iPhone 5 er kun 9 millimeter højere end iPhone 4S, den bruger in-cell-teknologi

  Det har vi fået at vide i flere måneder iPhone 5 den vil have en skærm bygget ved hjælp af in-cell-teknologi, og dette viser sig at være fuldstændig sandt. Apple hævder på sin hjemmeside, at iPhone 5-skærmen er den første, der er bygget ved hjælp af den teknologi, og nedenfor beskriver den præcis den in-cell-teknologi, som mange rygter har præsenteret. Praktisk talt på iPhone 5-skærmen inkluderer pixels også berøringselektroder, idet berøringspanelet er meget tyndere end det i iPhone 4S, og dette tillod en reduktion af størrelsen af ​​enheden, men også en forbedring af billedkvaliteten tilbydes på skærmen.

At lave en tyndere, lettere iPhone betød, at selv skærmen skulle være tyndere. Apples ingeniører opnåede det ved at skabe den første Retina-skærm med integreret berøringsteknologi. Hvilket betyder, at i stedet for et separat lag af berøringselektroder mellem skærmpixel, udfører pixlerne dobbelt funktion - de fungerer som berøringsfølende elektroder, mens de viser billedet på samme tid. Med et mindre lag mellem dig og det, du ser på iPhone 5, oplever du mere klarhed end nogensinde før. Alt sammen på en skærm, der er 30 procent tyndere end før.

  Højdemæssigt vil de 9 millimeter, der gør forskellen mellem iPhone 5 og iPhone 4S, være umærkelige, når du tager enheden i hånden og jeg tror, ​​at størrelsen på skærmen hurtigt vil få dig til at glemme, at du faktisk bruger en længere iPhone.

24 KOMMENTARER

  1. Mi-e tot mai clar ca Ipad 4 va imprumuta tehnologia si e super pentru ca la Ipad 3 in lumina mai puternica vad ca ating o sticla iar ecranul este de fapt in spatele ei. Imi fura din senzatia de touch. In cell pare sa fie ce mi-as dori, sa ating direct ecranul. Cool!

  2. Nu poate fi primul telefon cu ecran construit cu tehnologia in -cell. Samsung foloseste aceasta tehnologie de mult la ecranele sale Amoled.

  3. @8

    Du-te si viseaza in Android land in continuare! Nu exista (momentan) niciun device in afara de iPhone 5 care sa aiba tehnologia in-cell. Cand Android e mai bun este de apreciat cand Apple sunt mai buni, la fel – trebuie sa fim realisti.

  4. “Super AMOLED is Samsung’s term for an AMOLED display with an integrated digitizer, meaning, the layer that detects touch is integrated into the screen, rather than being overlaid on top of it.”
    http://en.wikipedia.org/wiki/AMOLED

    din cate inteleg, ecranul de la noul iphone e primul ecran LCD de acest tip, cele AMOLED fiind construite inca de la inceput in felul asta

  5. Seb – du-te si te documenteaza inainte sa dai replici. Toate ecranele Amoled ale lui Samsung sunt construite cu tehnologia in-cell. iPhone are poate primul ecran LCD care foloseste aceasta tehnologie.

  6. E evident ca-i alta tehnologie… LCD vs AMOLED, doua tehnologii de ecrane diferite. Atata doar ca din zvonurile din ultimele luni (mai ales) dar parca si din prezentare, ai avea impresia ca ar fi primul ecran construit in felul asta. In citatul din articol, insa, este evidentiat ‘corect’ ca e doar primul ecran Retina de acest tip “creating the first Retina display with integrated touch technology”. Inginerii Apple (sau mai corect spus, compania care fabrica/furnizeaza noile ecrane catre Apple) au reusit implementarea acestei ‘noi’ tehnologii (in-cell) si implicit, fabricarea unor ecrane mai subtiri – insa tehnologia de a include senzorii touch direct in suprafata ecranului nu este ceva nou in industrie, ea fiind folosita de mai multi ani de catre anumiti competitori (Samsung si AU Optronics).

  7. Putem sa fim obiectivi si nu subiectivi?Incerc sa ma abtin sa nu comentez dar nu sunt lasat,iphone 5 are 124 mm pe cand samsung galaxy s2 are 125.3’adica este cu 1mm si un pic mai mare decat iphone 5,cu toate astea este catalogat paleta de ping pong,dar un obiect cu un mm mai scurt,aka iphone 5 este catalogat perfect si useri se autoambarbateaza intre ei hai ma ca nu e mare sa fim seriosi,nu e mare,dar ala al concurentei in schimb da,nu e comic,sau trist dupa caz?

  8. Retina nu e o tehnologie si nu are nimic de a face cu senzorii tactili din ecran.
    Sunt ecrane amoled cu mai multi pixeli decat iPhone si care sunt fabricate cu in-cell.

  9. Corect ar fi ca este primul telefon Apple cu ecran in-cell… si atat. Lucru bun, dealtfel, dar importanta e partea cu ‘primul telefon Apple’ (‘Retina’ fiind doar o denumire de marketing folosita de Apple pentru a-si promova produsele avand ecrane cu ppi de peste 220, vezi wikipedia).
    Atat din textul articolului, cat si din ‘zvonurile’ ce au inconjurat internetul in ultimele luni, a reiesit/reiese ca Apple ar construi primul ecran in-cell, lucru neadevarat. Pacat doar ca din ‘strategia’ de marketing folosita atat de catre Apple, cat si de site-urile care au postat ‘zvonurile’ se intelege cum ca ar fi primul ecran (din lume/de pe piata) construit cu senzorii touch ‘direct in ecran’ si presupun ca majoritatea cititorilor neavizati sau potentialilor cumparatori chiar cred acest lucru.

    Pe scurt si pentru corectitudine:
    iPhone 5 este primul telefon Apple cu ecran ‘in-cell’
    iPhone 5 este primul telefon Apple cu ecran de 4 inch
    — ambele acestea fiind lucruri foarte BUNE, insa nu inseamna nici ca iPhone 5 ar fi primul telefon cu ecran 4″ (evident), nici primul telefon cu ‘in-cell’ de pe piata (ci doar din oferta Apple)

  10. lg a anuntat optimus g la ifa , cu in cell touch , aceeasi tehnologie pe care o foloseste iphone 5 , ca deh , ecranele iphone-urilor sunt ecrane lg care costa vrea 30 de dolari , cu touch cu tot , dar noi cand le cumparam separat platim o caruta daca e sa schimbam noi o piesa la iphone .

  11. Cand a aparut iPhone 4, era cu vreo 4mm mai ingust. Atunci mi s-a parut prea ingust si ma gandeam ca daca unul din iPhone-le urmatoare va avea ecran de 4-4,2″, sa pastreze latimea de la 3G/3GS, proportional mai inalt si avea sa fie ideal. Sper ca urmatorul iPhone sa fie mai scurt, caci ecranul de 4 inch este destul de ok pentru majoritatea, iar manevrarea cu o mana va reveni la normal. Presimt ca la i5 manevrabilitatea va fi mai dificila pentru femei si barbatii cu mana mica.

  12. @20 Daeveren

    Bravo! Efortul de a fi corect, riguros, concis merita a fi apreciat.
    Nu toti putem, sau avem chef, sau timp….să fim așa.
    Măcar timp pentru a aprecia si mulțumi sa găsim!
    Merita din plin, ca mult timp si stres de căutat si sistematizat, etc. ne mai salvează.
    Către cei care sunt de acord cu mine: puneti, va rog, o replica in genul “Da pentru Daeveren” !(chiar dacă poate este off-topic, scuze, Zaone!).
    Sunt sigur ca sunt mulți care merita asta, nu vreau sa ofensez pe cineva.
    Multumesc, Daeveren!
    Multumesc, Zaone!
    Multumesc si vouă!