Apple tilbyder gratis Micro USB-adaptere til kinesere, der køber iPhone 4S-terminaler

   Sammen med iPhone 4S lancerede Apple Micro USB-adaptere på markedet, der giver iDevice-ejere mulighed for at oplade deres enheder ved hjælp af en oplader, der er kompatibel med denne standard. Foranstaltningen kommer efter en aftale, som Apple, sammen med andre store producenter af mobilterminaler, har underskrevet med EU, hvorved de er forpligtet til at give brugerne mulighed for at oplade deres terminaler ved hjælp af en Micro USB-oplader. I Europa dette tilbehør tilgængelig for omkring 10€ i Apples netbutikker, men de kinesiske Jeg får det gratis når du køber en iPhone 4S-terminal i dit eget land.

   Hvorfor foretrækkes kineserne frem for resten af ​​markederne? Sandsynligvis fordi de "Jeg giver mit liv" foran en Apple-butik for at købe en iPhone og sandsynligvis fordi Apple betragter resten som mere naivt. I praksis skal europæere tage penge op af lommen for at købe sådan en adapter, mens den i Kina tilbydes gratis af Apple. Jeg ved ikke, hvad du synes, men det, Apple laver her, forekommer mig ikke at være så retfærdigt i forhold til dem, der genererer imponerende indtægter til virksomheden.

   Ved du hvad der er det mærkeligste? Det faktum, at Apple i Kina ikke engang er forpligtet til at sælge sådanne adaptere.

29 KOMMENTARER

  1. pai atunci bisnitarii chinezi vin cu o oferta si mai tare: 4s+ folie de protectie.Cumperi 2 la al treilea primesti un ipod :)))

  2. Probabil cind o sa avem un AppStore la noi si o sa ne jertfim eroic ca si chinezii pt un iPhone,atunci îl vom primi si noi moca….sinistru si discriminator in acelaș timp….:(((

  3. Au inceput sa le introduca la pachet incepand de la lansarea in China, peste tot unde vor lansa in continuare pachetul va contine si accesoriul respectiv.
    Asa cred….
    De undeva trebuia sa inceapa, poate nu le aveau gata de cand au lansat iphone 4s…..

  4. Parerea mea ar trebui sa le ofere gratuit la cerere. Sa zicem ca nu toata lumea are nevoie si e mai ecologic sa nu includa cu fiecare device vandut. Dar sa taxezi 10 euro pentru un adaptor pe care sunt obligati sa il ofere? Preturi premium da nici sa ia clientul de prost.

  5. Este intr-adevar frustrant sa nu poti beneficia de un drept legitim, indiferent ca reprezinta 1€ sau… mai multi, dar Apple si nimeni altcineva nu este perfect… Pana la urma acceptand sa achizitionezi un pachet ce nu avea in componenta un obiect ce apoi a aparut in altele, chit ca poate legal era sa ti-l ofere si tie, te poate face sa faci 3 lucruri: sa accepti lipsa lui, ceea ce ai facut implicit cumparand pachetul “incomplet”, sa sesizezi Apple sau sa faci in asa fel incat vocea ta alaturi de a cat mai multora sa fie auzite si astfel Apple considerand ca-i dauneaza imaginii sa inceapa sa fie mai atenta 🙂

  6. eu personal cred ca are legatura cu marimea cutiei. dupa cum bine stiti o cutie mai mare inseamna un colet mai mare inseamna un cost mai ridicat de expediere.nu zic ca poate nu ar merge “inghesuit” in cutie..dar mie asta mi se pare o explicatie destl de plauzibila…mai ales ca in poza de mai sus cutia este mai mare cam, ca acea de la 3g-3gs

  7. Le aburiti. Incarcatorul USB este obligatoriu in China din 2007:
    http://en.wikipedia.org/wiki/USB
    “As of 14 June 2007, all new mobile phones applying for a license in China are required to use the USB port as a power port.[45][46] This was the first standard to use the convention of shorting D+ and D-.[47]”

    Deci le vand asa in China pentru ca sunt fortati. Le vor vinde si in Europa in momentul in care intra in vigoare reglementarea.

  8. Dupa cum ziceam alta data imtr un alt comentariu despre chestia asta : ” Introducerea acestor adaptoare in cutie la vanzare va fii cea mai logica si practica masura “. Se pare ca am intuit. Asta e ca la orice alt produs. La masini deasemeni, cu trecerea timpuluise imbunatatesc accesorie si capacitatea si la cei care le au cumparat anterior nu le mai da nimeni nimic inapoi….din pacate…. AA si mai e ceva valorile pe care la transforma diferitele adaptoare pot o fi o problema pt dispozitivele noastre!!!

  9. Ce sa mai citesc? Asta:
    “Apple’s proprietary 30-pin dock connector on its iPod, iPhone, and iPad serves purposes in addition to USB (such as analog audio, IEEE-1394, eSATA and HDMI). The second, third, and fourth generation iPod Shuffle uses a TRRS connector to carry USB, audio, or power signals.”

    Ce sa-i faci daca Apple “imbunatateste” standardele.
    Si mie imi place ca nu am 3 sloturi in Iphone in loc de unul bun pentru toate dar asta este…

  10. @zaone Ia mai citeste articolul din wikipedia o data (acum pana nu fac iar greva :-)).
    Vezi sectiunea: Physical appearance. Nu este acolo? => nu este USB => Nu este bun pentru China fara adaptor.

  11. USB e un standard care accepta foarte multe tipuri de conectori. Daca ar fi asa cum spui tu atunci Micro USB NU ERA BUN pentru ca nu e USB. Si daca ar fi asa cum spui tu atunci iPhone-urile nu ar fi trebuit sa apara acolo deloc dupa legea aia.

  12. USB accepta multe tipuri de conector si sunt TOATE listate acolo.
    Micro USB apare acolo.

    IPhone-urile cu adaptor Micro USB sunt OK. De ce sa nu apara? Nu zice nimeni ca mufa mama USB trebuie sa faca parte din dispozitiv. Este nevoie doar sa se permita incarcarea dispozitivului prin USB.

  13. @zaone Da. A fost conceput sa permita incarcarea prin USB: Standard la un capat si nestandard la celalalt. Cu ajutorul unui adaptor sunt standard la ambele capete si este permisa comercializarea in China.