Hej, jeg er "iPhone 5"!

  Disse dage am vazut doua carcase care se presupune ca sunt ale viitorului iPhone 5, insa si o schita care ar trebui sa ne prezinte partea frontala a viitorului terminal pe care Apple urmeaza sa il lanseze. Cei care au prezentat primii carcasele si schita au sustinut ca ele sunt in concordanta cu produsul ce urmeaza sa fie lansat de catre Apple, insa aceasta nu este prima oara cand vedem asemenea zvonuri si cu siguranta nu va fi ultima, avand in vedere ca aproape 6 luni ne despart de prezentarea iPhone 5.

  Tocmai aceasta distanta foarte mare de lansarea dispozitivului face incerta situatia acestor carcase prezentate cu atata luciditate fanilor. Este adevarat ca Apple incepe sa produca iDevice-urile cu aproape 2 luni inaintea lansarii oficiale, insa cred ca e prematur sa vorbim despre design-ul final al unui viitor terminal iPhone. Apple inca are cel putin 2 luni in care poate testa prototipurile viitorului telefon si cu siguranta are mai mult de unul pregatit, pentru ca trebuie sa gaseasca cea mai buna combinatie de componente/design pentru a lansa pe piata un dispozitiv mai mult decat bun.

  Lasand la o parte perioada de timp, putem sa ne uitam la design-ul acestor carcase, design care nu prea pare sa fie in concordanta cu ceea ce ne-a obisnuit Apple pana acum. Compania lanseaza produse care au un design deosebit, coerent, iar aceste carcase sunt departe de asa ceva. Ele sunt facute din 3 bucati, au doua culori, nu arata chiar atat de bine si sincer sa fiu cred ca vedem doar un prototip nefinalizat al unei carcase. Este drept ca iPhone 2G a avut o carcasa facuta din doua bucati, insa ceea ce vedem mai sus este departe de asa ceva si eu unul consider ca produsul final nu va avea o carcasa facuta atat de “neglijent”.

  Eu sunt de parere ca in imagini vedem doar un prototip al iPhone 5, un prototip care inca se afla in faza de testare, un prototip cu design temporar si singurul aspect caruia ii dau sanse de implementare de peste 50% este ecranul de 4 inch.