Spil på iDevices vil ændre sig takket være OnLive, ville du være villig til at prøve det?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JEmkukxCTzw[/youtube]

   Morgen va spuneam ca OnLive a anuntat lansarea unei aplicatii care va schimba complet modul in care utilizatorii privesc gaming-ul pe un terminal mobil. Vorbim despre o platforma care permite posesorilor de terminale mobile sa joace jocuri care in mod normal ar fi disponibile doar pe un PC sau pe o consola. Totul se face cu ajutorul unei conexiuni de internet insa chiar daca vorbim de jocuri facute pentru alte platforme, ele au fost optimizate pentru a functiona cu sisteme de control dedicate ecranelor tactile deci experienta ar trebui sa fie una buna.

   Un mare avantaj pe care il ofera OnLive este imposibilitatea de a pirata jocuri pentru ca totul se face prin serverele companiei si daca nu ai bani intr-un cont nu poti juca jocuri. Mergand pe acest sistem multi dezvoltatori si-ar putea pune chiar jocurile pentru iOS in OnLive si ar putea scapa de problema piratarii din App Store sau Android Market. Mai mult decat atat, platforma OnLive le da producatorilor de jocuri pentru console/PC-uri posibilitatea de a intra pe piata terminalelor mobile fara a face versiuni speciale ale propriilor jocuri.

   Eu unul as fi extrem de tentat sa joc unele jocuri de pe console/PC direct pe tableta iPad insa totul depinde de experienta pe care o am. Clipul de mai sus ne arata ca deocamdata aplicatia pentru iOS nu are un sistem de control chiar atat de bine pus la punct si aici sta principala problema. E greu de spus daca OnLive va reusi sa isi optimizeze jocurile pentru terminale mobile insa chiar daca nu o va face in proportie de 100% tot va avea clienti. Eu unul as fi dispus sa renunt la achizitionarea de jocuri din App Store in favoarea OnLive, voi ce ati face?