Video: Samsung Galaxy Nexus lanceret af Google plus en sammenligning med iPhone 4S

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kuu5YMAxba8[/youtube]

   I aftes selskaberne Samsung og Google de præsenterede den nye Samsung Galaxy Nexus, den tredje enhed i Nexus-serien designet af Google for et par år siden. Vi taler om en smartphone, der kører Android 4.0 Ice Cream Sandwitch, den seneste version af styresystemet udviklet af Google, en terminal med en 4.65 tommer buet skærm og selvfølgelig en 1.2 GHz dual-core processor. Den nye terminal fra Samsung er naturligvis lige så "kraftfuld" som Samsung Galaxy S II, men takket være den nye version af styresystemet vil den højst sandsynligt have bedre ydeevne i forhold til at surfe på nettet, åbne applikationer og køre spil .

    Her er de tekniske specifikationer for Samsung Galaxy Nexus:

  • Android 4.0 (Ice Cream Sandwich);
  • Super AMOLED HD 4.65-tommer skærm med en opløsning på 1280×720) og 316 PPI, mindre end iPhone 4/4S;
  • dual-core 1.2GHz TI OMAP4460 processor;
  • 1 GB RAM;
  • 32 GB intern hukommelse;
  • 4G LTE/HSPA + tilslutning;
  • det 5 megapixel kamera, der er i stand til at optage Full HD informeret 1080p ved 30 fps;
  • 1.3 megapixel frontkamera;
  • 802.11 a/b/g/n Wi-Fi;
  • Bluetooth 3.0;
  • NFC
  • Accelerometer, kompas, gyroskop, nærhedssensor, omgivende lyssensor, barometer;
  • 1,750 mAh batteri;

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-F_ke3rxopc[/youtube]

    Nu selvfølgelig en sammenligning med den nye iPhone 4S lanceret af Apple, sammenlignet som vi også vil se lavet i videoklip, der starter i november, når enheden officielt lanceres på markedet.

    Jeg må indrømme, at terminalen fra Samsung ser godt ud, men for mig er det store problem den 4.65 tommer store skærm, som jeg ikke kan se meningen med i en smartphone i øjeblikket. Set fra specifikationernes synspunkt virker Samsung Galaxy Nexus mere attraktiv end iPhone 4S, men forskellen i ydeevne kan kun betragtes fra dette perspektiv, fordi vi taler om helt andre styresystemer. Hvad synes du om den nye Samsung Galaxy Nexus lanceret af Samsung?

60 KOMMENTARER

  1. Vreo idee cand o sa faca public noul sistem de operare cei de la Samsung via Samsung Kies in Romania? Si o oarecare idee, cum s-ar misca acest sistem de operare pe Galaxy SII, sunt f curios, deoarece posed un astfel de terminal si vreau sa fiu sigur.

  2. E un smartphone tipic Samsung, mare cât o palașcă și cu nimic într-adevăr interesant, care se laudă doar cu lista de specificații și al cărui sistem de operare dă rateuri până și la prezentarea oficială (vz. rateul cu recunoașterea facială) … big & boring.

  3. Aideti sa nu ne grabim sa dam comentarii stupide, inteleg ca sunteti fani apple, dar …. . Sistemul se pare ca este o adevarata minunatie din punctul meu de vedere, sper ca inainte de lansarea officiala in Samsung Kies sa remedieze toate bugurile. Cat despre telefon, chiar nu inteleg de ce va grabiti sa spuneti prostii. Fiecare cu parerea lui despre ecran. Telefonul se pare a fi un hibrid intre telefon/ tableta care este echivalent si cu sistemul de operare.Este ceva absolut normal. Good job Samsung.

  4. Eu unul o sa-l incerc. Nu pot sa nu ma gandesc cum arata net-ul, filmele si chiar jocurile pe un astfel de ecran. La urma urmei la ce buna atata putere de procesare la noile telefoane, demna de un laptop,daca iti trebuie micoscop sa vezi ce faci ? Mai mult ca sigur ca nu e un device pentru toata lumea, asta e clar, datorita dimensiunilor.

  5. Sigur, aici m-ai facut sa rad :)))))) Toate Nexus-urile au avut vanzari dezamagitoare, asta nu va fi diferit. Practic e un SGS II cu ecran mai mare si Android 4.0, nimic mai mult. Terminalele cu ecrane colosale nu se vand bine, aici ma refer la cele de la 4.6 inch in sus.

  6. @zaone, MAI VEDEM NOI zaone :P. Se pare ca chiar nu intelegi cuvantul “Hibrid”. O sa fie un mare succes la fel ca si Galaxy SII.

  7. Hibrid inseamna esec la terminale mobile, cred ca vorbim limbi aici. SGS II nu e hibrid, e smartphone. Deja cand vorbimd e ecrane de 4.6 inch trecem in domeniul SF. Nu pot sa inteleg cum cred ei ca oricine va cumpara un monstru cu un asemenea ecran dar ma rog, sper sa imi dovedeasca, ca ma insel. Nu spun ca Galaxy Nexus e prost, nu spun ca e bun, spun doar ca nu va intrece iPhone 4S vreodata la vanzari.
    Sa nu uitam ca Samsung anuntase 30 de milioane de smartphone-uri Galaxy S vandute intr-un an si jumatate. Apple vinde atatea intr-o luna si jumatate. Sa fim realisti totusi.

  8. Mha ce sa zic si eu interesant ca si telefon desi bugurile la o presentare vazuta de mine pe telefonino.it sunt multe,dar sa asteptam ca nu este versiunea finala de softwear,mie mi se pare interesanta chestia ca te lasa intradevar sal personalizezi cum vrei tu,desi daca nu ar avea acele buguri si riscul pe care il are sistemul operativ de la google,nu stiu sal vad in magazine si ma voi pronunza,desi raman fidel apple 🙂 :): )

  9. EU VORBEAM DE GALAXY NEXUS ca HIBRID! Si daca vrei tine-o in continuare pe a ta cu client fidel apple. Ti-am zis sa astepti si o sa vedem ce vanzari face si cat de multumiti vor fi oamenii de el.

  10. Am trecut eu de la 3gs la Galaxy S1, iar acum vreau sa trec pe I4. E frumos si Androidul, dar pe parte de media si fast response e mult mai ok Iphone-ul. Eu de exemplu ascult muzica in fiecare zi cate 1 ora si jumatate pe drumul spre si dinspre munca, iar SGS-ul nu ma ajuta deloc pe partea aceasta: nu are control pt volum pe firul de la casti, iar butonul pt next song nu este la fel de precis ca cel de la Apple…mai sunt si alte neajunsuri pe aceasta parte, insa pe altele este mai bun ca Iphone-ul. Ideea este ca fiecare trebuie sa isi determine nevoile prima data si apoi alege ce este mai potrivit pentru satisfacerea acestora.

  11. De aia este hribrid, este jumate dintr-un smartphone si cealalta jumatate dintr-o tableta fiind echivalent si cu sistemu care este si el un hribrid!

  12. Zaone, e cam la fel de mare cat sgs 2, la fel de lat si putin mai lung. Ok, daca ala ti se pare mare, atunci e si asta. Pentru mine e ok asa :p Freedom of choice

  13. Sigur nu o sa aiba vanzari masive si nici nu cred ca si-au propus. Telefoanele Nexus sunt mai mult “vectori de imagine”, device-uri demonstrative cu care Google isi arata muschii si isi promoveaza OS-ul. Celelate telefoane mai “domestice” sunt cele care se vand masiv.

  14. cum poti sa tii in buzunar o mini tableta ca aia?
    sau vine cu o gentuta?
    daca telefoanele cu android veneau cu un ecran de 4 sigur renuntam la iphone dar se pare ca trendul este si mai mare, asa ca nu am nici o sansa

  15. hahaha, cata paleta de tenis, de ce as sta cu tableta la ureche? Iar sincer nu-mi ofera nici o atractie, din pct. de vedere estetic, arata ieftin si animat, zici ca-i scos din cartoon network 😛

  16. @ allocen

    Îţi doresc să îţi cumperi 2 bucăţi să le pui în “69” şi să le mănânci aşa cum specifică ei ca Ice Cream Sandwich.
    ......

    Eu nu zic să ridicăm iPhone4 ca pe un bastion al creaţiei smartphone, dar visceralitatea cu care susţii un telefon e cel mult hilar/prostească.
    Dacă eşti atât de coleric când susţii un amărât de telefon, eşti prost.
    Şi asta poa’ să-ţi spună oricine a citit “Moromeţii”.

    Te rog nu-mi răspunde … te-ai dat deja pe faţă, deci fă-ţi un serviciu şi nu mai continua de această manieră.
    😉

  17. Astia cu Samsung-urile si android-urile lor nu vor sa inteleaga un lucru, si anume ca telefoanele se impart in doua categorii:
    1. iPHONE
    2. …..restul telefoanelor

  18. e ok telefonul (mai ales rezolutia ecranului) cred ca e perfect pt cei care cauta un ecran mai voluminos , una peste alta sa vedem pretul lui , daca va fi apropiat de iphone 4s nu s-ar merita dar daca va fi cu vreo 100 – 150 euro mai putin e o alegere buna zic eu. bine acuma depinde fiecare ce cauta ….
    PS: tinutul in mana nu ar trebui sa fie un impediment serios avand in vedere ca e mai lat cu nici 1 cm fata de iphone ……

  19. @mau ai dreptate! chiar asa arata! Iar la vanzari nu va face nici 10% cat iPhone 4s, este sgs2 cu camera mai proasta si cu niste minusuri + ecran mai mare si curbat ( sunt sigur ca nu va fi bataie pentru el si nu vor sta oamenii zile bune la rand sa isi achizitioneze unul ). este facut pentru astia la care conteaza marimea smartphoneului ( astia vor sarea pe el, sunt sigur ), despre OS nici nu mai are rost sa spun nimic doar: Robotel bolnav ( poate v-ati intrebat de ce este verde… ei va spun eu: google asa l-a animat fiind bolnav, cand va fi alb robotelu’ ala poate imi iau si eu una! ).

  20. eu tin iphonul in husa. cu tot cu husa e la aproape fel de lat ca si nexusul fara husa si doar cu 1 cm mai scurt. ma uit la iphone cu tot cu husa si-mi dau seama ca nexusul nu este deloc clatita asa cum ar sugera unii dintre antevorbitori. de multe ori la iphone as fi preferat un ecran ceva mai mare, pana nu vad, nu ma pot exprima vis-a-vis de cel al nexusului, desi la 10 ppi diferenta de rezolutie (ceva mai putin de jumate de pixel pe mm) ar trebui sa se vada comparativ cu iphonul.

  21. da’ ce husa ai bai nene ?:)))) cred ca mai multe puse una peste alta. iar daca comparam rezolutia nu-i asa cum zici tu, tine cont ca nexus are ecran de 4.65inch nu e tot una cu 3.5 cat are iphone

  22. @allocen: Toate hibridele de până acum au fost eșecuri, de la Dell Streak (5″) la Galaxy Tab (7″), acum mai avem un candidat pentru această postură. Cei de la Google cred că-s cu toții tehnicieni, fără gust estetic, ergonomie și fără gândire comercială, doar îngrămădesc acolo tot felul de piese și funcții și consideră la un moment dat că mormanul de piese și funcții s-a făcut destul de mare, și atunci mai lansează câte un dispozitiv care corespunde acelui morman!

    @KFF: Da, ca și mărime este potrivit pe post de tavă, iar ca formă (mare și concavă) pe post de SCRUMIERĂ – poate va avea succes pe această nișă, a scrumierelor high-tech! 😀

    @Adrian: Bine că nu trebuie să ajungi cu degetul dintr-un capăt al husei la celălalt capăt, cum e nevoie să faci pe ecranul plăcintei de Galaxy Nexus, că ai vedea cât este de incomod hibridul ăsta. Apoi, ecranul lui Galaxy Plăcintă este mult mai mare (i4 este cam 60% din ecranul lui Plăcintă), deci se va vedea fiecare pixel mult mai mare, iar lipsa calității Retina va fi chiar foarte sesizabilă – mai puțin la soare, unde cu ecranul AMOLED chiar nu vei vedea nimic! 😀

  23. o husa de piele cellydesign. repet diferentele dintre telefoane ca si dimensiuni nu sunt asa de mari: 1 cm pe latime, 2 pe inaltime. in ceea ce priveste rezolutia, am perfecta dreptate: 326 vs 316 ppi, valorile sunt luate din tabelul de mai sus. fa transformarea in mm si vezi cat iese.

  24. Bravo KFF!!! Eu ma intrebam daca poti juca ping pong cu el?! Zaone oare o sa apara si blue jeans cu buzunare speciale pt el?

  25. 1 cm la dat cu degetul nu ar fi un capat de tara. nu ma intereseaza ce diagrame s-au postat pe net, ci pur si simplu as ajunge lejer in toate colturile (nu am decat 1,73 m, deci nu am degete foarte lungi). in ceea ce priveste pixelii, faci aceaasi greseala ca si mau. vorbim aici de ppi. 326 vs 316. hai sa-ti explic cum e: daca la 1 in (25.4 mm) ai 326 de pixeli, atunci la un mm ai 12.83 pixeli, respectiv, la 316 ppi ai 12,44 pixeli / mm. diferenta este nesemnificativa. oricum la mate ar fi corigent: diferenta intre 3,7 in si 4,65 in este de doar 25%. nu ma bag la soare, nu le-am comparat direct, e posibil sa fie amoledul mai sensibil la lumina.

  26. Tigris Regalis te credeam mai inteligent si cu bun simt, dar vad ca iti place sa trollezi. Ca dimensiuni e la fel cat un galaxy 2, nici pe departe Dell Streak cum visezi. cat despre pixeli, a explicat si Adrian ca aberezi cu lipsa calitatii Retina

  27. Sper ca urmatorul telefon Samsung sa aibe dimensiune cat o placa de faianta, dar sa aibe procesor quad, retina display, 256 Gb, ca sa fie androizii bucurosi.

  28. oricum, ceea ce acest blog si altele similare pierd din vedere, in opinia mea, este ca iphonul nu pierde teren in favoarea androidului sau mai stiu eu cui, ci pierde teren chiar in comparatie cu precedentele iphoane. si aici ma refer la baterie si ecran. unul din motivele care m-au facut sa cumpar ip4 a fost autonomia. acum cu ios5 a scazut la nivel cu un sg II, no more advantage here, si un minus semnificativ fata de generatiile precedente de iphoane. in al doilea rand: calitatea ecranului. nu vreau sa fac DTP pe iphone, dar nu-mi pune un ecran galben langa unul albastru si-mi spui ca e ok asa. cum poti tu sa afirmi ca esti mai bun ca amoled cand nu esti in stare sa asiguri o calitate constanta produsului tau?

  29. N-o sa se vanda ca iphone sau sgs2 pentru ca nu este un telefon adresat oricui. Nexus-urile sunt de regula cumparate de developeri si marii pasionati de android, ele ruleaza androidul AOSP, stock, fara sonerii, aplicatii, widgeturi si UI-uri prietenoase si eye-candy ca TouchWIZ sau Sense. Lumea de rand cauta jucarii multimedia si interfete colorate, asta e geek phone. Va fi comparat cu i4s dar mie nu mi se pare prea corect, sunt 2 telefoane adresate unor grupuri de oameni cu totul diferite.

  30. mi se pare cam mare, dar nu asta ar fi problema cea mare, pentru mine. problema este sistemul de operare care arata groaznic. este prea inchis, fonturile alese si culorile sunt penibile, dupa gusturile mele. asa cum zicea si cineva mai sus, la google/samsung par a lucra niste ingineri pentru care conteaza doar ce se afla sub capota, iau fata cu ecranul ala curbat (cu toate ca este cam mare, un maxim 4,3 inch ar fi fost perfect, mai ales la rezolutia pe care o are), in loc sa fie o echipa de designeri care sa faca acel telefon atat performant, precum este, dar si frumos din toate punctele de vedere. la exterior arata ok dar cand aprinzi ecranul si vezi sistemul de operare ti se taie tot piuitul. asta este parerea mea, astept sa il am in mana, sunt curios, dar atat. plus ca o sa fie o caruta de bani, asa cum au fost toate nexus-urile la lansare

  31. @tigris, apropo de placinte, marul se pliaza mai degraba la segmentul placinte, mi se pare mai firesc sa vorbesti de Apple Pie decat despre Samsung Pie. Zic…

  32. zaone, nu intelegi: ma doare undeva de ecranul samsungului, htcului, motorolei etc. pe mine ma doare ca incet-incet apple pierde fata de el insusi. apple vinde calitate. din cauze pe care eu nu le cunosc, apple incepe sa coboare o stacheta pe tot el a stabilit-o. si asta ma doare pe mine. un posibil raspuns ar fi presiunea cumparatorilor. este clar ca apple nu reuseste sa scoata un produs cu totul si cu totul nou atat de repede pe cat si-ar dorii fanii si cat il impinge de la spate concurenta (si nu stiu aici de ce intra in jocul lor atat timp cat produsul lor existent se vinde foarte bine).

  33. @REDman: asta e stilul android. Eu unul prefer stilul asta. Oricum, o sa arate asa doar pe Nexus, restul o sa-si faca propriile interfete. Eu de exemplu pe Sensationul meu n-o sa prea observ diferenta dintre gb si ics, ca sense-ul e atat de adanc integrat in os incat diferentele vor fi mai ales la capitolul viteza si functii noi

  34. @Adrian: OK, referitor la pixeli, este adevărat că Galaxy Plăcintă, având per total o suprafață mai mare decât un iPhone, are per total mai mulți pixeli (nr. de pixeli per inch înmulțit cu nr. de inch), însă fiind ecranul mai mare, orice poză (să zicem) este mărită în fullscreen mai mult decât pe iPhone, deci vezi mai exact toate detaliile (mai mult sau mai puțin pixelate) ale acesteia, iar din cauza lipsei calității Retina se vede mai exact pixelarea. Este cam cum ai privi o poză printr-o lupă cu filtru (ca o sită) – pe iPhone se vede poza printr-un filtru (sită) cu calitate Retina, pe Galaxy Plăcintă se vede poza mai mare, dar și printr-un filtru de calitate mai proastă (sită mai mare, dar cu găurele mai puține).

    Iar la mate cred că ești matale corigent: tu ai calculat diferența dintre dimensiunile (suprafațele) celor 2 ecrane ținând cont doar de ipotenuze? Ia aplică matale teorema lui Pitagora (diagonala de 3,5 respectiv 4,65 la pătrat egal cu una din laturi la pătrat plus cealaltă latură la pătrat) și vezi atunci cum nu îți iese 25% diferență de suprafață!

  35. @Claudiu: Eșecul de Dell Streak avea diagonala 5″ și era comercializat ca hibrid, iar Galaxy Plăcintă are un pic mai puțin, adică 4,65″ la diagonală – deci o diferență de doar 7% la diagonală (la suprafață este altă treabă, am explicat mai sus). Nu e nici o trollereală, realitatea este că imitatorii asiatici o iau într-o direcție în care eșecul este garantat.

    @Ciprian C: Măi să fie, dacă plăcinta este domeniul Apple, înseamnă că până și aici s-au gândit asiaticii să copieze …! 😀

  36. @Oarecare. Da, asta este stilul lor de a face un sistem de operare. Dar sincer, facandu-l doar pentru performanța fără a fi frumos din punct de vedere estetic nu este ok, după mine. Parca de la honeycomb nu mai lăsau producătorii sa schimbe interfata, cum si samsung a pus decât câteva widgeturi in Galaxy Tab. Rămâne de văzut cum va fi primit acest nexus si ramane de văzut cum se va comporta ICS in real wirld când va fi lansat oficial.

  37. Tigris, ce inseamna pentru tine calitate Retina?? Iphone are 330 ppi, galaxy nexus 316 ppi. Are ecran mai mare, dar si rezolutia este mai mare de unde rezulta aprox aceeasi dimensiune a pixelilor. Pentru analogia ta, are sita mai mare, dar si gaurelele mai multe, de unde practic aceeasi marime a gaurelelor. Spre comparatie, galaxy s are 233 ppi, galaxy s 2 are 213 ppi. Acolo da se observa diferenta, se vede mai pixelat, dar de la 330 la 316 vezi tu diferenta?

  38. Ok si ce nu specifici tu e ca la o dimensiune cu doar 7% mai mica a diagonalei ecranului fata de dell streak, la nexus au renuntat de tot la orice butoane fizice si leau desenat pe ecran, pe care l-au intins pe toata suprafata dispozitivului. De asta ziceam ca are cam aceleasi dimensiuni cu galaxy 2, cu ecran de 4.3 inchi

  39. amice tigris

    cand vorbeai de 60%, vorbeai de dat cu degetul pe ecran: “nu trebuie să ajungi cu degetul dintr-un capăt al husei la celălalt capăt”, iar in acest caz, discutam despre diagonala, nu despre suprafata.

    in cazul PPI, este clar ca nu intelegi nimic.

  40. Sunt extrem de bucuros ca alte companii scot produse cu tehnologia LTE, in 2012 iPhone 5 o sa aibe cu siguranta aceasta tehnologie… Multi se plang de ecranul de 4.65″ – este mare da, dar multi au inceput sa foloseasca smartphone-ul ca fiind inlocuitor de desktop/laptop macar 50% din timpul normal petrecut in fata monitorului… De ce este bun un ecran mare – e simplu pt browsing, gaming, multimedia etc etc… Mai prost este cu caratul telefonului in buzunar… In rest daca ai un bluetooth pe ureche de obicei ar trebui sa fie super, fetele in special se bucura de posetele care le insotesc oriunde… Pt mine 4.65″ este exagerat dar daca Apple ar introduce unu la fel de mare pun pariu ca 80-90% dintre potentialii clienti ar cumpara noua “paleta de tenis” 🙂
    Mai sus mentionam LTE – asta e viitorul 🙂 in curand si in Romania si oriunde in lume o sa schimbe 2G-3G-ul de azi…

  41. pentru europa e 650 de euro deci mai mult decat iphone 4S pai atunci eu prefer sa vad RAZR de la Motorola care este mult mai frumos subtire si materiale mai de calitate,nu plasticuri de 650 de euro 🙂 🙂 🙂 bine inteles ca si al doilea telefon ca na 4 S ramane pe primul loc

  42. Mi se pare un telefon senzational din reclama acum ramane sa il vedem la lucru!! thumbs up SGN !!Concurenta e benefica intotdeauna !!

  43. @zaone stiu ca lira e a marii britanii,doar ca eu urmaresc un blog de notizie din italia telefonino.net si Andrea Galeazzi spunea intrun video ca pretul va fi estimat undeva la 550 la 650
    oricum mie imi place mai mult motorola RAZR mult mai atrractiv decat nexus desi daca o sal iau va fi ca al doilea telefon desi imi strang bani pt un macbook pro da 15

  44. motorola RAZR si mie mi se pare mai atractiv decat SGN dar este si acela urat si mare, sper ca Apple nu va lansa un iphone cu 5″ ca atunci imi vor pastra iphoneul 4 eventual voi face upgrade la 4s…. un 4″ este binevenita ( si la un 4,3 as mai gandi putin da mai mare nu as lua sigur ), eu cred ca Samsung crede ca cu smartphoneuri este ca si cu televizoare cat mai mare cu ata mai bun, dar va da in bara si el peste 5″ ca dupa cum se intampla acum lucrurile urmatoarele Samsunguri vor fi cam peste 5″ ca samsung nu revolutioneaza nimic doar marimea, si la camera cam inapoi merg si ei, calitatea materialelor si design in ce in ce mai prost!

  45. eu am impresia ca mancati cam toti ca..t cu ecranele voastre de 4.6”….. daca anul care vine apple va scoate pe piata iphone cu ecran de 4.5-4.6” toata lumea o sa spuna ca este perfect, asa ca mai lasati-o moarta ca sunt palete ca sunt scrumiere si asa mai departe