Apple, iOS 5.1 og generøsitet

  Pe 29 noiembrie(Romania) Apple lansa prima versiune beta a iOS 5.1 pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS. Atunci compania din Cupertino incepea procesul de verificare si rezolvare a problemelor pe care iOS 5.0.1 nu le-a rezolvat pentru posesorii de terminale iPhone 4S care inca se plangeau de fluctuatii ale semnalul sau de autonomia scazuta a bateriei. 2 luni si jumatate mai tarziu iOS 5.1 a ajuns abia la versiunea beta 3 care a fost lansata in cursul lunii ianuarie a anului 2012 si din cate se pare o versiune beta 4 nu va fi disponibila.

  Probabil multi dintre voi se intreaba cand anume are Apple de gand sa lanseze acest iOS 5.1. Ei bine eu unul cred ca iOS 5.1 va veni abia cand tableta iPad 3 va fi lansata deoarece in jur de 2 – 3 saptamani ne despart de prezentarea ei si nu ar avea rost ca Apple sa faca o lansare a iOS 5.1 sau a unei versiuni mai mici acum. Apple are pregatite cateva surprize pentru utilizatori in iOS 5.1 pentru iDevice-uri, majoritatea vor fi disponibile pentru tableta iPad 3 si acest update va fi cel mai probabil tinut pe serverele companiei pana cand tableta va ajunge in magazine.

  Aceasta amanare a lansarii iOS 5.1 sau a unui update minor pentru iOS este un lucru extrem de benefic pentru posesorii de iDevice-uri, in special cei cu iPhone 4S si iPad 2. Absint a fost lansat acum doua saptamani de zile pentru aceste terminale si in lipsa unui software update toata lumea se poate bucura linistita de jailbreak fara teama ca ar putea face din greseala un update. Chiar daca acum nu exista un update disponibil, va recomand sa fiti in continuare atenti pentru ca nu se stie cand se vor gandi cei de la iTunes sa ofere o noua versiune a iOS.

21 KOMMENTARER

  1. Eu am 5.1 beta3 si din pacate are multe bug-uri..sa speram ca in versiunea finala nu vor exista, altfel e mai rau ca inainte!

  2. CU ASTEA VINE 5.1:
    Enhanced Siri dictation support during text input “on supported devices”[77]
    Carrier updates (e.g. AT&T 11.1)
    Baseband updates
    Attempts to fix battery life[78]
    Fixes iPhone 4S support for Caller ID Name Display (on supported carriers – i.e. Rogers & Fido in Canada)
    Billeder kan nu fjernes manuelt fra Photo Stream i iCloud. Alle billeder, der slettes, fjernes nu også fra andre iOS-enheder, der er tilsluttet iCloud.
    Shake-to-shuffle caused the Music app to freeze, this will be fixed.
    Opsætningsassistenten forårsagede en "uendelig opsætningsløkke" for nogle brugere. Når opsætningen var afsluttet, ville iPhone hoppe tilbage til en "tak"-skærm i det uendelige. Brugere var nødt til at genstarte enheden for at gendanne funktionaliteten.
    SpringBoard, the home screen app for the iPhone would sometimes fall into a state when double-clicking the home button would not display the camera icon. This too will be fixed.
    Turn on/off 3G toggle restored on iPhone 4S
    Possible Siri support, this is assumed because of the new menu in the iPad / iPhone / iPod Touch “call dictation and privacy”.
    Lockscreen Arrow Slider, is smaller and square before it was bigger and more rectangular
    Bug fixes where enabling bluetooth and returning to homescreen the bluetooth icon still remains in the status bar again this will be fixed
    Possible Facebook integration. A new Facebook username field in the Contacts application and the ability to upload pictures directly to Facebook via Camera Roll.
    Possible Bug fixes on Wi-Fi signal strength affecting iPhone, iPad and iPod touch
    In Safari address bar added text (Go to this address)
    Improved Assistive Touch
    License colum has been added under about menu

  3. Nu mi se pare a fi un update foarte important, contine destule fixuri, multe minore, de ex asta In Safari address bar added text (Go to this address), Shake-to-shuffle caused the Music app to freeze, this will be fixed. adica c’mmon

  4. @ Zaone cu partea telefonica e mai rau ca inainte, aplicatii care se inchid din senin sau nu se deschid (dar sa zicem ca e normal fiind beta..), uneori nu primesc e-mail decat daca inchid si deschid, sms-uri care imi raman netrimise si cu punct exclamativ chiar cand semnalul este la maxim..si toate aceste probleme cu 5.0.1 nu le aveam! Tin beta doar pt imbunatatirea bateriei care este evidenta, altfel incarcam de cel putin 2 ori pe zi!

  5. Oameni buni pentru autonomia bateriei telefoanelor in romania de vina mai sunt si operatori de telefonie si asta am văzuto pe propria piele.
    Acum 2 saptamâni am fost in tara si am luat o cartela reincarcabila de la Vodafone si cand am aprins telefonul am activat oferta etc.dupa care ce sa vezi scădea bateria fără sa fac apeluri internet nimic mam uitat la setari,GPS etc am lăsat doar cel de a găsi telefonul in caz ca mil fura,pierd.Am încărcat tel seara la 11 scos din priza dimineața am plecat către oraș am ajuns cu bateria 50.Am plecat din Pitești cu bateria 40 am ajuns la București cu ea goală si vorbisem la tel cu un prieten 10 minute.Nu am aplicații noi descărcate fata de cele folosite in Italia sa zic ca au avut influența asupra bateriei, aicia folosesc operatorul H3G sau 3 Italia si mă tine bateria 2 zile cu un uz normal fără internet pt așa ceva folosesc ipadul.Ciudat este faptul ca am avut si ipadul2 cu mine cu cartelade internet tot de la Vodafone si nu a avut probleme cu bateria.

  6. la 5.1 beta3 am observat si eu 2 bug-uri: 1. camera nu facea poze ok si 2. mai aveam 20 si ceva % din baterie si s-a inchis telefon, l-am lasat 10 min stins dupa care l-am pornit si a mers.. am renuntat la 5.1 b3 cand a aparut jailbreak pt 4s.

  7. Ma intreb cand o sa pot face si eu poze cu butoanele de volum in sus? Tot timpul cand fac o poza trebuie sa am grija sa fie in jos altfel iese poza sau inregistrarea cu fundul in jos.

  8. @djcata: Adică să fie ca un polițist care se dă cu “pirații” și închide ochii când aceștia îi jefuiesc pe “negustori” (aka dezvoltatori)? Și atunci crezi că vor mai veni “negustori” pe drumul păzit de “polițistul” Apple?

  9. nu chiar …. dar nu cred ca ar fi asa multe dezavantaje daca ar lasa de la ei jailbreak … nu ma refer la aplicatii piratate ….. si apropo de piratare : nu o sa dispara niciodata si sunt maulti care sunt piratati si nu au dat faliment ….. daca ar face posibila implementarea multor tweak-uri fara jailbreak si ar avea posib sa instalezi aplicatii trial nu cred ca ar fi asa un dezastru ba dimpotriva

  10. stiu ca castiga …. nici nu am zis sa incurajeze piratarea .. am zis doar ca dea acces la tweak-urile care se fac acum cu jailbreak fara sa fie nevoie de jailbreak si atunci jaibreak ar raman doar pt cei care vor aplicatii piratate si atunci as intelege sa incerce sa il blocheze la fiecare update ….

  11. 17. tu muncesti? In ce esti platit? In promisiuni ca o sa castigi la loto sau in bani reali? Eh, acum pune-te in situatia lui Apple sau a oamenilor alora de au muncit la amaratele alea de aplicatii care costa fabuloasa sumaaa (mare parte dintre ele) de 0.99 $. Ma lasi? Daca esti atat de amarat cum mama naibii iti permiti iPhone? Vai steaua voastra de piratii p….

  12. cu mine vb ? daca nu cu mine atunci imi cer scuze ….. dar daca vb cu mine vezi ca bati campii si vb de lucruri diferite

  13. Salut tuturor ! Eu am cumparat un iphone 4s 16 gb in noiembrie totul a mers perfect pana in ianuarie cand am observat ca imi manca pur si simplu bateria 10% pe ora iar la utilizare imi aparea spre exemplu : utilizare 1 ora si 25 de minute iar stand by 1 ora si 25 de minute credeti ca ar putea fi din cauza acelui update beta 3 ??? Pana in luna ianuarie totul a mers perfect super multumit de device . Are cineva o idee ??