iOS 5, iPhone 5 og jailbreak-løsningen

    Apple inca nu a lansat oficial noul iOS 5 pentru posesorii de iDevice-uri insa in versiunile beta ale sistemului de operare au fost descoperite deja destul de multe vulnerabilitati, indeajuns de multe incat cei de la Chronic Dev Team sa aiba gata de lansare o solutie de untethered jailbreak. Solutia lor are la baza nu mai putin de 5 exploit-uri si este foarte greu de reparat de catre Apple deci este posibil sa poata fi folosita si dupa versiunea initiala a noului sistem de operare a companiei din Cupertino.

     Aceasta solutie de jailbreak ar putea fi teoretic utilizata si pentru terminalul iPhone 5, echipa testand-o probabil pe tableta iPad 2 insa fara noul iPhone al celor de la Apple ei nu pot fi siguri ca un jailbreak poate fi facut fara probleme. Practic acum exista o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 5 si iPad 2 insa ea nu va fi lansata oficial pana cand compania Apple va lansa noul sistem de operare si iPhone 5 pentru a nu periclita exploit-urile descoperite si implementate de catre Chronic Dev Team.

      Avand in vedere ca vorbim despre un userland jailbreak va trebui sa va activati terminalele inainte de a face jailbreak deci trebuie sa aveti cartela operatorului de telefonie pe care este codat dispozitivul vostru altfel nu veti putea face jailbreak sub nici o forma.

29 KOMMENTARER

  1. Exact ce spuneam cu cateva zile in urma,te vor cam obliga sa cumperi ip din tara ta pt k altfel poti sa pui telefonul in fundatia casei:))),iar unlock 99% cred k nu va exista ever

  2. Eeee nu toti au neverlock,sau de la operator din romania,k desi vor ifone:)),cauta de la bisnitari blocate pe nu stiu c tara dau p ele k 50:) mai putin decat unu neverlock,sau de or/voda si isi zic ce afacere au facut:)))) p urma stau pe dulap k ele pana apare solutie d jail si unlock lucru care din c in ce mai greu apar(aici la unlock ma refer,toata lumea stie k 6-7 luni a durat pana a aparut solutie d unlcok k gevey alea kare numai bataie d cap iti dau,gata sau dus vremurile knd le aveam p ambele:),

  3. Pai aia e si ideea, marc;),daca citesti unele anunturi pe net,vezi asa “cumpara ifone 4 ofer pret bun”:)))),tot romanu vrea ifone(stiu sa scriu si corect uite iPhone;)),dar daca t uiti la unu de asta in tel nu are nici o aplicatie nici nu stie k ce se mananca cydia sau appstore:),dar in fond cine mai are ifone k el???:)))))

  4. Exista vreo solutie sa vezi daca este neverlocked? In afara de asta cu faci update si bagi cartela sa vezi daca merge. Eu cand l-am luat pe al meu i-am facut restore si am bagat 4.3.3, am bagat cartela de cosmote si s-a activat.

  5. @daddy, “k” se foloseste ca prescurtare pentru “ca”, nu pentru “cu”. Invata sa pui spatiu DUPA virgula si sa pui punct sau macar punct si virgula cand termini o propozitie. Scrie corect, termina cu limbaju de mess ca abea am reusit sa-ti citesc postarile, oricata dreptate ai avea.

  6. daddy “te vor cam obliga sa cumperi ip din tara ta pt k altfel poti sa pui telefonul in fundatia casei” ce vrea sa insemne asta? :)))

  7. Sunt student la medicina:),anu 4,si sunt mai tot timpu pe fuga, nici o suparare.sper doar sa luati esenta si sa nu va cramponati in detalii;)

  8. lasati ma omu in pace. ce daca scrie tip messenger. daca va deranjeaza nu-i cititi postul si gata 😛 omu si-a spus idea, e o tara libera 🙂

  9. Adica nu vei mai avea ce face cu el pana nu apare unu ca si comex,geohot care sa dezvolte solutie de unlock:),si dupa maxim o saptamana apare un update in itunes.Iar cei care nu cunosc cu ce se mananca “maru”:),dau UPDATE.Si istoria se repeta la infinit:).Asa ca dati cu 50-100e in plus pe idevice si luati-va unu neverlock si ati rezolvat problema:).

  10. Deci eu am cumparat iphoneul de pa orange dar nu l-am activat eu, cand fac update la ios 5 trebuie sa-l activez iar??

    Si daca am jailbreak pe el trebuie sa-l sterg inainte de a face update la ios 5??

  11. Salut, zaone….am i4 neverlocked cu ios 4.3.5 fara shsh salvat…nu am jail si te intreb daca pot pune 4.3.3 si sa fac jail untethered?…multumesc, zaone

  12. Ok. Scriu aici ca sa nu pateasca tot prostu’ ce am patiu eu. Download ios5 beta 7, itunes beta etc. Am instalat si ca sa constat eu ca nu il pot activa/jb pe ipad 2 wifi. Solutia? Acum trebe sa astept pana iese ios5 oficial si ce o fi o fi. A mai facut cineva ca mine?
    Mentionez ca downgrade la 4.3.5 nu se poate!

  13. Pai nu am spus destul de clar in atatea articole ca pentru iPad 2 exista solutie de jailbreak numai pentru iOS 4.3.3?
    Poti face downgrade la 4.3.5 dar trebuie sa bagi tableta in DFU Mode.

  14. Sti tu cum e ca pana nu faci o greseala si incerci sa te faci prieten cu google nu dai peste articolul cu pricina. Am incercat cateva metode si nu am reusit si o chestie tare urata e ca nu imi gasesc shsh-urile nici cu TU si nici sa las itunes sa faca restore from back-up. Acum m-as duce inapoi si la 4.3.5 dar nu pot pt ca itunes e awesome si imi da un mesaj ca nu pot face downgrade. Oh well….Am ramas fara idei.

  15. TU e pretty much useless at this point. Cand incerc sa fac restore cu itunes imi da 1602 error. Am oprit tot, antivirus, firewall, etc… Am incercat sa fac restore pe un mac, xp si un win 7. Nu mai stiu ce sa mai incerc!

  16. Yup. Am incercat in DFU mode. Am facut download la cateva ipsw files si nimic. Acum e si mai “draguta” situatia ca nu mai vrea sa intre in DFU mode and …. Wait for it…. I AM AN IDIOT!

  17. Ti-am zis… am ajuns sa nu mai pot sa trec peste 1602 chiar si daca e in DFU.
    Sincer, sper sa lanseze idioti astia ios5 ca nu mai stiu ce sa mai fac! M-am uitat la video-uri, am citit peste tot si tot nu vrea sa faca downgrade la 4.3.5 !!! De 3 zile ma chinui sa ii fac restore.

  18. Ok atunci baga-l in Pwned DFU si fa restore, e imposibil sa nu mearga. Daca nu merge inseamna ca nu faci ceva bine. Ca sa fii 100% sigura ac merge fa un custom ipsw.