Er iPad-tablet en reel erstatning for en pc?

     Startende med iOS 5 ønsker Apple at introducere os til post-pc-æraen, det vil sige den æra, hvor vores iDevices ikke længere behøver en pc for at fungere. Selvfølgelig er ideen rigtig god, mange mennesker vil blive glade for at slippe af med iTunes, men i virkeligheden slipper ingen rumæner af med noget, fordi Apple-folkets ideer ikke gælder i Rumænien, hvor vi ikke kan købe musik, film mv. ., så vi forbliver bundet" til pc'er. I overensstemmelse med ideen om "post-PC"-æraen, er iPad 2-tabletten en sand erstatning for en pc med hensyn til at udføre almindelige opgaver for hver bruger.

      Svaret er naturligvis forskelligt fra person til person, fordi de færreste af os udfører nøjagtig de samme funktioner på en iPad-tablet. For mig erstatter iPad-tabletten for eksempel pc'en eller laptoppen til at surfe på nettet, når jeg er i seng, til at læse aviser, magasiner, bøger, til at skrive en artikel, når jeg er på farten, til at se film, når jeg rejser osv. I praksis erstatter iPad en bærbar computer til små opgaver, når jeg er væk eller slapper af, men når jeg er derhjemme, er pc'en eller den bærbare computer det vigtigste for mig. Årsagen til dette valg er enkel: iPad-tabletten er en mobilenhed, der ikke tillader mig at gøre halvdelen af ​​de ting, jeg gør på en computer, når jeg er hjemme, men når jeg er væk og jeg kan Hvis du ikke bruger en bærbar, bliver iPad-tabletten din bedste ven.

      Jeg vil ikke erstatte en PC/laptop med en iPad tablet til de vigtige ting, men "når det er nødvendigt" er iPad tabletten uden tvivl den bedste mulighed for mig. Jeg vil ikke se en film på iPad'en, når jeg er hjemme, men jeg bruger den til at se filmen på TV takket være HDMI-adapteren. For mig ville post-pc-æraen repræsentere en iPad-tablet, der ville køre et rigtigt operativsystem, og som ville have de væsentlige funktioner implementeret i det og ville ikke tvinge mig til at bruge titusinder af euro på applikationer fra App Store. iPad-tabletten er meget god, når du rejser, fordi du bruger den meget nemmere end en bærbar computer, den er meget nemmere at tage den med på farten, den har en meget bedre batterilevetid, men når det kommer til nytte, et komplet styresystem er det rigtige valg.

      iPad i stedet for pc? Måske når Mac OS X kører. Jeg ved, at mange spekulerede på, om en iPad-tablet er værd at købe og nyttig, jeg håber, at jeg gennem denne artikel har besvaret dine spørgsmål.

29 KOMMENTARER

  1. pentru pc de acasa nu, pentru laptop cu siguranta DA…cand am luat ipad 1 primul lucru am vandut laptopul si de un an si ceva nu i-am dus lipsa…cred ca asta e proba cea mai buna…exceptie fac probabil cei pentru care laptopul este “birou mobil”…pentru un user obisnuit portabilitatea, bateria si functiile fac uitat”vechiul” laptop

  2. Eu aveam un Sony Vaio cand mi-am luat iPad 2, in 2 saptamani l-am si vandut si mi-am luat un iMac, acume sunt foarte multumit acasa folosesc iMac si cand plec oriunde folosesc tableta, chiar e usor de carat am net nelimitat (prost dar gratis) prin digi dar e super ok. Dupa mine punctul forte este bateria de exemplu am facut un drum cu trenu de 5 ore si m-am uitat non stop la filme si s-a dus cam 45% din baterie. Siguru inconvenient este ca ai nevoie neaparat de pc ca sa pui un film ceva, dar s-ar face un torent ceva pt ea sa pot downloada direct dupa mine este inlocuitoru perfect pentru laptop ! Dar este de folosit doar pentru enterteiment sau net nu sa il folosesti ca si pe calculatorul de acasa !

  3. problema e pusa gresit,va inlocui cu siguranta netbook-urile care sunt limitate de asemenea,dar un PC nu il va inlocui niciodata.
    Cine lucreaza cu programe profi gen Final Cut,Suita Adobe sau ceva asemanator nu poate sa inlocuiasca pc-ul cu o tableta niciodata 🙂

  4. Pentru asta astept Windows 8 si o tableta mult mai capabila care va aparea negresit, Am urmarti atent prezentarile Windows 8, si asta este directia dorita: tableta la mana, si acasa eventual un docking station.
    Sunt mai mult decat convins ca tabletele vor inlocui si PC si laptop, Apple insa va intarzia.

  5. @Mihaly Szilagyi Exista client de torrent pentru iOS se numeste iTransmission. Merge superb si impreuna cu iFile nu mai ai nevoie de PC.

  6. Am mai spus-o – tableta nu este un PC. Nu poate face o mare parte din task-urile unui PC din cauza functiilor limitate ale sistemului de operare embedded.
    Este doar un gadget pt entertainment.
    Si in plus tableta Apple este complet dependenta de un PC.
    Cei care v-ati vandut laptopul cand ati luat o tableta, probabil ca nu faceati altceva cu el decat internet, filme, poze , muzica.
    What a waste of money !!!

  7. nu poate fi,cel putin pt mine,ai nevoie de rooter pt wireless,pt a avea o viteza buna si constanta,ca si gamer de pc nu mai vb,e diferenta de la cer la pamint,plus alte aplicatii care inca nu le poti avea/rula pe ipad…doar poate inlocui laptopul pt unele persoane,nimic mai mult….

  8. Raman la parerea ca iPad-ul nu este decat un iPhone mai mare, de pe care nu poti suna si nu poti da SMS-uri. Deci nu, nu cred ca va inlocui PC-ul/laptop-ul in viitorul apropiat. Cel putin nu in cazul meu.

  9. Beklager offtopic.
    iPhone 4 versiunea 4.3.4 codat Orange Romania fara jailbreak. Pe calculator cu Win XP SP2 telefonul nu se incalzeste cand fac internet tethering , pe laptop VAIO Win7 Ultimate 64bit indiferent ca fac tethering prin cablu sau bluetooth se incinge de nu poti tine mana pe telefon. Se poate face ceva sa nu se mai incinga asa tare?

  10. cum poti sa zici ca e complet dependenta de PC? eu decat cand lam deschis prima oara am folosti itunes ca sal pornesc,ca in rst foarte rar il mai connectez la pc, pentru ca pot sa downloadez fara probleme de pe iPad cam orice …aplicatii, muzica, filme etc

  11. Pe naiba! …aseara era sa dau cu ea de pereti cand am vrut sa mai adaug niste fotografii ! …eu unul dau naibii Ipad-ul si trec pe tabletele cu Android.

  12. da, zaone are dreptate, perfecta dreptate, acasa, cand te relaxezi, iar cand esti plecat, cel mai bun prieten, eu nu prea dau atentie iPad-ului meu, decat cand sunt in pat sau afara, oricum, departe de calculator, dar cand sunt plecat, nu te desparti de el, daca ai si internet, esti “zeu”

  13. Nici un sistem de operare modern nu poate sa nu aibă multitasking iar iOS nu are si nici hardul nu ii permite sa aibă. Când va apărea un iPad cu quadcore si cu peste 2gb de ram probabil ca se va putea pune in discuție multitasking pe iOS.
    iPad-ul nu este nici pe departe un înlocuitor de PC ci mai degraba un instrument aditional ca de exemplu consola, televizorul, sau smartphone-ul. Sincer nu cred ca PC-ul va putea fi înlocuit ci mai degraba acesta își va micsora cota de piața din zona consumer in favoarea tablet-urilor, mediacenterelor si SmartTV-urilor si va fi concentrat doar pe zona profesionala. E posibil sa dispară chiar si din zona profesioanala doar dacă cloudul va lua avant si PC-utile vor deveni simple terminale netPC ruland aplicatiile direct de pe servere.
    Pana una alta iPad-ul cu iOS este foooooooooarte departe de a înlocui PC-utile cu Windows (minim 3 generații de acum încolo).

  14. Pai nu e vorba doar de multitasking. Android are si tot nu sunt PC-uri. E vorba ce poate sa faca sistemul de operare. E conceput cu functii destul de reduse.
    Mai mult, iOS nu o sa aiba in graba multitasking, pt ca e conceput spre a gestiona resursele fara multitasking.
    Si daca vreodata o sa fie implementat, atat de laudata “experienta” o sa fie varza.

  15. daca e mai putin dependent de PC asta nu inseamna ca il si inlocuieste ……poate daca ar rula Lion …… apropo de iPad si filme si muzica in calatorie : se pot pune casti la el?

  16. Mi se pare că se inventează argumente false pentru a desconsidera iPad-ul. Ce importanță are numărul de funcții, sau modalitatea de multitasking, etc.? Acum 20 de ani nici un PC nu putea face ceea ce știe acum să facă iPad și totuși acelea erau considerate a fi PC-uri. De ce nu ar fi iPad bun pentru că rulează iOS? Pe vremuri aveam PC-uri cu MS-DOS, acelea erau mai bune?

    În realitate, toate studiile actuale indică la unison faptul că vânzările producătorilor de PC-uri sunt în scădere accentuată, iar una din cauze este deplasarea cumpărătorilor spre iPad. Deci în fapt iPad este utilizat în locul unui PC. Desigur că nu poate face atâtea ca un PC mai puternic (dar și aici depinde de PC-ul cu care îl compari, există diferențe mari între un netbook și un workstation științific), însă nu toți aveau acasă PC-uri puternice și nici nu aveau nevoie de cine știe ce performanțe, deci substituirea cu un iPad nu i-a incomodat deloc, din contră.

    Iar la sarcina de a rula un iPad, iOS face față cu brio. Ce nevoie ar fi de un sistem de operare mai complex și cu consum mai mare, dacă iOS asigură cu succes și cu consum redus toate funcțiile pentru care a fost construit iPad?

    Indiferent de dezbaterile sterile de pe blogosferă, realitatea demonstrează că iPad este în practică văzut și folosit ca un înlocuitor de PC.

  17. @Tigris Regalis: De catre cine e vazut si folosit ca un inlocuitor de PC? iPad-ul este extrem de limitat in comparatie cu un PC/laptop. Singurul avantaj ar fi portabilitatea.

  18. stii de ce tigris nu e considerat un pc??pentru ca tu vii cu un exemplu de 2 lei ca acum 20 de ani pc-urile aveau functii ca ale ipadului,dar de acum 20 de ani pc-urile au evoluat,iar conceptul de pc este conceptul de acum,cum motocicleta nu este un autovehicul,chiar daca ii pui si ataj,tot nu e masina,ai inteles,asa si ipad si inrudeste cu pc-ul dar este ruda lui mai saraca de la tara cu impresii de pc(manelist)….Dupa tine orice device cu procesor este pc,de ce iphoneul nu este pc,sau orice alt smartphone,sau ipod,care este diferenta intre ipod si ipad,de marime???In concluzie un ipod nu poate fi pc ca e mic,sau cum??

  19. @edy: De către o mulțime de consumatori, care preferă să citească, să privească, să comunice și să se joace de pe un iPad decât să boot-eze și să întrețină un PC greoi. Este internetul plin de tot felul de studii și analize despre cererea tot mai redusă pe PC-uri clasice, este cert că toți marii producători de PC-uri în afară de Apple sunt în scădere la numărul de unități vândute, de câteva semestre încoace, în special categoria de netbooks și apoi cea de desktop-uri sunt puternic afectate, iar unul din motivele principale este că oamenii s-au orientat spre iPad, care este mai bun decât un netbook primitiv și mai plăcut de folosit (conferă mai multă mobilitate) decât un desktop.

  20. @newman: De 2 lei sunt argumentele tale, cum că definiția unui PC s-a schimbat în timp, ceea ce nu-i așa, cum nici definițiile avionului, trenului, automobilului sau televizorului nu s-au schimbat în timp, în ciuda progresului tehnologic evident. Iar motocicleta este autovehicul, pentru că se deplasează prin forța proprie pe pământ, însă nu este autoturism. Și “manelist” este stilul tău de exprimare grosolan și nejustificat de agresiv.

    Nu orice device cu procesor este PC, pentru că în ziua de azi avem procesoare peste tot, chiar și la televizoare și la mașini de spălat automate, însă orice calculator (computer), care poate fi achiziționat și utilizat individual de o singură persoană, neasistată, este un calculator personal. Iar iPod este considerat a fi un media player, deși într-adevăr iPod Touch se apropie deja mai mult de un PC decât de categoria clasică de media player. Iar iPhone are ca funcție principală telefonia, deci este considerat telefon.

  21. Mie, unul, iPad-ul mi-a preluat o mare parte din functiile MacBook-ului meu si mi-a oferit si numeroase alte chestii prin aplicatiile din AppStore/installous. E foarte adevărat ca rareori făceam altceva decât net, muzica si poker online, pe care acum pot sa-l joc prin teamviewer. de înlocuit nu se pune problema ca poate înlocui un Mac/PC, dar e clar ca va fi mult mai putin util orice PC odată ce ai in casa un iPad. In schimb îmi mănâncă mai mult timp prin jocurile pe care mi le oferă având in vedere ca pe Mac uitasem de astfel de atractii.

  22. @Tigris argumentul tau asta ulimul e de doi lei…..incepi sa le incadrezi pe fiecare in categorii si cand e vb de ipad ala nu e o categorie aparte e pc……asta e abureala…….cum iphone e telefon ca are functie de telefonie principala asa si ipad e o tableta…………………eu cred ca voi confundati pe aici tablet cu tablet pc

  23. @djcata, @edy: Tableta este o categorie aparte, la fel ca netbook-ul, ca desktop-ul, etc. Dar este tot un PC în sensul de “calculator personal” (adică PC în sens larg), nu este un PC în sensul de “calculator compatibil IBM PC”, adică de PC bazat pe arhitectura Intel și rulând MS Windows (“platforma Wintel”, PC în sens restrâns). Și Mac-urile, și iPad-urile sunt calculatoare personale, deci PC-uri în sens larg, dar nu sunt bazate pe “platforma Wintel”, deci nu sunt PC-uri în sens restrâns. La asta se referea Steve Jobs – iPad este o tabletă de alt tip decât TabletPC-urile (care erau de tip Wintel), pentru că nu are arhitectura Intel (cu CPU x86, BIOS, etc.) și nici nu rulează Windows ca sistem de operare.

    Ceea ce nu înseamnă că nu este un calculator personal și că trebuie ignorat în analize, studii și statistici referitoare la evoluția calculatoarelor personale – până la urmă se adresează acelorași categorii de utilizatori (cei individuali) și satisface aceleași nevoi (procesarea de date pentru nevoi individuale) ca și celelalte calculatoare personale. Deci ignorarea iPad-ului ar fi ilogică, arbitrară și ar conduce la rezultate irelevante în studii.

    Până și HP a anunțat că renunță la divizia de calculatoare personale pentru că piața acestora este puternic afectată de iPad!

  24. @Tigris: iPad nu este decat un iPhone mai mare de pe care nu poti efectua convorbiri si nu poti trimite SMS-uri. Sau il poti considera un iPod touch marit. iPod touch intradevar este un media player, dar nu pot observa nici o diferenta intre iPod touch si iPad, in afara de dimensiune. Deci iPad ar putea fi considerat un media player as well as the iPod.

  25. daca iPad e un PC nu vad de ce nu ar fi si iPhone …..care e diferenta intre ele in afara de marime

    “Deci ignorarea iPad-ului ar fi ilogică, arbitrară și ar conduce la rezultate irelevante în studii” cred ca includerea lui in categoria pc aduce rezultate irelevante

  26. @edy cine ti-a spus ca nu poti suna de pe iPad ? ? ? mai invata baiatule … sunt o gramada de software cu telefoane fara plata ! ! !
    pe langa asta iPad mai are gps cu multitudine de harti … la scara mult mai mare ! ! !