa, daca vine unu si zice “iOS e cel mai bun, si cel mai cel” … inevitabil cand altul ii raspunde “hmm… de fapt nu e asa” … de aici in colo fanul apple interpreteaza “violent” si i se pare ca cineva incearca sa-l scoata din mediul lui si sa-l converteasca.

  27. Poti sa-mi dai ce quote-uri doresti tu. Unde am “intins” coarda a fost unde s-a intins coarda de catre altii.
    Gen inscrisuri: “am pus si eu mana pe un telefon cu android, si numai in cateva minute am avut numai restartari, crash-uri si blocari”.
    Eu inteleg ca unii vor sa-si apare apartul dar cand sar calul mai exista cate unu ca mine, care nu-i mai suporta si incercam sa-i mai taxam. Unii percep ca asta e o tentativa de conversie, … nu…nu… nu e o tentativa de conversie…. puteti face ce vreti… dar abtineti-va sa mai faceti comentarii (cum am mai zis) minicinoase. Ca vrei sa vorbesti subiectiv e una, dar sa bagi in tine cu lopata e alta. Pentru un blog pro-apple se arunca cu foarte mult rahat in android si aparatele care merg cu android. Asa ca nu stiu cine pe cine incearca sa converteasca de fapt.

  28. Eu nu am chemat pe nimeni la Apple, eu nu am spus nimanui sa isi arunce android-ul si sa vina la Apple deci vad ca vorbesti chiar degeaba. Da, mizeria aia de android da crash-uri la aplicatii, am avut, am testat, nu imi place. Blogul asta in stiri are SI OPINIILE MELE pe care tu nu le schimbi. Blogul asta nu e ziar in care, e condus de un blogger care isi exprima opiniile is nu converteste pe nimeni. Acestea fiind zise, lumea s-a cam plictisit de fandroizi care o intind cu aparatele lor grozave si sincer sa fiu m-am cam plictisit si eu. Iubiti android, faceti-va iloveandroid.ro si gata.

  29. 1. O fi blogul tau … dar ai lasat libertatea la commenturi… si deci nu esti singurul care scrie… mai sunt si altii
    2. Atat timp cat tu sau altii faceti mizerie android care este un sistem ce ofera mult mai mult decat iOS, vom mai fi cativa pe aici care sa mai atragem atentia ca nu e chiar asa
    3. Nu ma intereseaza sa-ti schimb opiniile, eu doar imi fac o datorie morala sa avertizez pe cei care te citesc, si care citesc si commenturile altora … ca dezinformati … si masiv chiar
    4. Nu stiu cine se intinde cu aparate grozave … exista ceva pe planeta asta mai grozav decat un idevice!??????
    Cand spuneam ca un applefan are reactii violente, negai … tu observi ca deja esti “violent” in declaratii?

  30. @ionut WOW 5 lucruri pe care iOS5 imprumuta de la Android ( defapt sunt numai 3 ) over-the-air update nu cred ca este inventia lui Google, Twitter integration tot nu este inventia Google ( twitter este un microblog nu este ceva ce a inventat Google ca iOS trebuie sa imprumuta de la ei ) Eu acuma ar trebui sa iti postez 50 de lucruri ce imprumuta Android de la iOS sau ce? Cum poti citi mai sus Androidul a fost creat de fost Vicepresedinte Apple care a ” imprumutat ” toata interfata si tot proiectul iOS si la modificat putin si punct! Google avea noroc ca sa dus la ei domnu’ acela, daca mergea la yahoo acum poate era Yahoo Android.

  31. O fi libertate de exprimare pe blog, dar:
    La 1+1=2 nu pot exista opinii diferite. In cazul de fata axioma ar fi: android e o copie dupa iOS.una proasta(crashuri, virusi, etc)
    Am avut xperia mini pro, iar softu a avut doar UN update, se misca greu, etc….
    Iar 2 la mana, ANDROID LOVERS SA ÎȘI FACĂ BLOGU LOR si sa nu se mai facă remarcati prin comentariile lor in care se citește frustrarea!
    Un arg. concret face cât 1000 de cuv. in cazu de fata.

  32. Colegul Ionut cred ca voia sa evidentieze ca acele 5 lucruri si multe altele de fapt se afla deja pe android. Adica erau prezente de ceva vreme, ele nu se regaseau pe iOS…. si in mare sunt exemple de ceea ce unii va spun (pe android poti face mai multe decat pe iOS).
    In timp o sa ajunga si iOS-ul din urma la feature… dar si android-ul o sa ofere altele.
    Colegul Iontu nu cred ca incerca sa evidentieze ca Google “le-a inventat” … iar daca el avea impresia asta, hai sa corectam atunci 🙂

    LE: @Vladio .. android nu e o copie dupa iOS e un sistem separat pe baza linux… ce s-a copiat in mare de la iOS e interfata grafica, si cateva feature.
    Intr-adevar 1+1 = 2 dar nu stiu cine nu vede asta, de fapt!?

  33. @ramadri Nu te supara dar este copie dupa iOS ti-am mai spus ( nu cred ca mai este ce comenta pe acest lucru ca vicepresedintele de la Apple a dus proiectul iOS la Google din ce arezultat ca Google a modificat putin iOS-ul din ce a rezultat Android; iOS + modificari = Android ). Daca domnu’ acela nu se ducea la Google, astazi nu era Android.

  34. Cunosc acest amanunt…si nu asta combateam.
    Eu am spus ca structura de baza a sistemului este linuxul, iar partea de interfata….ceea ce vede utilizatorul (GUI) este copiata fara indoiala de la iOS. Acest lucru este evident si in structura banala a iOS-ului….in care practic utilizatorul nu are acces decat la 2 ecrane…cel de aplicatii si cel de setari. Nucleu sistemului insa …codul sursa daca vrei, nu are nici o legatura cu iOS-ul.
    E ca in publicitatea aia cu un tip care avea o masina indiana parca…si incepe sa o bata cu ciocanul, mai pune un elefant pe masina….la sfarsit “obtinand” un Peugeot.
    Deci pe android se afla tabla batuta dar motorul si sasiul (ah ce metafora complicata, bleah) este 100% linux. Haideti sa nu mai dezinformam acolo unde chiar nu avem de ce.

  35. @Ramadri Inteleg ce zici ( am vazut reclama ) 🙂 deci peugeot-ul este iOS si Android-ul este masina aceea ce a fost transformat in peugeot. Am observat ca intelegi si tu ce zic eu ca si eu am zis ca android copia gesturile, interfata si astea, nu nucleul ( de acesta eu nu am zis nimic ) asa au obtinut o masina care arata ca un peugeot dar in interior este a lor.
    @ALL
    nu trebuie sa ne certam pe acest articol ( faceti un site si voi Android-devices.ro )

  36. Eh… e bine ca macar noi doi intelegem asta 🙂

    Una e sa zici ca tabla e aceeasi, dar motorul nu are nici o legatura. Si alta e generalizarea “android e o copie totala a iOS”.
    Chiar ma uit cu amuzament uneori la non sensul unora dintre apple fan (a se citi ce am scris…unora, si nu toti)… aparatul ala e copie ordinara a iphone-ului… au furat absolut tot din designul de la i4. Dupa care tot ei… ce porcarie de telefon, eu nu mi-as lua jegul ala….pai stai asa… parca e copie totala a i4, incep sa devin confuz … daca copia totala e jeg/porcarie atunci si originalul e jeg/porcarie !?

  37. @ramadri Daca copiaza nu inseamna ca face bine ( parerea mea ) de exemplu si replica iphone 4 este o copie totala a iPhone 4 si tot este un jeg…. deci ma intelegi nu?