Samsung Galaxy S II sælger 7 gange bedre end iPhone 4 i Sydkorea

     Samsung Galaxy S II este de departe cel mai popular smartphone produs vreodata de catre compania asiatica iar in Coreea de Sud terminalul a fost vandut in nu mai putin de 3.5 milioane de exemplare. Cifra este colosala pentru un smartphone al Samsung mai ales ca ea a fost atinsa la doar cateva luni de la lansarea oficiala pe piata. In Europa terminalul Galaxy S II a avut parte de aceeasi popularitate, reusind in primavara sa depaseasca terminalul iPhone 4 in topul celor mai bine vandute smartphone-uri din Marea Britanie, lucru extrem de important avand in vedere ca in respectiva tara o buna parte a posesorilor de smartphone-uri au iPhone.

     Popularitatea terminalului Samsung poate fi cel mai bine prezentata in Coreea de Sud unde 23.000 de terminale sunt activate zilnic fata de doar 3000 de terminale iPhone activate in aceeasi perioada. Cifrele vin desigur de la Samsung si nu se refera la livrari sau vanzari ci la activari deci in tara “natala” a companiei asiatice terminalul iPhone se vinde de 7 ori mai greu decat Samsung Galaxy S II. Nu stiu daca Apple considera Galaxy II-ul drept o “amenintare” pentru iPhone 4 insa cred ca avem parte de primul iPhone killer adevarat bazandu-ne stric pe popularitate si volum de vanzari.

     In Romania cifre oficiale privind vanzarile de terminale Samsung Galaxy S II nu exista insa din ce am aflat eu dispozitivul este destul de popular atat la operatori cat si la magazinele online. Aceasta este prima oara cand terminalul iPhone 4 este umilit de un competitor direct si daca Apple va continua sa lanseze terminale la 1.5 ani distanta atunci va pierde cu siguranta mult mai multi clienti an dupa an.